directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA vol que el Parlament expressi el seu 'desacord' amb els homenatges institucionals a Fraga

El diputat Jaume Bosch presenta una proposta de resolució perquè la cambra catalana enviï una queixa a l'Estat espanyol i al Congrés

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El diputat d'ICV-EUiA al Parlament, Jaume Bosch, ha presentat una proposta de resolució perquè el Govern expressi el seu 'desacord' amb els homenatges institucionals que el president d'honor del PP, Manuel Fraga Iribarne, va rebre per part de l'Estat espanyol i del Congrés dels Diputats. D'aquesta manera, la resolució demana fer arribar la protesta a aquestes institucions ja que segons Bosch 'un ex alt càrrec franquista que no va demanar mai perdó per les seves actuacions durant la dictadura no és mereixedor de cap reconeixement institucional'.

Comparteix
   


Etiquetes
Així mateix, en el text de la resolució, el grup parlamentari ecosocialista recorda que més enllà de la participació destacada de Fraga en l'etapa de transició i en el període democràtic com a dirigent d'Alianza Popular i del PP i president de la Xunta de Galicia, 'mai no va demanar disculpes pel seu passat franquista que el va portar a exercir importants càrrecs durant la dictadura i ser corresponsable de l'anul·lació de les llibertats democràtiques i nacionals i de la mort de diversos militants antifranquistes'. ICV-EUiA considera que aquests aspectes 'fonamentals' en la trajectòria de Fraga han estat obviats en diversos homenatges institucionals que ha rebut la seva figura tan per l'Estat espanyol com del Congrés i és per aquest motiu que han presentat una proposta de resolució. 

El grup parlamentari ecosocialista considera 'lògic' que algú que mai no va renunciar al seu passat franquista no rebi el reconeixement de les institucions democràtiques i demana 'com a mínim' que es condemni aquesta etapa de la biografia de Fraga.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
9 de febrer de 2012, 08.31 h

Ben fet, si senyors. ¿Com es pot fer un homenatge a una persona afí a un règim autoritari i assessí? Només d'una manera: manipulant la història per fer-lo veure com un sant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.