directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras assegura que Zapatero no té credibilitat com a President del Consell de la UE

L'eurodiputat considera que 'no podem confiar amb un president d'un país que lidera l'índex de la misèria de la UE'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat català d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat avui a l'escrutini que el Parlament Europeu ha fet a l'actual president del Consell, José Luis Roidríguez Zapatero, que 'no té credibilitat com a president del Consell'. D'entre els arguments que ha exposat a la seva intervenció i a una entrada al seu bloc d'indirecte!cat, Junqueras ha considerat que els europeus 'no podem confiar' amb un president 'd'un país que lidera l'índex de la misèria de la UE' i que 'ha portat el seu estat a un 20% d'atur i a 78.000 milions d'euros de dèficit públic'. L'eurodiputat també ha parlat de la incapacitat de Zapatero 'de resoltre temes d'acord els interessos de Catalunya'. Així llavors, s'ha mostrat convençut que el president del govern espanyol no demanarà la plena oficialitat del català a la UE, qüestió 'essencial' en tant que 'el català és la 13a llengua més parlada de la Unió'.
junqueras, aguila franquista, parlament europeu
Comparteix
   

Pel que fa al repte de sortir de la crisi, Junqueras també s'ha mostrat escèptic amb les capacitats de Zapatero. En aquest sentit, l'ha titllat de tenir 'una mentalitat retrògrada' i considera que 'està provant un cop rere l'altre de restingir internet a l'Estat' quan el que cal és 'potenciar la societat del coneixement i la digitalització'. Així mateix, també ha fet referència a qüestions de política internacional i ha reclamat al president espanyol que reconegui Kosovo ja que 'la qüestió té un interès geopolític i també democràtic molt important per a la UE'. Així mateix, ha criticat que l'Estat espanyol se segueixi negant a acceptar els referèndums d'autodeterminació com a expressió democràtica de la voluntat els pobles.

El corredor mediterrani
Pel que fa al pla econòmic català, l'eurodiputat d'ERC considera que el govern espanyol  'no està pressionant com caldria' per aconseguir l'eix ferroviari de mercaderies per la costa mediterrània - l'anomenat corredor mediterrani- i ha sentenciat que el que necessiten els catalans i els europeus son 'solucions econòmiques eficients per sortir de la crisi, i no pas decisions ideològiques'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
21 de gener de 2010, 11.56 h

Manel, felicitats per la teves respostes a aquest fariseu de l'exvotant.

No podien ser més encertades. A més tant que critica el PSC aquest submarí de CiU, no estem a masses dies de distància que no veiem com els traïdors de CiU i els llepaculs d'espanya del PSC, es petonegin de llavi a llavi. Vaja, un boca-boca pornogràfic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
21 de gener de 2010, 10.41 h

Fals exvotant: deixa els ressentiments i para de fer d'aprenent de Goebbels (aquell que deia que una mentida repetida mil vegades és una veritat). ERC ha optat per un president del PSC amb uns objectius concrets, com abans ho va fer per un de CiU, i molts altres cops es va quedar a l'oposició, i s'hi tornarà a quedar si convé. A tu, que només vols carregar-te ERC perquè el Mas sigui president, et sembla que la fal·làcia de "haver lliurat les institucions" pot fer-li mal a ERC. Però els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Thom Yorke fletxa Oxford
21 de gener de 2010, 08.27 h

En Junqueras cada dia s'assembla més al cantant de Radiohead xDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de gener de 2010, 08.06 h

Aquestes ximpleries son la tipica retòrica de Calabria. Aixó, ho dius tu Manel, i els teus estratègues que es passen el dia inventant-se les proclames més peregrines per intentar justificar el que és injustificable i ja ningú es creu, l'haver lliurat la Generalitat a qui governa l'estat espanyol impedint qualsevol progrés nacional i econòmic de Catalunya.



Podeu inventar-vos mil proclames, podeu correr al darrera de mil pancartes, podeu fer correr tota la retòrica buida del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
20 de gener de 2010, 22.21 h

Fals exvotant, deixa el ressentiment, que se't farà una úlcera! Et recordo que el Zapatero també és el que li va prometre el govern de la Generalitat al Mas a canvi de retallar l'Estatut (que no havia de durar 4 anys, sinó 30!). I que el mateix Mas, al qui va trucar primer per intentar formar govern el 2006 va ser el Montilla (que li va donar carbasses). Així que no vagis donant lliçons, que se't nota massa que l'únic que us interessa és recuperar el poder, i l'únic que us fot del Mont... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de gener de 2010, 13.59 h

Deunidó tinguent en compte que el partit de'n Zapatero, mitjançant el seu encarregat José Montilla "governa" la Generalitat de Catalunya gràcies al teu partit, ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.