directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escola en Català organitza un enviament massiu de correus als jutges del TSJC

La iniciativa, que es va iniciar la matinada de diumenge passat, ja suma més de 15.000 suports

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Escola en Català ha organitzat un enviament massiu de cartes als 23 magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar-los que no executin les sentències del Tribunal Suprem que obliguen a la Generalitat a incloure el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament i que 'posarà fi al model d'escola en català'. La portaveu d'Escola en Català, Mercè Escarrà, ha assegurat que 'la finalitat d'aquesta iniciativa no és en cap cas pressionar els jutges', sinó que, 'siguin conscients del malestar de la societat catalana i de la preocupació que hi ha per aquesta sentència adversa'. La iniciativa, que va començar la matinada del passat diumenge, ja ha rebut més de 15.000 suports.

Comparteix
   


Etiquetes
El proper 7 de març, el Ple de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal de Justícia de Catalunya deliberarà, votarà i fallarà respecte a l'execució de les sentències del Tribunal Suprem que exigeixen a la Generalitat que el castellà sigui llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya. 

És per això que Escola en Català ha posat en marxa un enviament massiu de correus electrònics als 23 jutges del TSJC per demanar-los una sentència favorable a la llengua catalana que permeti mantenir el model lingüístic actual. La carta es pot enviar a través de la web www.escolaencatala.cat/envia-al-tsjc, amb el que esperen arribar al màxim de persones per tal que els magistrats copsin el suport social de la campanya. 

La portaveu d'Escola en Català, Mercè Escarrà, ha explicat que esperen que la decisió dels jutges sigui 'mantenir el sistema d'immersió lingüística actual', ja que, ha recordat que 'és un sistema d'integració, perfectament vàlid que mai ha donat problemes'. 

Amb aquesta iniciativa volen fer arribar als magistrats del TSJC 'la importància i el suport que té el model d'immersió lingüística per a la cohesió del país'. A través de la carta els demanen que no executin les sentències del Tribunal Suprem, ja que 'posaria fi al nostre model d'escola en català'. 

Escola en Català ha volgut recordar també que fa dues setmanes van enviar una carta a la consellera Rigau per demanar-li una entrevista amb ella i encara no han rebut cap resposta, insisteixen en què els rebi com ha fet amb altres entitats que també defensen la llengua catalana. 

Mercè Escarrà ha explicat que el proper pas és esperar a que surti la sentència i que en cas que no sigui favorable al català, seguiran organitzant mobilitzacions ciutadanes. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
pepa fletxa vila
29 de febrer de 2012, 11.31 h

Som Escola és limita a afirmar que tenim raó i a queixar-se de les sentències. No proposa cap acció per evitar haver d'acatar-les. En definitiva és una organització que no serveix de res per molt transversal i àmplia que sigui.


http://www.somescola.cat/www/somescola/ca/manifest


Escola En Català obvia els arguments (de tots sobradament coneguts) i evita queixar-se. Proposa una via legal per a poder mantenir el Català com a ÚNICA llengua vehicular a l'escola. A ningú se li ha acudi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 de febrer de 2012, 10.06 h

-ja té més de 15.000 suports. No 'ja suma'
-la finalitat no és pas pressionar. No 'la finalitat no és en cap cas pressionar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de febrer de 2012, 09.24 h

El meu dubte és si tenen alguna opinió sobre el brutal atac a l'escola pública? O només es dediquen a fer de pastorets neoliberals? Totalment d'acord en que el català sigui l'idioma vehicular educatiu... Però per quan alguna vegada aquest tipus d'associacions de telettubies es definiran políticament? O dic perque molts són convergents (altres no) que volen deportar a la meitat de nens a barracons... Això si, tothom parlant en català però sense cap futur educatiu. Política de Pastore... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rauric fletxa La Guingueta
29 de febrer de 2012, 09.18 h

El que digui el TSJC, al servei del Estado Español, no ens ha de inquietar gaire, son franges vermelles que no poden passar i el PP ho te tot frenat vist que de moment el govern català els fa costat.
Si toquen la normalització lingüística, saben que han begut oli, i ho dic molt seriosament, aquesta seria una causa de "guerra" contra Espanya, crispar més els catalans després de suportar que ens robin els nostres diners seria un atac frontal a la nostra paciència.
Si volen guerra, la tind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de febrer de 2012, 00.35 h

#1 Al 26 a Sant Pol, fum.fum,fum,llàstima que ara no tenen amb que netejar-se el cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de febrer de 2012, 19.07 h

El teu comentari diu tot de tu. Veig que entens el tema de netejar culs. M'agradaria saber quin percentatge de diners aportes tu a aquesta campanya. I dius que ets català? Deus ser com l'alejo. No hi ha un pam de net en el que has escrit. I la teva educació ratlla la insolència. Clar que això demostra que els nacionalistes castellans (altrament dits espanyols) us poseu nerviosos de veure que la societat catalana cada cop està més conscienciada de quin rumb s'ha d'agafar.
De fet, no sé pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Enrique Bachs fletxa L'ampolla ( Tarragona)
28 de febrer de 2012, 18.19 h

Coño así se podrán limpiar el culo con ellos, que ahora con la crisis ni papel higiénico hay en los baños de los juzgados. Gracias, gracias. Con la subvención que pagamos todos los catalanes a estos mamarrachos de "Escola retrogradà", al menos lo emplean en un bien común de la humanidad, las necesidades fisiológicas de los letrados, jueces y procuradores, así como todos los funcionarios de los juzgados. Ahora ya se podrán limpiar bien el culo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.