directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Convivència Cívica considera que la immersió lingüística vulnera els drets humans

Considera que la decisió del tribunal català 'fa dir al Suprem el que no diu' i 'furta al castellà el seu caràcter de llengua cooficial a Catalunya'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Convivencia Cívica Catalana (CCC) ha presentat aquest dimarts el recurs de cassació davant del Tribunal Suprem (TS) contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala parcialment la immersió lingüística en català a l'escola. Com ja havia anunciat, CCC defensa els pares que van demanar que el castellà fos llengua vehicular a l'escola, als quals el Suprem va donar la raó. Segons el recurs, la decisió del TSJC vulnera l'Estatut, la Constitució, la Declaració Universal dels Drets Humans i la Convenció de la Unesco del 1960 contra les discriminacions en l'educació.

Comparteix
   

El recorrent considera que la interlocutòria del TSJC no executa correctament la sentència del Suprem del desembre del 2010, sinó que la "contradiu frontalment", "altera i s'aparta dels seus termes, incorrent en arbitrarietat, incongruència, irraonabilitat o error" i "no hi ha manera de fer concordar la interpretació del TSJC ni amb l'esperit ni amb la lletra de la decisió" del Suprem. De fet, arriba a dir que el ple de la Sala Contenciosa-Administrativa de l'alt tribunal català va "reformar il·lícitament" la sentència del TS.

A més, l'advocat de CCC també recorda que en l'àmbit contenciós-administratiu el tribunal no pot aplicar res que el demandant no hagi sol·licitat si li dóna la raó.

Per tot això, considera que l'aval a la immersió vulnera el principi d'igualtat de tots els espanyols, consagrat a la Constitució, que prohibeix qualsevol discriminació per qualsevol raó, inclosa la llengua, i defensa el dret a l'educació plena. També vulnera l'article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans de l'ONU, que prohibeix la discriminació per raó de llengua, així com els tres primers articles de la Convenció de la Unesco contra les discriminacions en l'educació, aprovada el 1960 i ratificada per l'estat espanyol, que també prohibeixen qualsevol discriminació per raó de llengua.

També considera que es vulnera l'article 3 de la Constitució Espanyola en "furtar al castellà el seu caràcter de llengua cooficial a Catalunya" i recorda que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut estableix que el castellà també s'ha de considerar llengua vehicular a l'escola.

Per tot això, el recurs demana que es revoqui la interlocutòria del TSJC i s'apliqui la literalitat de la sentència del Suprem del 2010



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
31 de març de 2012, 12.59 h

A Catalunya no hi ha un problema lingüístic. Tothom sap i domina perfectament el castellà. Només podem dir que no tothom domina, parla i pot ser conneix el català.
El problema es clarament polític:
1 - Hi ha qui pensa que Catalunya no es més que una simple regió d'Espanya, e inclús pot dessitjar que desapareixi tot fet diferencial català, començant per la llengua.
2 - Hi ha qui pensa que Catalunya és un país i Espanya un altre, però que poden coexistir plegats.
3 - Hi ha qui pens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
22 de març de 2012, 16.05 h

#27 Éts la filla de Baltasar Porcel?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
22 de març de 2012, 15.52 h

Els espanyols varen fer immersió lingüistica a Catalunya durant 40 anys de dictadura. desprès una colla d'esforçats varem tirar endavant l'us de la llengua i en l'actualitat si el català perdura és gràcies a la immersió. Els de CCC volen dues Catalunyes igual que fomenten dues Españas. És una mostra de feixisme del més dur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Rauric fletxa La Guingueta
22 de març de 2012, 09.41 h

Els de Ciudadanos repeteixen com cotorres aquesta frase:" La lengua no es de los territorios, es de las personas", doncs jo els vull dir que si finalment es declara que la llengua no pertany els territoris, sinó que tan sols pertany a les persones, reclamo el meu dret d'anar a qualsevol lloc de l'estat aPPañó i poder utilitzar la meva llengua, igual que ells reclamen el dret a utilitzar la seva en el nostre territori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Tià fletxa Paisos Catalans
22 de març de 2012, 00.04 h

Si algú vulnera els drets humans SOU VOSALTRES, ja que a Catalunya no us hi fa quedar ningú; si no us agrada ja podeu marxar inmediatament.
Vosaltres sou dels que feu quedar malament a tots els espanyols arreu del món, per inadeptats, maleducats, pocavegonyes,...... FORA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
21 de març de 2012, 19.55 h

A aquests inadaptats que viuen a casa nostra, els voldria gentilment convidar-los a que se'n vagin, ja que tant els molesta la nostra llengua, la catalana. Las nacions són unilingües, les persones bilingües, trilingües i totes les lingües que es volgui. L'error més gran és no haver fet el català l'única llengua oficial a casa nostra. Sobre tants mites falsos que defensen aquells que volen anorrear la nostra llengua, els recomenaria llegir el llibre del Sr. Juan Carlos Moreno, madrilen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
21 de març de 2012, 19.41 h

#24 El vostre odi i insults son el meu premi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
21 de març de 2012, 19.40 h

#23 Benvolgut Sr. Perals. Si aixo que vos dieu fos cert, amb tot el respecte, a les properes eleccions a CiU el votaria nomes un 5% dels darrers votans.

Pero vos i jo sabem que aixo no sera aixi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
21 de març de 2012, 17.13 h

Com pots ser un castellà de merda tan demagog i indesitjable? Sort que sempre faig tots els possibles perquè la gent com tú tingui una vida miserable i mori, perquè si no encara pensaria que el món no és just.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de març de 2012, 17.13 h

#22 On vas tan emprenyat? Has d'ésser més tranquil. En el teu comentari no n'acertes ni una. Primer: jo mateix sóc convergent des de fa més de 30 anys. I sóc independentista, així com el 95 per cent dels votants de CiU. Catalunya és àmpliament independentista. El PPC, malgrat no podem ignorar que ha tret uns resultats millors que abans, el se pes, a Catalunya, és pràcticament nul. No hi ha ni un sol català que el voti. Lògicament, els no catalans i funcionaris.És lògic. Jo mateix,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.