directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

26 escriptors catalans donen suport a les consultes sobre la independència

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Quan falten pocs dies perquè se celebri la segona tanda de les consultes sobiranistes el 28 de febrer, un total de 26 escriptors catalans de renom han mostrat el seu suport a les consultes en un acte unitari d'aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Catalans. Entre els autors que s'han sumat a la mostra de suport, hi ha Sebastià Alzamora, Joaquim Montclús, Miquel de Palol, Josep Miquel Servià, Enric Casasses, Josep Maria Terricabras, Albert Sanchez Pinyol, Esther Xargay i Matthew Tree. Aquesta segona convocatòria de les consultes sobre la independència pel 28-F, que ja van celebrar una primer onada el 13-D, es fa a un total de 77 municipis i crida a les urnes uns 300.000 electors.
escriptors catalans, consultes
Comparteix
   

Escriptors de renom de la nostra literatura han fet un acte unitari a l'Institut d'Estudis Catalans per mostrar públicament el seu suport a les consultes sobiranistes, que el pròxim 28-F se celebraran a 77 municipis de Catalunya, després que ja se'n convoqués una tanda el passat 13-D.

En l'acte d'aquest divendres, el teòric i escriptor Sam Abrams ha dit que la via de la pedagogia 'està esgotada', ja que aquesta només és vàlida quan tens un interlocutor que t'escolta. Abrams ha afirmat que ara 'la via a seguir és la de les consultes'.

Al seu torn, Miquel de Palol ha demanat 'valentia' als votants i que 'no tinguin por', ja que l'escriptor ha afirmat que 'cap poble, cap ideologia i cap grup no ha aconseguit mai res sense valentia i sense jugar-s'hi alguna cosa'.

Finalment, Marc Gafarot ha assegurat que la batalla 'no està guanyada' i que s'ha de seguir treballant i lluitant, però ha assegurat que les coses s'estan fent bé, cosa que cal ressaltar i valorar de tant en tant.

Els 26 autors i autores adherits a l'acte han estat Sebastià Alzamora, Enric Vila, Jordi Bilbeny, Salvador Sostres, Bernat Dedéu, Jordi Llavina, Josep Padrals, Joaquim Montclús, Esther Xargay, Jordi Carulla, Carles Hacmor, Marc Gafarot, Jordi Cabré, Miquel de Palol, Josep Miquel Servià, Enric Casasses, Josep Mª Terricabras, Víctor Alexandre, Manel Costa Pau, Alfred Bosch, Jordi Coca, Julià de Jodar, Albert Sánchez Pinyol, Matthew Tree, Sam Abrams i Joan Solà.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Lubitz fletxa Sitges
1 de març de 2010, 17.22 h

Uaaaau! No tinc ni punyetera idea de qui són aquests "prestigiossísims" escriptors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ERC fletxa Tarragona
12 de febrer de 2010, 17.26 h

VOTA SI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.