directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova retallada al sou dels funcionaris

El govern de la Generalitat retallarà un 3% el sou anual d'enguany de manera conjuntural, però no descarta que l'any que ve es pugui tornar a repetir

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La mesura dissenyada pel Govern d'ajustar el salari anual del personal públic un 3% s'aplicarà el juny, coincidint amb la paga extraordinària, amb caràcter 'temporal' i amb un estalvi de 180 milions, segons Joana Ortega, vicepresidenta del Govern. Ortega ha dit que la mesura és 'conjuntural' i que per tant no 'consolidarà' en la fulla salarial. La vicepresidenta ha manifestat que davant el moment econòmic 'excepcional', els sindicats haurien de tenir 'responsabilitat' i capacitat de diàleg per evitar 'l'escanyament' de l'Estat del Benestar. Ortega no descarta que tot i el caràcter transitori de la mesura no es pugui tornar a aplicar el 2013, condicionat a la situació econòmica.

Comparteix
   


Etiquetes
Joan Ortega ha volgut subratllar el caràcter 'temporal' de la mesura d'ajust salarial que ha presentat el Govern a la taula de negociació de la funció pública. 

La vicepresidenta ha recordat reiterades vegades en la seva intervenció davant els mitjans de comunicació que l'objectiu d'aquesta mesura, que suposarà un estalvi de 180 milions d'euros l'any, és 'mantenir el màxim de lloscs de treball' i evitar els acomiadaments per 'raons pressupostàries'. 

En relació amb la decisió de fer un ajust salarial del 3%, Joan Ortega ha explicat que la xifra aquesta sortia del càlcul de complements que s'havien de 'revisar' dins del paquet de mesures conjunturals que el Govern va presentar el desembre en les primeres reunions de la mesa de negociació de la funció pública.

Davant l'expectativa que els pressupostos del govern espanyol que encara s'han de presentar incloguin un ajust salarial al personal públic, la vicepresidenta ha dit que si la mesura del govern de Mariano Rajoy suposa un ajust superior, la Generalitat l'aplicarà i no acumularà amb el 3% decidit pel Govern. 

La vicepresidenta ha recordat que el seu dia el Govern ja va anunciar la seva voluntat de què l'ajust salarial del personal públic depenent de la Generalitat estigues per sobre del 5%, cosa que s'ha complert amb la mesura d'un ajust salarial del 3%. 

La mesura té caràcter 'temporal' i suposa que l'ajust és per aquest any. No obstant, 'això no vol dir' que la seva aplicació no es 'repeteixi' en un altre exercici, condicionat a l'estat dels comptes de la Generalitat i de la situació econòmica.

'Més responsabilitat' dels sindicats 

En relació amb les crítiques manifestades pels representants sindicals, Joan Ortega ha demanat als sindicats 'més responsabilitat' perquè la millor manera d'evitar 'l'escanyament' de l'Estat del benestar és a través d'actituds que vagin per la via del 'diàleg' i de 'l'intent d'arribar a acords'. 

La vicepresidenta ha reflexionat que 'sobretot' en aquests moments 'd'incerteses' no es pot entendre que 'hi hagi aquesta manca de voluntat' del sindicats per arribar a acords i 'acceptar' ajustos i reformes que són del tot 'imprescindibles'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Eli fletxa sabadell
20 de febrer de 2012, 14.43 h

Jo li faria una subenció al nostre estimat Millet , a veure amb que ens sorprendia ara!.
Aixó si , a costa de les retallades dels demès, quina merda tot plegat i a mès enganxats als xupòpteros de Madrid, no se pas que hi fem enganxats en aquest pais que només xucla i xucla, es que els catalans no sabem que hi ha una opció que es la insumisió fiscal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alexandra fletxa Barcelona
19 de febrer de 2012, 20.05 h

Ara només falta que treguin un vídeo com Andalusia. Els treballadors públics no tenen la culpa. Que feien tots els partits polítics, sense excepció, fins ara?. Qui paga l’atur, la Generalitat o Madrid?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Cristian Luna fletxa Barcelona
19 de febrer de 2012, 01.42 h

#4 La decisió la pren un govern sigui quina sigui la seva situació. Recorda que els assessors i els informes dels afectes a CIU van costar més 20 milions d'euros a l'any quan CiU manava. Recorda els milions de Millet , aquí CiU sempre retalla els sous als que tenen nòmina i subvenciona als emprenedors com Millet que volia fer un hotel però que retallava els sous dels que cantaven a la Coral del Palau (perquè no hi havia diners).


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Valentí fletxa Cerdanyola del Vallès
18 de febrer de 2012, 14.04 h

A mi em sembla molt bé. Sense la independència i amb l'espoliació fiscal és el que hi ha. La majoria de funcionaris no van votar per la independència (si no els resultats aguessin sigut uns altres). Doncs en un estat sotmès és el futur que toca, una regió de misèria. Us foteu i la pròxima ja ho sabeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Cabrejat actiu fletxa Barcelona
18 de febrer de 2012, 11.07 h

Necessito saber quants diners es gasten en personal i càrrecs elegits i triats a dit, en esferes de més alta responsabilitat...
I amb quants diners dekls catalans s'afavoreixen coses com per exemple el tràfic d'armes... , o l'alimentació de lobbies especuladors..., o les coses inútils però que distreuen el que els mandamassos consideren "populatxo... "


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
18 de febrer de 2012, 11.01 h

D'això en diuen ser valents? contra els que no es poden defensar?, ja hem vist de que serveixen tantes retallades, per a no res segons els estudiosos.
Del que no parlesn és, de com ingressar més diners sense retallades, i d'això també els han donat formes de fer-ho, però no ho volen admetre, perquè?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa BCN
18 de febrer de 2012, 09.08 h

Una pregunta. Quin mes era aquell en el que els del Govern deixaven de cobrar una mensualitat, o bé era una innocentada, perquè primer era la paga extra de Nadal, després havia de ser un mes, però quin? Tinc por que el govern dels millors tingui amnèsia i no se'n recordin....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.