directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV demanen suport al PSC perquè el Congrés aturi el cementiri nuclear

Volen que s'iniciï un nou procés 'més transparent i participatiu'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC i ICV defensaran el pròxim dimarts al Congrés espanyol una interpel·lació i una proposició no de Llei per a paralitzar el procés d'ubicació del cementiri nuclear on han d'anar a parar tots els residus de les centrals de l'Estat espanyol. Els portaveus de les dues formacions, Joan Ridao i Joan Herrera, han recordat que el projecte no compta amb el consens institucional social i polític necessari, i han demanat als diputats del PSC i d'altres federacions socialistes que se sumin a la votació. Els diputats socialistes, ha afirmat Herrera, tenen ara una oportunitat de parar un procés 'que s'està fent malament' i on les regles del joc 'han canviat a mitja partida'.

Comparteix
   

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat que la seva iniciativa té com a objectiu fer que el govern espanyol pari el procés i n'iniciï un altre 'més transparent i participatiu', i ha destacat que l'opció d'Ascó no disposa de prou suports 'tenint en compte el sobrepeatge solidari en matèria nuclear que ha exercit des de fa molts anys Catalunya i les comarques del sud de les Terres de l'Ebre'.

El portaveu d'ICV, Joan Herrera, també ha demanat la paralització d'un procés que 's'està fent malament'. Segons Herrera, la seva iniciativa no persegueix debatre sobre si el cementiri va a Ascó, a Yebra o a algun altre punt de l'Estat, sinó posar fre a un procés que 'està generant conflicte social, polític i territorial' i on l'executiu espanyol 'ha canviat les regles de joc' i 'ha esborrat el papers de les CCAA'.

El portaveu d'ICV ha recordat que el pròxim dimarts els diputats del PSC i també del Partit Socialista de Castella-La Manxa o de Castella-Lleó tenen una 'oportunitat' per parar el cementiri.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
17 de febrer de 2010, 12.58 h

Tens raó Quim ja està bé de votar partits que es dobleguen als poder energètics d'ENDESA, GAS NATURAL i altres. Està demostrat que racionalitzant el consum, ens en podríem sortir amb les energies alternatives. El que no entenc és que fan aquests d'ERC i ICV en un govern de lacais del poder espanyol. Ah és clar! estan intentant canviar la manera de pensar del PSOE. JA JA JA! no s'ho creuen ni ells. Al Setembre REAGRUPAMENT, partit nou, sense cap altre objectiu que la INDEPENDÈNCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
RCAT fletxa PPCC
17 de febrer de 2010, 12.20 h

Espero que ERC es pudreixi en l'oposició i recapaciti d'haver-li donat tot el poder al enemic PSOESPAÑOL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de febrer de 2010, 11.09 h

Els socialistes catalans ja han rebut l'ordre dels del seu partit i des del seu país Catalunya de no donar-los suport, com en tot. Aquí diuent una cosa i allà en fan una altra. Si els 25 de Madrid, representissin veritablement Catalunya les coses serien molt diferents, després tene la barra de presentar-se al Consell Comarcal de la Ribera argumentant que defensen el territori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
17 de febrer de 2010, 08.35 h

Mentre els catalans i catalanes ens entestem en votar majoritariament partits com ciu,psc-psoe o pp ens en col.locaran molts de "cementiris nuclears".Quan obrirem el ulls i ens adonarem que aquest partits són un llast per les nostres llibertats i aspiracions i de que són la mateixa merda amb diferent pudor.Epero que abans de que sigui massa tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.