directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

29M Vaga general doble fletxa

Els enfrontaments al centre de Barcelona enfosqueixen una jornada de vaga exitosa

El Passeig de Gràcia s'ha omplert aquesta tarda amb una manifestacio multitudinària contra les polítiques del govern espanyol, i en concret contra la reforma laboral

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Un grup de manifestats radicals i els Mossos d'Esquadra s'han enfrontat a la confluència entre Plaça Urquinaona, Pau Claris i Ronda Sant Pere. Els agents antidisturbis, que han arribat a la zona en una quarantena de furgonetes de la Brigada Mòbil, han disparat pilotes de goma per dispersar els manifestants radicals, que han cremat nombrosos contenidors. A continuació, han increpat i llençat tot tipus d'objectes als agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, que han acabat fugint amb les furgonetes. Aquesta ha estat la nota negativa d'una jornada que ha transcorregut amb força normalitat durant el mati, amb un ambient reivindicatiu pero festiu en la seva majoria i amb poques incidències destacables. 

Comparteix
   

Desenes de milers de persones han omplert aquesta tarda el passeig de Gràcia de Barcelona en la manifestació convocada pels sindicats majoritaris CCOO i la UGT, amb motiu de la vaga general del 29-M. Sindicats, partits d'esquerra, i nombrosos grups en contra de les retallades, com els grups de defensa de l'escola pública, comitès d'empreses, col·lectius d'indignats, i famílies, omplen el passeig barceloní de banda a banda. El missatge comú d'aquesta multitudinària manifestació, que finalment no ha pogut finalitzar a la plaça de Catalunya com era previst, és reclamar al govern espanyol que escolti el soroll d'aquesta mobilització per aturar la reforma laboral.

A la manifestació, hi havia milers de persones, que han ocupat tot Passeig de Gràcia des de Diagonal, on ha tingut inici la manifestació, fins gairebé Plaça Catalunya. De fet, molts manifestants no podien avançar degut a l'alt número de persones que hi ha participat. Entre els manifestants es podien llegir cartells amb consignes com 'No habrá paz para tanto malvado', 'No hay pan para chorizo' o 'Somos trabajadores y no esclavos'. A la marxa convocada pels grans sindicats, també hi hagut representants del PSC, ERC i ICV-EUiA. 

El lema de la marxa convocada pels sindicats era: "S'ho volen carregar tot. Els drets socials i laborals". D'aquesta forma han criticat amb aquesta frase la reforma laboral feta pel govern espanyol de Mariano Rajoy. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Víctor fletxa Barcelona
30 de març de 2012, 16.56 h

Avui publico una opinió contundent contra els vàndals que s'aprofiten de les manifestacions multitudinàries de gent honesta que vol expressar el seu malestar. Entre tots, hem d'aconseguir aïllar-los!

http://superviventcatala.blogspot.com/2012/03/per-que-no-incendieu-barcelona-dema.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gerard fletxa Munic
30 de març de 2012, 13.08 h

Estic totalment d'acord amb la vaga i el dret a la vaga, però convertir una ciutat en una batalla campal, com sembla que passa a Barcelona cada dos per tres, això no té perdó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de març de 2012, 10.20 h

#2 En una línia semblant al comentarista que m'ha precedit, el què cal preguntarnos és: A madrit no van haver-hi alderulls ni policia antiavalots. Per què sí a Barcelona ???. És que a Barcelona, símbol volguem o no de Catalunya, hi té cabuda tota la porqueria, rebuig i escombraries com són els feixistes, bandes de l'est, narcos i molta altra gent de mal viure???


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Terrassa
30 de març de 2012, 10.19 h

#2 Jordi potser la forma d´expressar-ho és crua, però la raó t´assisteix, doncs crec que és ben clar només veient on passa i on no passa. I doncs quina obscura trama pot fer, que si tant i tant coneguts son aquests 500 o 700 barruts que creen aquests "pollastres" en principi antisistema i antiglobalitzadors (JA JA JA), no siguin castigats i reprimits abans que ho puguin du a terme...

Per tant avís per a navegants, les paraules de l´alcalde Trias, del portaveu Oms i d´altres grans par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
30 de març de 2012, 07.58 h

Les tropes de xoc de l'ultradreta espanyola i les seves filials mediàtiques han tornat a fer la seva feina a Barcelona,amb tot això busquen alterar de tal manera la convivència que això faci repuntar les opcions hispanofeixsites a les eleccions,i el més patètic és que tota aquesta colla de pijoprogres,inmigrants subvencionats i professionals antisistema ,amb ronya de disseny i fortor a kalimotxo "cavernet" es pensen que lluiten pel poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.