directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

De Guindos i Montoro es mofen de Catalunya

De Guindos tanca la porta a flexibilitzar els objectius de dèficit a Catalunya i al•lega haver fet "una distribució equitativa dels pesos de l'ajustament".Montoro diu que no ens convé.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Catalunya amb els recursos que genera no tindria cap problema en acomplir els compromisos amb Europa, per això les paraules dels ministres de Guindos i Montoro han semblat una mofa. El govern de Catalunya considera que l’ajustament que vol imposar Rajoy  no és viable i reclama al govern espanyol que no es reservi únicament per a l'administració de l’estat el marge de maniobra aprovat divendres per l’executiu de Madrid. El impacte de prohibir un relaxament dels objectius de dèficit repercutirà, en cara més, en la prestació de serveis essencials com són la sanitat i l'educació.
 
 
 

Comparteix
   


Etiquetes
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha advertit aquest dilluns a les comunitats autònomes que no els "convé" demanar una flebibilització del dèficit per no perdre credibilitat davant els mercats i els inversors.
Montoro ha fet aquestes declaracions des de Màlaga i un dia abans de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. En aquest sentit, ha assegurat que està "segur" que les comunitats no li demanaran revisar aquestes xifres i ha insistit que haurà de ser de l'1,5% del PIB per assolir el 5,8% compromès pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant de la Unió Europea.
 
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la reducció del dèficit és "imprescindible" i "això és quelcom que hem d'acceptar absolutament tots" perquè "aquí estem tots en el mateix vaixell” i el govern espanyol ha fet una distribució equitativa dels pesos de l'ajustament".
 
Les seves paraules arriben després que els governs de Catalunya i Andalusia hagin criticat els nous objectius de dèficit fixats en el quadre macroeconòmica que el govern espanyol va aprovar divendres, i que preveu que el dèficit de l'Estat al 2012 se situï en el 5,8%, un 1,4% més del que mana la Unió Europea.
 
De Guindos ha fet aquestes manifestacions després d'intervenir a unes jornades financeres organitzades per Bankia on també intervenen, entre aquest dilluns i dimarts, el líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, ja ha advertit que si l'Estat no "col·labora" amb normes i regulació, Catalunya no podrà assumir aquest objectiu. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, transmetrà aquests plantejaments a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que té lloc aquest dimarts. Centrar l'ajustament a les CCAA podria tenir impacte directe en la prestació dels serveis essencials, que són de la seva competència, és a dir, sobre la sanitat i l'educació.

En canvi, De Guindos considera que les noves previsions del govern espanyol són "realistes". Segons el ministre, el seu executiu ha dissenyat un "repartiment equitatiu de la càrrega". "Estic convençut que totes les administracions públiques, siguin centrals, seguretat, autonòmiques o locals, anirem en la mateixa direcció", ha dit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Aïna fletxa Vilanova i la Geltrú
6 de març de 2012, 17.34 h

Ai, mira! Si el Sr. Lobo és un comentarista habitual d'aquest diari, que m'extranya, ja que podria anar a Libertad Digital i estaria a la seva salsa, no miraré més els comentaris. Sempre hi ha algú que et talla el rotllo, osti!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Eli fletxa Sabadell
6 de març de 2012, 13.56 h

Sr.Lobo , si ho veu ten clar , que espera per anar a viure les delicies de Madrid?, Segur que tot es perfecta, li puc afirmar , ja que ho vaig molt sovint


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Lobo fletxa Lérida
6 de març de 2012, 11.59 h

El gobierno autonómico se ha endeudado hasta las cejas mientras otras comunidades (como Madrid) han hecho los deberes. Claro, durante anyos han estado presuminedo de los serviciso tan excelsos que ofrecían en contraposición a los de otras comunidades, pero ahora está claro que era todo a costa de hipotecar el futuro de Catalunya. Es muy fácil ahora echarle la culpa al gobierno central de los delspilfarros de los sucesivos gobiernos catalanes.. fácil, pero groseramente populista. A quén c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
6 de març de 2012, 11.22 h

El ridícul més gran l'ha fet el rajoy demanant flexibilitat per ell, però no ho deixa fer als altres, sobretot els que ja han fet unes retallades(malament fetes, però fetes) d'un 10% i que les altres autonomies no han començat a fer.
Si el presient del gobierno fa això, les empreses que vulguin invertir a españa vindran? a quin paìs vivim que no té ni la pressumpció de diàlegleg amb la resta de la població.
Per això volem el que volem els catalans, sigui oberta o encoberta, la INDE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de març de 2012, 10.56 h

#5 Doncs al pas que anem, no l'estranyi que el què Vostè diu, passi d'avui per demà. És clar, amb el vist i plau de Conveniència i Usurpació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 de març de 2012, 10.54 h

(SIC)"El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la reducció del dèficit és "imprescindible" i "això és quelcom que hem d'acceptar absolutament tots" perquè "aquí estem tots en el mateix vaixell”. Si senyor De Guindos, té tota la raó. Estem tots en el mateix vaixell, mercès a aquell expresident que ara demana la independència i a aquell govern dels millors, el qual com el bon bufó de la cort, procura tenir content el seu amo, encara que s'hagi d'abaixar els pantalons ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
xavier fletxa sabadell
6 de març de 2012, 10.26 h

Ja els poden ben fotre!

Animeu-vos a participar del simulador polític, social i militar del moment:

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

US ESPEREM! FEM FRONT A L'ESPANYOLISME!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de març de 2012, 08.43 h

#6 NO necessitem cap pacte fiscal ni cap Estatut, necessitem INDEPENDENCIA i CONSTITUCIÓ mal que els hi pesi als politics actuals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gerard fletxa Munic
6 de març de 2012, 08.30 h

De fet, l'únic bo que té aquesta política tant recalcitrant del PP és que cada cop que diuen alguna cosa creix el nombre d'independentistes. Endavant PP! :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Palamós
5 de març de 2012, 18.32 h

Es mofen de nosaltres ? I ara ! Si no ho han fet mai !!! Pregunteu als ineptes i covards de CiU, ERC, PSC, ICV, etc. etc. - 32 anys perduts !

Ara, ara sí. Amb el pacte fiscal quedarà tot arreglat. I veure que encara hi han ànimes de canti que ho esperan !!! Pobre Catalunya !!!

I N D E P E N D È N C I A !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.