directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un corrent crític d'Unió vol que Vila d'Abadal sigui el nou líder del partit

A tres setmanes del congrés, els contraris a Duran i Lleida critiquen la longevitat en el càrrec de l'actual líder democristià

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Vicenç Pedret, Carles Puigdomènech i Joan Capdevila són tres integrants del corrent intern crític d'Unió Democràtica de Catalunya conegut com El Matí. En un article que signen de forma conjunta i que publiquen al lloc web del moviment, els tres lamenten la longevitat en el càrrec del líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, i advoquen pel militant i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, com a alternativa. Ho fan tres setmanes abans del congrés d'Unió, que tindrà lloc del 12 al 13 de maig. Els tres signants de l'article recorden que Duran és al càrrec des de fa 30 anys, creuen que ha arribat l'hora del canvi i adverteixen que després d'ell caldrà que el partit "retrobi el seu lloc o accepti desaparèixer".
A l'article es recorda que Duran va començar el mandat com a president el 1983 i que, a banda d'ell, no queda en actiu cap dels líders d'aleshores. En clau irònica reblen: "I a Unió tenim com a novetat en Duran, que s'ha autosucceït perpètuament. Es parla de clonació per a la seva substitució el 2012".

Els membres del Matí destaquen, per contra, l'alternativa d'un "valent" Josep Maria Vila d'Abadal, "genèticament carlí i nét d'un dels fundadors" i "líder nat". No amaguen el "toc d'èpica" en la seva voluntat de "lluitar contra 30 anys de Duran" i critiquen que l'actual líder d'Unió "ha fagocitat tota altra possibilitat".

Però consideren que "30 anys de Duran són massa" i insisteixen en el recanvi. A més, indiquen que, després de Duran, "cal que el partit retrobi el seu lloc o accepti desaparèixer". 

En un altre apartat de l'escrit molt crític amb Duran s'assegura que el líder democristià "no està on està pel suport que té, sinó que té el suport que té perquè està on està". I afegeixen: "El control absolut del partit, amb l'amenaça de la marginació per qui gosi portar-li la contraria, recorda el Guerra dels millors temps, aquell del "qui es mou no surt a la foto"". 

Consideren, però, que Vila d'Abadal "no té cap necessitat de sortir a la foto", que "per això es mou" i que "és el revulsiu necessari" que reclama "urgentment" la política catalana.

Finalment, Pedret, Puigdomènech i Capdevila destaquen l'experiència de Vila d'Abadal, el fet que és "democristià per convicció", que està "en plena maduresa política" i que "sap liderar moviments transversals" com els dels municipis per la Independència, entre d'altres qüestions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Rauric fletxa La Guingueta
21 de març de 2012, 12.17 h

#13 Vostè de català no en te ni el nom, vostè li produeix vòmits i mal de panxa la llengua pròpia de Catalunya, nació dels catalans i on sempre hem viscut amb la nostra llengua fins el dia que varen arribar els castellans amb les seves imposicions prou conegudes arreu .... `


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de març de 2012, 12.06 h

La jauría separatista debería razonar y comprender que los territorios no tienen derechos ni tampoco idioma propio. el Pedraforca no habla (ni catalán ni swahili), las setas del Montseny no hablan tampoco nada,el Pi de ls Tres Branques no dice ni mu, las arenas del Delta no hablan, ,etc. etc.

Quien habla y quien tiene derechos son las personas , o sea nosotros los catalanes, y entre los catalanes hay quienes de forma habitual hablamos catalán y quienes hablamos castellano, por tanto, l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Eulàlia Gili fletxa Palamós
21 de març de 2012, 10.43 h

Ho aconseguirà Vila d' Abadal?
Té un adversari, Duran, que ho té tot molt ben lligat...
Però seria hora de renovació, encara que només fós en honor a la democràcia...

Si Mas s' alliberés de Duran, potser seria capaç de fer un pas endavant cap a la Independència.
Be doncs, a veure... tots contra Duran !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
21 de març de 2012, 10.32 h

Estaria bé que fotéssin fora el duran, però no crec que li deixin fer camí al de vic, a mi tan se me'nfot, els dos són del mateix partit i hauran de demostrar que pensa diferent i actua diferent, la qual cosa no podrà ser, perquè el que haurien de fer és deixar la coalició amb CDC i anar per lliure, JA ,JA, JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Narcs fletxa BCN
21 de març de 2012, 00.07 h

A veure si retiren aquest venut del Duran ja que fa mñés pena que glòria i rep millors puntuacions a Espanya que a Catalunya casi....quin traïdor...

Simulador politico-militar i econòmic per internet apuntevos-hi per fer creixèr Catalunya i aconseguir la independència!
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Arnau fletxa Catalunya
20 de març de 2012, 18.56 h

Vila d'Abadal hauria de ser el president de Catalunya ! Ell és l'impulsor de l'associació de municipis per la independència. A Catalunya necessitem algu com ell. Independentista de dretes !
VISCA CATALUNYA LLIURE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gral Moragues fletxa Fossar de les Moreres (on reposem els martirs de la Patria)
20 de març de 2012, 18.12 h

Duran es un BOTIFLER (i Mas un CAGAT)


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Rauric fletxa La Guingueta
20 de març de 2012, 17.53 h

A mi personalment en Duran mai m'ha agradat com polític, aquest senyor va de cara a la pela i poca cosa més, els interessos de Catalunya li entren per una orella i li surten per l'altre, és més proper al PP que a Convergència. i no és ferm defensor de deixar de donar assignacions a Madrid de 22 mil milions cada any, ja li esta be el robo que ens fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de març de 2012, 17.14 h

#4 La de membres d'Unió i la Federació de Joves Cristians que van presidir gestores municipals franquistes després de 1939! Crist era un més del seu món, tot DÉU l'ha utilitzat! Unió es ordre amb Franco, Pujol, Aznar i qui vingui. Del dicho al hecho hay mucho trecho. Carrasco i Formiguera fou una excepció . Si algú m'ho nega que em negui amb documents. Jo els (hi, i?)puc donar dades de membres vinculats a Unió i el catolicisme catalanista, inquebrantables fieles al caudillo. Doncs ara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Que cadascu fletxa Assumeixi les seves responsabiltats!
20 de març de 2012, 16.39 h

CiU és al PP, el que ERC va ésser al PSC...
Tanta mediocritat és inaguantable !
I N D E P E N D È N C I A ))*))


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.