directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llanos de Luna vol més banderes espanyoles i menys immersió lingüística

La delegada del govern espanyol a Catalunya aposta per ser 'inflexibles' amb la Llei de banderes i reclama la necessitat de complir 'el dret a rebre educació en dues llengües'

Comentaris 62  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, assegura que la Llei de banderes de 1981 "s'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments" i per això reclama "ser inflexibles perquè es compleixi". En una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'El Mundo', la delegada ha qualificat "d'incompliment legal" que l'ajuntament de Sant Pol de Mar deixés de fer onejar la bandera espanyola a la façana del consistori. També ha reclamat la necessitat de complir "el dret a rebre educació en dues llengües" als territori amb cooficialitat i ha recordat que el ministre José Ignacio Wert n'"exigirà" el compliment. 

Comparteix
   


Etiquetes
La delegada del Govern creu que el cas de l'ajuntament de Sant Pol de Mar és "un incompliment legal més que un conflicte" perquè "hi ha una llei i s'ha de complir" i per això l'advocat de l'estat estudia si el consistori va cometre "delicte". "La Llei de banderes de 1981 s'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments. Hem de ser inflexibles perquè es compleixi", assegura De Luna.

A més, ha recordat que també és qüestió de "drets constitucionals" que els ciutadans de territoris amb cooficialitat d'idiomes com a Catalunya puguin "rebre l'educació en les dues llengües". Reconeix que "un altre tema és la sentència del Tribunal Sumprem, que no permet dubtes i que obliga la Generalitat a canviar el model per introduir el castellà com a llengua vehicular". Assegura que recau al poder judicial resoldre el recurs queva presentar la Generalitat de Catalunya però insisteix que "hi continua havent un dret constitucional, que té qualsevol ciutadà, a rebre educació en les dues llengües, que el castellà sigui llengua vehicular i no una mera assignatura". Per això, el govern espanyol "exigirà aquest compliment".

Maria de los Llanos de Luna afirma també que "el govern d'Espanya és tant català com qualsevol alres" i que té moltes competències a les autonomies que "s'han d'exercir". Per això la delegada es proposa "donar visibilitat" a l'executiu espanyol, per exemple divulgant més la tasca de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#62
Peronello Castragats fletxa Alt Perganell
2 de març de 2012, 16.40 h

Jo vull un iot i un amarratge al port de Rascabonyiga de Mar.
Que potser vol muntar mes estancs? el tabac va de baixa. A Espanya que pengin les que vulguin, a casa ni una d'estrangera.
#17 oi que si? jo cada cop que la veig em toco.
#35 potser en Fernandes hi és per recordar allò de que "la letra con sangre entra".
#46 espero que no se les hagi d'empassar, per la senzilla raó de que no estigui aquí. No ens fa cap falta. Que torni a la seva estimada Espanya.
Espero poder veure una Cataluny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Isabel fletxa Santa Eulàlia
29 de febrer de 2012, 10.05 h

#60 Ganxonia, ni per un sols moment m'he molestat, ans al contrari, els comentaris que es fan amb educació no molesten (al menys a mi),
De totes formes si que es cert que voler-se superar es bó, llàstima que no ho vegin així tots els axalabrats que tenim per aquí.
Ah, veig que et dirigeixes a mi tractanme de vosté, no cal, sisplau un tú, es molt correcte.
Fins un altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
29 de febrer de 2012, 09.13 h

#59 Isabel, pel què diu en aquest comentari, mai no podria considerar-la a Vostè una persona amb "culturilla". Aquella persona que vol millorar-se no importa que sigui en el idioma o en una altra fasceta de la vida o de la cultura en general, mai no pot ser una persona amb "culturilla", abans al contrari, perquè demostra un afany innat de voler saber més i millorar-se a si mateixa. Per a mi les persones amb "culturilla" tenen un altre perfil, el qual he pogut comprovar abastament en aquests... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Isabel fletxa Santa Eulàlia
28 de febrer de 2012, 18.08 h

#56 Puc assegurar-te que jo no m'he sentit ofesa ni tampoc t'he posat negatius, tinc clar, que no escric correctament el català (ja m'agradaria) i tot i que el castellà si l'escribia bé, ara ja tinc els meus dubtes.
Segurament com diu GANXONIA, jo dec ser de les que tenen "culturilla", que hi farem.
La vida es dura.
Una abraçada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
28 de febrer de 2012, 09.44 h

#56 No s'escarrassi Àngels, en aquest fòrum hi pul·lula tot quisqui, gent amb cultura i gent amb "culturilla". Gent que en comptes d'agrair que els corregexin les faltes d'ortografia a l'objecte de que en una altra ocasió ho facin bé, al damunt encara se senten ofesos. Aquests mateixos segur que en castellà encara ho fan millor. Ara ja podeu també puntuar-me en vermell. Potser s'haurà fixat que hi ha un tal Josep que acudeix a aquests fòrums, i que sol corregir les faltes d'ortografia.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Voltaire fletxa Rias baixas
27 de febrer de 2012, 21.02 h

Tanta obssesió i, al cap i a la fi, la van copiar de la nostrs SENYERA! La bandera espanyola no és res més que un trocet de la nostra senyera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
27 de febrer de 2012, 19.53 h

Al #53 m'heu marcat negatius. Em pregunto si és que no esteu d'acord que en valorem totes les possibilitats per millorar l'educació i ensenyament en Català i del Català, que intentem NO maltractar la nostra llengua que és el nostre signe d'identitat?
Corregir els error serveix per millorar. Després dels anys que ens has 'robat el dret d'aprendre en el nostre idioma, corregir el 'pecat' no vol dir no ser comprensiu amb el 'pecador'.
Només qui no estima la nostra llengua s'ofèn si se'l ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
garbo fletxa premià
27 de febrer de 2012, 18.33 h

ës fantastic que tota aquesta gent faci tan bé la seva feina,cada vegada som més els que volem marxa i encara més els que estem totalment desconectats d´ espanya.Més apretan? més independentistes!!,al final els hi haurem d´agrair i tot!1ejej..Sino l ´hi agrada que marxi al seu cognom..a la Luna!! i per mi que no torni.visca la llibertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Isabel fletxa Santa Eulàlia
27 de febrer de 2012, 17.23 h

#53 Si tú estàs fen els teus estudis primaris en catellà (obligatori si o si) i es comença a permetre el català complerts els 25, encara que sigui amb el traductor, sempre et surt un "xurru" o altre.
Em fixaré mes en l'escriptura.
Malgrat tot pensso d'aquesta manera.
Guerra al anticatalanisme.
Fins un altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
27 de febrer de 2012, 17.09 h

#21 LLIBERTAT és amb b alta i no amb v baixa. Educació i ensenyament en Català i del Català: No maltractem la nostra llengua que és el nostre signe d'identitat!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.