directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Girona recorda que Catalunya necessita la independència

Carles Puigdemont ha donat el missatge davant de 1600 independentistes en motiu de l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assegurat que 'independents som millors que amb Espanya'. Puigdemont ha destacat que Catalunya necessita la independència però que la llibertat del territori, ha subratllat, es guanya cada dia i depèn de l'esforç individual. L'alcalde de Girona ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al migdia durant l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana, que ha agrupat 1.600 independentistes i on s'ha criticat que Espanya 'roba' a Catalunya. En concret, l'entitat ha destacat que cada segon l'estat espanyol 's'emporta 512 euros' del territori català. L'entitat reivindica que el model autonòmic espanyol 'no funciona i empobreix Catalunya'.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acte ha començat a primera hora del matí d'aquest diumenge amb una rua on han participat un miler de persones i on han participat castellers, gegants, grallers i altres grups de cultura popular. La rua ha recorregut alguns dels principals carrers de Girona fins arribar a l'Auditori de la ciutat on s'ha portat a terme l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'entitat té previst ser inaugurada oficialment el proper 10 de març. 

Més de 1.600 persones s'han agrupat per reivindicar la 'necessitat que Catalunya sigui independent'. L'acte de celebració ha comptat amb la presència d'una cinquantena de representants polítics de diversos municipis gironins, entre ells l'alcalde de Girona. Carles Puigdemont ha reivindicat que 'Catalunya necessita la independència' per poder tenir un futur i ha destacat que 'independents som millors que amb Espanya'. 


Catalunya 'necessita' la independència

L'alcalde ha subratllat que la 'llibertat del país' es guanya cada dia i depèn de l'esforç individual de cada ciutadà. L'alcalde ha comentat que l'Assemblea Nacional Catalana, és una gran forma per reivindicar la independència del país perquè es tracta d'un moviment 'transversal, unitari i sense sectarismes'. No obstant això, Puigdemont, ha detallat que cal 'convèncer a tota la població' que la independència és 'la millor sortida per als ciutadans' sobretot en aquests moments de crisi econòmica. En clau local, Puigdemont ha detallat que la vocació del poble de Girona és ser 'una capital nacional' del país. 

Per altra banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha detallat que l'ANC és el 'moviment independentista més important de la història de Catalunya perquè està creat pel poble'. L'alcalde ha reiterat que es tracta d'un moviment 'nou' que suposa la pota social del catalanisme. Segons Ximenis, la independència de Catalunya cada cop 'està més a prop' perquè la ciutadania està avançant i conscienciant-se que el territori 'necessita la llibertat per poder avançar'. 

Participació de Quim Masferrer

L'acte ha comptat amb la presentació de Txe Arana i Sergi Font que han organitzat els discursos i l'actor Quim Masferrer, membre del Teatre de Guerrilla, que amb un toc d'humor ha tractat temes com la immersió lingüística o, en esports, la necessitat d'una selecció catalana. En un moment de la seva actuació, Masferrer s'ha baixat els seus pantalons criticant que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria 'd'haver anat amb els pantalons baixats a Madrid'. Segons Masferrer, hauria d'existir un dia mundial dels catalans, on tots els ciutadans haurien de portar els pantalons 'baixats' perquè la població ha 'acceptat tot allò que prové d'Espanya i perjudica al territori'. 

No obstant això, l'actor ha destacat que els ciutadans de Catalunya, a partir d'ara, no 'acceptaran les premisses de l'estat espanyol'. L'acte de celebració ha estat amenitzat amb un cor creat expressament per a la jornada.

'Èxit' d'assistència

La celebració ha finalitzat amb la lectura d'un manifest per part d'Àngels Folch i Núria Jàvega, membres del secretariat de l'ANC. L'organitzador de l'acte i membre de 'Girona per la Independència', Joan Matamala, s'ha mostrat 'molt satisfet' pel nombre d'assistents a l'acte. Segons Matamala, el gran nombre de persones reunides aquest matí a Girona mostra com la ciutadania 'entén que Espanya està arruïnant el país'. Al mateix temps, Matamala destaca que la jornada ha aconseguit mobilitzar a la població i fer arribar la veu de 'moltes persones' als polítics del territori perquè 'es posin en marxa i treballin per la llibertat del país'. 

A partir d'ara, l'ANC prepara accions directes com 'visites a organitzacions, entitats i barris del territori gironí' per explicar la situació que viu el país. Matamala ha destacat que l'Assemblea no vol 'convertir els ciutadans en catalanistes' sinó defensar la importància de la 'independència de Catalunya'. 

Espanya 'roba' a Catalunya 512 euros cada segon

L'entitat ha defensat que treballarà perquè els 947 municipis de Catalunya tinguin una assemblea local de l'ANC i garantir complicitats més enllà de les fronteres pel 'reconeixement internacional'. Segons xifres de l'ANC cada segon Espanya 'roba 512 euros' a Catalunya, el que suposa 16.000 MEUR a finals d'any. 

