directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol carrega contra els que volen reduir el dèficit fiscal de Catalunya sense prioritzar un nou model de finançament

L'expresident denuncia la reaparició d'aquesta actitud que pot 'perjudicar l'economia, la societat i l'estat del benestar'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha carregat des de l'editorial del Centre d'Estudis que porta el seu nom contra aquells polítics catalans que no donen prioritat a impulsar un canvi del model de finançament i opten per intentar reduir el dèficit fiscal amb més diners provinents de l'Estat espanyol. I és que Pujol ha volgut alertar amb això que aquesta actitud està reapareixent a Catalunya darrerament i ha explicat que, al seu criteri, això 's'ha de denunciar' per evitar que pugui 'perjudicar l'economia, l'estat del benestar, la societat, la cultura i la recerca'.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb el títol 'No és això', l'expresident de la Generalitat ha publicat aquest dimecres el seu nou editorial del Centre d'Estudis Jordi Pujol. En el text, Pujol defensa que els problemes de finançament de Catalunya "vénen de lluny" i alerta que "si no hi ha canvis en el sistema serà inviable qualsevol projecte de Catalunya com a país de progrés econòmic i social, de modernització i d'identitat ben afermada". En aquest sentit, ha insistit que 'no és viable' una Catalunya 'com la que els catalans desitgem' amb l'Estatut 'tal i com ha quedat després de la sentència del Tribunal Constitucional, i no és viable amb la norma de finançament que se li imposa'. 

Per tant, l'expresident ha considerat que 'és obligat que el Govern de Catalunya reclami que d'una vegada se'n faci una revisió justa, i cal que en aquesta reclamació pugui comptar amb el màxim suport del país'. En aquest sentit, Pujol ha fet una crida a la unitat del món polític, l'empresarial, el sindical i el social. 

Amb tot, no ha dubtat a criticar aquells que 'situen en segon terme el finançament de la Generalitat i que propugnen que si de cas es redueixi el dèficit fiscal amb més inversió de l'Estat a Catalunya'. 'Això no respon a la idea d'autogovern', ha sentenciat, tot afegint que considera que l'Estat 'ha d'invertir a Catalunya el que per les seves competències li toca invertir'. 

Per això, l'expresident ha insistit que 'si el finançament de la Generalitat és injust i deficient, tot això portarà a serioses dificultats'. En aquest sentit, ha criticat també aquells que se'n desentenen de l'objectiu d'aconseguir un nou model. Segons Pujol, 'aquesta actitud, que ara torna a aparèixer, s'ha de denunciar', perquè deixar passar l'oportunitat pot 'perjudicar molts aspectes de la societat, l'economia, l'estat del benestar, la cultura o la recerca'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Isabel fletxa Barcelona
1 de març de 2012, 13.56 h

Participar a l'ANC no per tohom vol dir fer desapareixer els partits polítics. Jo penso que és un manera de forçar per part de la societat civil que facin la seva feina, cosa que ara no estan fent.
Em molesta i que consti que no soc de cap partit, que s'asimili treballar en un moviment per assolir la independència i per millorar la política ja que soc una persona polititzada a estar en contra de tots els partits, el que vull és uns partits que defensin unes idees i facin autèntica polít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Badalona
1 de març de 2012, 11.19 h

#1 Joan, perdona, però em sembla del tot injust el que dius d'en Pujol. No hauríem d'oblidar que, en política, la distància més curta entre dos punts mai és la línia recta, ni que la millor manera de superar un mur mai és llençar-s'hi de cap i a tota velocitat. Per cert, molt de compte en llençar missatges com "Fora partits polítics (TOTS) nefastos i verdulaires!!... ", perquè en Franco també ho feia. Gràcies per llegir-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa Terrassa
1 de març de 2012, 08.33 h

ELS QUE VOLEN AQUEST TIPUS DE SORTIDA SENSE DINERS, QUE ENS HO EXPLIQUIN BEN CLARAMENT ! ! ! !AIXÒ ELS AJUDARIA A SABER QUE ELS MIRACLES JA HAN PASSAT DE MODA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
29 de febrer de 2012, 20.23 h

Els que realment perjudiquen Catalunya són els que no volen ni una Catalunya lliure ni que siguem estat!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
29 de febrer de 2012, 18.56 h

Pallasso ! Encara gaudeixes xerrant ? No en vares tenir prou venent-te als franquistes del PP, amb la corrupció de molts membres del teu govern i apaivagant la conciencia del poble català ? No et queda dignitat, si és que mai l'has tingut ?
No és qüestió de fer lo de sempre, el ploramiques. Fins ara us ha anat bé però se us acaba. Fora partits polítics (TOTS) nefastos i verdulaires!!. Fora polítics covards, traidors i botiflers !! Tots a donar suport als moviments independentistes sur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.