directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV considera que voler regular el dret a vaga 'és una amenaça directa als treballadors'

Coscubiela també presenta una moció sobre la dació en pagament que vol treure a la llum 'les trampes de triler del ministre Guindos'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha criticat durament aquest dilluns les propostes de CiU i C's de regular el dret a vaga davant de situacions excepcionals com el Mobile World Congress (MWC). 'És vergonyós perquè ara sembla que el dret a vaga no està regulat, quan està recollit en les lleis i la pròpia Constitució. Que es vulgui fer això és una amenaça directa a la Carta Magna i als drets fonamentals dels treballadors', ha afirmat Ortiz, que considera que CiU 'sempre va més enllà del PP i ara vol acabar amb el dret a vaga'. Per la seva banda, el diputat d'ICV Joan Coscubiela ha presentat una moció sobre la dació en pagament que vol treure a la llum 'les trampes de triler del ministre Guindos'.

Comparteix
   


Etiquetes
'El ministre d'Economia, obligat a pronunciar-se sobre la dació en pagament, s'ha tret de la butxaca un codi de bones pràctiques voluntari per a les entitats bancàries d'aquest país', ha recordat amb sorna Coscubiela. 'Si no fos que la situació de les famílies desnonades és tant dramàtic pensaríem que es tracta d'una broma de mal gust', ha continuat el diputat d'ICV, que considera que la proposta de De Guindos com 'una trampa i una burla a les famílies que es troben en aquesta situació'. 'Per evitar que aquest engany del govern espanyol continuï, el proper 6 de març el Congrés dels Diputats discutirà sobre la dació en pagament i els grups polítics s'hauran de pronunciar', ha avançat Coscubiela. 

La moció ecosocialista aposta perquè la llei reguli la dació en pagament com un mecanisme habitual, i no excepcional com passa en l'actualitat, per a la gent que no pugui continuar pagant la hipoteca. 'L'habitatge, això sí, s'hauria de poder continuar utilitzant per la família durant un període de temps determinat', ha puntualitzat el diputat d'ICV, que també demana al govern espanyol que introdueixi mesures contra el sobreendeutament hipotecari personal i familiar, que limitin els interessos de demora en cas d'impagament o que estableixin les quantitats mínimes per les quals es podrà adjudicar un habitatge embargat. 'Que s'acabi la vergonya de subhastes de pisos a un euro', ha criticat Coscubiela. 

Finalment, la moció sobre la dació en pagament que presentarà ICV el proper 6 de març demana que les entitats financeres participades pel FROB posin el seu parc d'habitatges a disposició de les famílies en procés de desnonament. 'Són un seguit de propostes que deixen ben clar que hi ha alternatives als abusos dels bancs, al desnonament de les famílies. I passen per acabar amb la impunitat dels bancs amb la connivència del govern i el poder polític', ha sentenciat el diputat d'ICV al Congrés. 'Si es vol fer, es pot', ha reblat Coscubiela, que ha avançat 'bones vibracions' amb la resta de partits polítics perquè la moció tiri endavant. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Despertaferro fletxa Centelles
28 de febrer de 2012, 09.10 h

Els d'ECV del que s'ha de preocupar és afavorir perquè la gent pugui treballar i deixar de repetir els mateixos tòpics de sempre que només perjudica als treballadors, però es clar els que ho diuen guanyen un bon sou, o no és així en el cas de Coscubiela. Tota aquesta gent trepa que ve dels sindicats tenen una gran part de culpa de la crisiu, només es volen endollar i cobrar un bon sou a costa del diner public i no tenen capacitat de governar, per exemple, Coscubiela, Montillña, en el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de febrer de 2012, 00.15 h

Potser es refereixen als que poden agafar com a hostatges als treballadors de Catalunya,impedint-los anar al seu lloc de treball?als que juguen amb aventatge donat que treballen en empreses públiques?Volen fer vaga?que vagin a casa del seu cap i no el deixin sortir de casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa -Palamós
27 de febrer de 2012, 23.57 h

Aquests qui són els van treure MÉS vots que ERC a les generals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.