A dia d'avui, més d'una cinquantena de municipis de les comarques gironines ja s'han adherit a l'ANC i, en els darrers nou mesos, 4.000 persones d'arreu del país s'han organitzat en assemblees locals a més de 200 municipis. Aquest acte de celebració culmina una sèrie d'iniciatives que s'han dut a terme aquesta setmana i que han anat des de la constitució, dimarts passat, de l'Assemblea Comarcal del Gironès per la Independència a Vilablareix o un concert a Salt. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Joan fletxa Palamós
13 de febrer de 2012, 19.35 h

#15 - Ells (els partits) faran el posible per intentar capitalitzar aquest moviment però l'Assamblea té ben clar que aixó no ho deixarà fer. A títol personal i com a independentistes- encara que sigui per conveniència- poden formar part del transversalisme polític independentista del moviment, i res més. L'Assamblea té molt clar el trist paper i fracàs dels partits polítics catalans. No vol caure en un altre greu error.
El divendres propassat dia 3, a Palamós es va crear el grup qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
GARBO fletxa premià
13 de febrer de 2012, 18.54 h

segur que és de CiU?..doncs que apreti als seus i el camí és clar..l´Assemblea és una gran idea..el cami és clar...visca la llibertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de febrer de 2012, 18.16 h

#14 Molt bé si senyor. Aquesta gentussa com l'alcalde de Girona (almenys per a mi ho és) nomès idolatra la partitocràcia i els seus dirigents. Com he dit més avall en un comentari, els qui estimem la terra, no volem aquesta mena de gent. Tot i que vos trobeu bé que hagi presidit aquest acte de l'Assemblea de Catalunya, no deixa que la seva presència sigui un acte hipòcrita, com en Mas i els seus seguidors a la manifestació del 10.07.2010; i per més inri, quan aquesta mateixa gent con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Palamós
13 de febrer de 2012, 18.00 h

Tot i que porto pocs anys vivint a Palamós, vaig nèixer i passat molts anys a Girona. El senyor Puigdemont, a l'igual que l'alcalde de Vic, són de CiU i es declaran independentistes però per desagradable sorpresa a l'hora de votar en favor d'una moció independentista presentada per altres senyors, tant a les alcaldies com en el Parlament voten NO seguint les instruccions del seu partit. Axó és coherència i dignitat !!!
Amb aixó vull dir que trobo molt bé que a la ciutat de Girona el s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles fletxa Vilanova
13 de febrer de 2012, 14.46 h

Si en Puigdemont diu que necessitem la Independència però que cal anar a poc a poc, sense pressa però amb pas ferm, que encara estem lluny d'una majoria social (ah sí? no coneix les enquestes d'opinió?), el que està certificant és que mentrestant el seu partit pot fer les passes enrere que calgui. No? Altrament, abans de defensar la independència per fer-se la foto, que pensi què fa en un partit histèricament en contra i que pacta prioritàriament amb les forces que més s'hi oposen.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 de febrer de 2012, 12.33 h

Em descuidava de dir al meu anterior comentari, com pot entendre's que vulguin independència aquests botiflers i mala gent quan ara per ara, no se'ls ha sentit la veu amb el tema del català, el qual els seus socis o amiguets de mala raça com són els peperos, ens el volen fer desaparèixer ????. Com poden aquesta gent tenir la barra de demanar independència ???. Gent com aquesta no els vull mentre vagin obeïnt consignes convergents. Són traïdors de mena que et poden clavar la daga per l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de febrer de 2012, 12.27 h

Però algú es pot creure tot el què diuen aquests convergents de mala sang ???. Com podeu creure aquesta gent quan avui criden independència i demà voten el partit traïdor als interessos de Catalunya, traïdor als catalans, traïdor per pactar amb 'enemic núm 1 de Catalunya per enèssima vegada, traïdor per fer el què no va dir mai al seu programa electoral, llevat d'exonerar els rics amb l'impost de successions ???. Són de la mateixa camada d'en Mas i en Duran, com ho és en Pujol par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Alícia fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 11.57 h

Coses com aquestes, animen una mica el dia :). Hem de seguir lluitant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Rauric fletxa La Guingueta
13 de febrer de 2012, 11.42 h

Home, ja tots sabem que les autonomies varen ser creades per diluir a les quatre que havien de ser les úniques a Espanya, les comunitats històriques, però ara s'en adonen del problema que han creat.
Tot el que aconsegueix Catalunya, després ho donen també a la resta, pel que tan sols hi ha una solució per a Catalunya i és desempallegar-nos d'aquest Estat espoliador, esperpèntic i poc democràtic que ens roba cada anys uns 22 mil milions d'euros a tots els ciutadans catalans.
Cal fer-ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Biel fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 11.37 h

I els diner sque el gironins, lleidatans i tarragonins ROBEN cada dia a Barcelona??
Independència de Barcelona!! No volem que la Catalunya profunda, camperola, pagessa i paleta segueixi vivient dels nostres diners i de las nostra indústria!!!

Bye bye Cagalunya!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.