directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CIU manté viva la flama del pacte fiscal i revalidaria els 62 escons, segons el CEO

La fermesa davant d’Espanya per aconseguir un pacte fiscal que ens doni la clau de la caixa fa que CiU revalidi resultats i que ERC guanyi 5 escons

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La societat demana fermesa. Això es fa palès en les previsions de l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Segons les dades, CiU es mantindria malgrat les retallades. La percepció de tenacitat en la demanda del pacte fiscal és el que manté el partit en els mateixos percentatges i amb 62 escons. D’altra banda, ERC millora els seus resultats respecte de l’anterior baròmetre perquè segueix mostrant-se ferm pel que fa al pacte fiscal. Podria guanyar entre 4 i 5 escons que se sumarien als 10 que té actualment. Així doncs, la consistència en les exigències davant de Madrid és el que es demana als partits. 

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a la resta de forces polítiques, el PP toca sostre amb una previsió que es manté bastant propera als resultats anteriors, així com també ho fa ICV. Per contra, el PSC segueix en davallada. En no veure’s deslligat del PSOE, els socialistes catalans podrien perdre dos o tres escons. Solidaritat mantindria uns resultats similars als anteriors però no arribaria al 3% que li permetria de ser present al Parlament de Catalunya. Això posa de manifest que no queda clar que hi hagi un traspàs de vots cap a ERC.

Així doncs, queda clar que la societat demana una posició de fermesa en defensa del país davant de les agressions per part de Madrid. Cal destacar, a més, que segons els baròmetre si demà se celebrés un referèndum per la independència, el “Sí” guanyaria per gairebé un 45% dels vots, davant de tan sols un 25% en contra de la independència.

“La situació del país és la que és”, com bé ha dit el president Artur Mas avui als estudiants universitaris que protesten per les retallades. Per aquest motiu, la voluntat del país també és la que és. I els resultats del baròmetre destaquen que la voluntat de la societat és la de fer camí cap al pacte fiscal i cap a la independència de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Isabel fletxa Barcelona
5 de març de 2012, 12.56 h

UNITAT UNITAT UNITAT = SUMAR SUMAR SUMAR = INDEPENDÈNCIA!!!!!!
i després que cadascú voti a qui vulgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
ull fletxa cat
3 de març de 2012, 20.49 h

Si volem la independència, cal que l'independentisme SUMI, SUMI i SUMI, sinó sempre serem els mateixos


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
3 de març de 2012, 19.20 h

Una cosa és el que la gent prioritza a l'hora de votar (si vota), i l'altra és què respon quan li pregunten què faria davant d'un referèndum d'independència. Només cal veure que si es fes el tipus de consulta que demana ICV, el resultat entre independència, estat federal i comunitat autònoma, estaria molt disputat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
3 de març de 2012, 13.41 h

#18 És que per ventura els del tripartit actual (CDC-UD+PP) sónd e fiar. Si jo hagués de fer una carta als reis, demanaria que l'Oriol Junqueres, no donés en absolut, cap suport a Conveniència i Unió. Jo he votat sempre i sense fallar mai, ERC per què crec que és el que més representa les meves idees, però és que he arribat a la conclussió que a hores d'ara, pensi que Conveniència i Unió és un càncer que ja ha desenvolupat metàstesi als teixits catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
3 de març de 2012, 13.25 h

#14 Vostè confirma el què jo he manifestat al meu comentari 22. Oi que troba quasi irracional que un pepero pugui formar part d'un projecte assembleari independentista ???. Donbcs per la mateixa regla de tres, jo trobo irracional que un PPvergent pugui també formar-ne part. Compte!!! No vull que ningú pensi que vaig contra ANC, precisament en formo part. Jo només vull constatar que ho trobo antinatural


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 de març de 2012, 13.20 h

#14 Doncs mala peça al teler.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
3 de març de 2012, 13.18 h

#11 Amb tots els respectes, no combrego en absolut amb que un ciutadà que voti la PPvergència, o IC/v o PSC, puguin formar part d'un projecte independent. Potser sóc massa radical, però sempre he opinat que estimar dues dones l'hora no és possible. O n'estimes una o traïciones l'altra. Perquè, amb el suport que donen especialment aquests suposats independentistes (que d'independentistes no en tenen res) que pul·lulen sota la destructora i depredadora PPvergència, el mal que estan fent ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 de març de 2012, 13.05 h

#3 El què és més vergonyós, Joan, és la meselleria galopant i poca cultura política dels votants de la PPvergència. El catalanisme, l'orgull de pertànyer a la terra catalana, l'ufana i joia de poder parlar un idioma ben nostre, ens els estan englotint aquests forassenyats que estan manipulats per tots els canals mediàtics haguts i per haver. Si aquesta gent es titllen de catalans, és un insult a la intel·ligència, després del què ens estan fent uns i altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Joan fletxa Palamós
3 de març de 2012, 12.14 h

#16 Els resultats que en derivin de l'actuació de l'ANC amb l'ajut d'altres moviments socials com per exemple el CCN ( Cercle Català de Negocis) són per ara desconeguts en quant a saber quines persones lideraran el moviment i l'encaminaran envers la llibertat. Lo que sí és segur que no es deixarà aquest moviment a mans de CAP partit polític dels actuals per raons sobradament sabudes. ( Tan costa entendre-ho? )
Repeteixo que el moviment té adhesions de tota clase de persones siguin o n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
garbo fletxa premià
3 de març de 2012, 10.01 h

senyors un parell o tre de coses:CiU aguanta perquè encar hi ha gent ,encara que sembli mentida" que creu que es pot pactar alguna cosa a madrid i perqué han agafat el pacte fiscal com a última opció per dir ja n ´hi ha prou amb espanya.Segona llegint els comentaris que llegeixo em sembla que no agafarem tota aquesta gent que buscará ,partits,organitzacions etcc independentistes per aixoplugar-se i iniciar TOTS JUNTS el procés cap a la llibertat...demano d´una punyetera vegada UNITAT , ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.