directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sáenz de Santamaría demana encara més paciència a Catalunya

Afirma que el seu govern està obert a 'parlar de tot' quan hi hagi ingressos, i no tanca la porta al pacte fiscal

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest dimarts des del Senat que el govern espanyol estarà disposat a 'parlar de tot' -en referència als 759 milions d'euros que deu a Catalunya de la disposició addicional Tercera de l'Estatut i al pacte fiscal- quan l'economia torni a generar ingressos. 'Sempre hi haurà més a repartir i es repartirà millor si aquests ingressos són els que corresponen a un país que torna a crear ocupació i a créixer' ha sentenciat en resposta a una intervenció de la senadora de CiU Eva Parera.

Comparteix
   


Etiquetes
Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions després que el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, hagi responsabilitzat l'Estat de la desviació del dèficit català, un cop les xifres que va facilitar aquest dilluns l'executiu espanyol situen la dada de Catalunya en un 3,72% al 2011, lluny de l'1,3%, que era l'objectiu marcat per a totes les comunitats, del 2,6% que preveia el mateix govern català, i fins i tot del 3,29% que consten als comptes del govern de la Generalitat. Segons Homs, si Catalunya tingués el control de la seva caixa amb un pacte fiscal hauria complert els objectius de dèficit que s'havia marcat.

La diferència entre el 3,72% del Ministeri d'Hisenda i el 3,29% de la Generalitat radica en el fet que Hisenda imputa a Catalunya 854 milions per la disposició addicional i canvis contables que el Govern de la Generalitat no ha cobrat i, per tant, no ha inclòs als seus comptes. Catalunya hauria d'haver ingressat ja aquests 759 milions corresponents al 2008, però ni l'executiu de Zapatero ni el de Mariano Rajoy no han executat la liquidació. 

En la compareixença al Senat de la vicepresidenta del govern espanyol, tan l'expresident Montilla com la portaveu de CiU a la Comissió Constitucional, Eva Parera, li han reclamat que liquidi els 759 milions d'euros i tingui en compte la necessitat d'assolir un pacte fiscal. Per contra, Sáenz de Santamaría ha afirmat que 'amb caràcter previ', 'caldria treballar per aconseguir remuntar aquests ingressos, per sortir de la crisi, i per tornar a dinamitzar l'economia', perquè 'sempre hi haurà més a repartir i es repartirà millor'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Pau Casals fletxa Girona
29 de febrer de 2012, 18.43 h

Allam si a les pròximes eleccions, tothom ( majoritàriament ) vota partits independentistes. CiU no val. Sino, com diu en Carretero, amb la que esta caient, encara ens agrada ser espanyols. La conjunció astrològica és bona, PP gobernant a Espanya matxacant Catalunya a tort i a dret, en economia, cultura, infraestructures... i CiU, Gobernant a Catalunya, sense esma per fotra un cop de puny a la taula i pactant amb ells. I la gent ja està sortint al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Arnau fletxa Catalunya
29 de febrer de 2012, 16.48 h

La Soraya demana més paciència a Catalunya..................... En 1r lloc dir-li que portem més de 300 anys pacients.
En 2n lloc que la paciència s'acaba
i en 3r................................................. que s'en vagin a la puta merda tots els espanyols que sense els catalans no són res. Si no hagués sigut per nosaltres ja haurien entrat en recessió i no haguéssin guanyat el mundial. Entenc que no ens vulguin deixar marxar pero ja esta bé. Els catalans som gent pacífica ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
29 de febrer de 2012, 11.47 h

Portem 300 anys sent pacients, pagant i vivint de genolls, som tractats com una colònia espanyola, hem arribat a un cul de sac no hi ha sortida, ha arribat el moment de saltar d'aquest vaixell que s'enfonsa, el pacte fiscal o concert econòmic son excuses per passar el temps, com a país tenim el dret i la obligació de ser Independents dins de la Comunitat Europea, prou d'espoli, si el Govern de la Generalitat no té el que té que tenir que convoqui noves eleccions i sinó que faci un refer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Isabel fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 11.06 h

Suposo que tothom esta apuntat a l'ANC per poder participar i dir la seva per la ruta cap a l'Independència. El proper dia 10 és veura quanta gent esta disposada a mullar-se.
El que conta és posar diners,feina,esforç com estem fent molts catalans i catalanes per tirar endavant el que volem i no perdre més el temps despotricant dels polítics que no en treurem res i ells tan tranquils.
Si veuen que el poble es mobilitza sense ells i treballant units cosa que han estat incapaços de fer, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Patufet fletxa Sant Pol de Mar
29 de febrer de 2012, 10.33 h

Sabeu quina és la gran diferencia entre Espanya i Grècia?

Molt senzill, Catalunya. Amb els diners de l’espoli fiscal que pateix Catalunya, amb cinc anys rescataríem Grècia nosaltres solets, sense cap ajut d’Europa. El que estem fent ara és rescatar Espanya, també nosaltres solets. Ah! I ara alguns diuen que no s’ha de posar límit a la solidaritat. No ens enganyem, ni concert econòmic ni pactes fiscals... INDEPENDÈNCIA ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
29 de febrer de 2012, 09.53 h

Als "sados"ja els va que se'ls pixin a la boca i els esguinsin el darrera, és un plaer, perquè sinó no s'entent tanta submissió sense fronteres, i tancar els ulls i les orelles vers un País que assent LLIURE, fora imparable.
És tan clar que fins i tot es fa de dia a la nit. PER CATALUNYA LLIURE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pere fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 08.32 h

El PP no ens paga ni allò a que està obligat per una llei que ell ha aprovat, amb lo que literalment s'hi caga en les seves pròpies lleis i a canvi aquí el molt deplorable president Mas pacta amb el PP els pressupostos del Parlament i els pressupostos de Badalona amb l'Ultra Albiol.
Això ja passa de servilisme inútil a bufonisme amb disfressa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 07.51 h

L'estratègia del PP és exactament la mateixa que la de CiU. Pacte fiscal? En podem parlar, primer resolem els problemes més immediats, busquem el màxim consens... i qui dies passa legislatura empeny. Anirem sentit aquesta cançoneta fins al darrer any de la legislatura. Aleshores, complint el pacte, CiU i el PP tornaran a divergir en el discurs, perquè a tots dos els convindrà de cara a les següents eleccions presentar-se amb perfil propi i diferenciat. El PP endurirà el seu discurs en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de febrer de 2012, 00.38 h

#5 Jo sempre ho he dit,espanya ens ataca i a Catalunya PER-donem,ens tracten d'insolidaris i PER-donem,se'ns foten i PER-donem,i PER-donem,Per-donem.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
29 de febrer de 2012, 00.29 h

La Junta d´Andalusia te totes aquestes "embaixades" per a la promocio del seus productes a l´estranger i ningu demana tancar-les per la crisi:
Buenos Aires
México D.F.
Miami
Nueva York
Panamá
Santiago de Chile
São Paulo
Dubai
Nueva Delhi
Pekín
Seúl
Shanghái
Tokio
Argel
Casablanca
Luanda
Bruselas
Bucarest
Budapest
Düsseldorf
Estambul
Kiev
Lisboa
Londres
Moscú
París
Praga
Sofía
Varsovia
Per que Catalunya ha de tancar les seves "embaixades"?
Sr. Mas, voste es un IMBECIL per pactar amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.