directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cap oferta per gestionar el nou Aeroport de Lleida-Alguaire

Se n'haurà de fer càrrec la societat pública Aeroports de Catalunya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El concurs públic convocat per Aeroports de Catalunya per la gestió del nou Aeroport de Lleida-Alguaire ha quedat desert ja que la Generalitat no ha rebut cap oferta, segons han indicat fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), un cop va finalitzar divendres el termini per presentar-ne. Així, l'empresa pública Aeroports de Catalunya, que havia assumit la gestió de la infraestructura durant el primer semestre del 2010, continuarà fent-se'n càrrec fins a la convocatòria d'un nou concurs, encara sense data, en el qual el DPTOP preveu rebaixar el plec de condicions sol·licitades perquè s'hi puguin presentar més empreses.
aeroport, lleida-alguaire
Comparteix
   

Les clàusules del concurs obligaven les empreses interessades en gestionar l'aeroport a pagar un cànon anual de més de dos milions d'euros a més de contribuir amb 20 milions d'euros en la futura ampliació de la infraestructura, quan es quedi petita o quan aquesta assoleixi els mig milió de passatgers anuals. El concurs preveu que la gestió sigui per un mínim de 25 anys i un màxim de 35.

La intenció del Govern era que una empresa privada assumís la gestió de Lleida-Alguaire a partir del segon semestre d'enguany. La manca de societats interessades en el concurs, però, fa que l societat pública Aeroports de Catalunya, que ja havia de gestionar l'aeroport el primer semestre del 2010 mentre el Govern no n'adjudiqués la gestió, continuï fent-se càrrec de la gestió de l'aeroport fins que es convoqui un nou concurs.

En un principi, el secretari per la Mobilitat, Manel Nadal, va indicar el novembre passat que les societats Abertis, Aena, Ferrovial i Aeroports de París tenien interès en la gestió tot i que sembla que finalment només Abertis manté la voluntat de participar en un nou concurs, i així ho ha fet saber per escrit al DPTOP, si les condicions que s'hi demanen són s'ajusten més a les seves necessitats. Tot i això, fonts del departament han deixat clar que la modificació del plec de condicions pel concurs es farà, no per adaptar-lo a les necessitats d'Abertis si no per atreure el major nombre d'empreses interesades en assumir la gestió per després valorar les ofertes i escollir la més idonia.

L'Aeroport de Lleida-Alguaire, el primer de titularitat de la Generalitat i primer de les comarques lleidatanes, va ser inaugurat el 17 gener pel president José Montilla i divendres passat, 5 de febrer, la companyia Vueling ja va estrenar l'activitat comercial de la infraestructura volant a París i Palma de Mallorca. A partir del 2 d'abril, Ryanair enllaçarà Alguaire amb els aeroports de Frankfurt-Hahn i Milà-Bèrgam.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
9 de febrer de 2010, 18.23 h

"La manca de societats interessades en el concurs, però, fa que l societat pública Aeroports de Catalunya, que ja havia de gestionar l'aeroport el primer semestre del 2010 mentre el Govern no n'adjudiqués la gestió, continuï fent-se càrrec de la gestió de l'aeroport fins que es convoqui un nou concurs."

No entenc que vol dir aquesta noticia. Som al segon mes del primer semestre del 2010 i l'article parla d'aquest moment present com si fos el passat... No entenc res.

D'altre ba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.