directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro veu 'possible i necessari' un pacte fiscal

Aposta per limitar en el temps la solidaritat catalana però no parla de concert econòmic

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els socialistes volen que el nou pacte fiscal 'limiti en el temps' la quota de solidaritat que Catalunya aporta a l'Estat. Així ho ha explicat el líder del PSC, Pere Navarro, que ha avançat les línies mestres de la proposta que presentarà dimecres vinent en una conferència. 'Ambiciosa, justa i possible', són les característiques que Navarro diu que té la fórmula socialista pel nou finançament. El líder del PSC preveu, a més, una negociació 'dura' a Catalunya i amb l'Estat, però veu 'possible i necessari' un acord. D'altra banda, Navarro ha anunciat també que PSC i PSOE han decidit 'accelerar' les negociacions per encaixar la veu pròpia dels socialistes catalans a Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha avançat quins seran els pilars bàsics de la proposta socialista de 'pacte fiscal federal'. En aquest sentit, el líder del partit ha explicat que la fórmula que detallarà dimecres es basa en reclamar un finançament 'ambiciós, just per Catalunya, i possible d'aconseguir'. Navarro, a més, ha concretat que la seva proposta contempla que les aportacions de Catalunya a l'Estat estiguin limitades. 'Aquesta solidaritat, o una part, hauria de poder estar limitada en el temps', ha explicat el socialista, que ha assegurat que l'aportació al reequilibri de l'Estat 'ha d'estar adreçada a que els territoris que la reben arribin a uns nivells de desenvolupament econòmic que faci que aquesta part ja no els hi faci falta'. 'És, d'alguna manera, la relació que vam tenir nosaltres al principi amb la Unió Europea', ha conclòs. 

Navarro ha assegurat que la seva proposta s'emmarca dins del que permet l'Estatut i la Constitució, i que suposarà una 'evolució positiva' del model vigent. Aquest caràcter 'legal' és el que, pel PSC, dóna a la seva proposta àmplies possibilitats de ser acceptada pel govern espanyol. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes creu que actualment 'l'acord és possible, i sobretot necessari', i per això destaca que les bases que planteja el PSC 'donen un camp molt ampli per poder treballar i per poder parlar de quantitats de diners, que ara són difícils de concretar però que evidentment pot ser molt superior al que tenim en aquests moments'. 

Amb tot, Navarro ha volgut recordar a CiU que no serà amb els socialistes amb qui podrà tenir més problemes per tancar un pacte fiscal, 'sinó amb els seus socis preferents del Partit Popular, que té els impulsos més recentralitzadors que mai i que no està a favor d'un sistema així'. En aquest sentit, el socialista ha explicat que la suspensió de les relacions i les reunions de la comissió bilateral amb CiU no perjudica la negociació ni un possible acord pel pacte fiscal. En el que ja està d'acord amb CiU el líder del PSC és en el calendari a seguir. Navarro ha considerat adequats els temps que ha marcat el president Artur Mas, i ha avisat que la proposta pactada 's'ha de començar a treballar ja'. 

El primer secretari del PSC confia bastant en les possibilitats de tancar un pacte, però ha reconegut que 'el debat i la negociació seran dures'. Fins i tot ha admès que, d'entrada, també haurà de batallar dins les files dels socialistes espanyols perquè entenguin i reconeguin la necessitat del model que el PSC planteja. Navarro ja compta que 'les tensions entre Catalunya i Espanya, i entre PSC i PSOE sempre estaran presents perquè negociarem aspectes en els que potser no estem d'acord'. 

Amb tot, el líder dels socialistes catalans és optimista i confia en els fruits que poden donar les converses, i no només amb el pacte fiscal. De fet, i després d'haver vist com altres partits 'intentaven posar trampes' al PSC al Congrés dels Diputats practicant 'política més de banderes i aparador que de continguts', els dirigents dels socialistes catalans i els del PSOE han decidit 'intentar accelerar el calendari de contactes de cara a evolucionar aquesta relació entre PSC i PSOE'. 

Tot i que després de la primera trobada entre Navarro i Rubalcaba es va decidir abordar la nova relació que reclama el PSC després dels congressos de federacions que els socialistes estan celebrant arreu de l'Estat, ara s'ha decidit accelerar les reunions. Encara, però, no s'han concretat les dates per tractar l'aplicació de la 'veu pròpia' del PSC a Madrid, que els socialistes catalans van aprovar en l'últim congrés.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
27 de febrer de 2012, 11.57 h

Aquests socialistes estan mes penjats.......
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rauric fletxa La Guingueta
27 de febrer de 2012, 10.04 h

A veure si un dia saben el que volen aquests sociates, la senyora Chacón diu que ni parlar-ne del pacte fiscal i ara el seu home a Catalunya diu que se'n pot parlar, jo no els crec.

Catalunya s'ha de deslligar d'Espanya si no vol quedar atrapada en la propera en ser rescatada com Grècia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Enric fletxa Llinars
27 de febrer de 2012, 08.28 h

Anys d'espoli fiscal gastats en "Yo más" (aeroports, AVE, autovies gratuïtes, megainfraestructures a llocs que ni les havien somniat ni les necessitaven).
Si els catalans ho tenen, nosaltres també...però sense generar els recursos ni per construir ni per mantenir aquests faraònics monuments a l'enveja i al síndrome de nou ric.
Ara dius, Navarro, que la mal anomenada "solidaritat", unidireccional, imposada i sense cap mena de possibilitat de control o negociació per part dels donants (a d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
26 de febrer de 2012, 16.11 h

Lamentables. Paràsits. Messells. Inútils. Antiquats. Espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
26 de febrer de 2012, 15.39 h

Mentides i més mentides que aquests botiflers sociata-espanyolistes ni es creuen ells mateixos


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
santsenc fletxa Vila de Sants
26 de febrer de 2012, 13.03 h

Això fa olor a Estatut. Una cosa que el PSOE diu que vol i que en realitat no vol, s'ho acaben carregant i li donen les culpes al PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
26 de febrer de 2012, 11.51 h

El pacte us el poseu allí on us càpiga !! INDEPENDÈNCIA !!!

Fora patits polítics ! Tots ens han traít !
Visquen els moviments independentistes surgits de la societat civil !!! www.assemblea.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.