directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

#Novullpagar La revolta contra els peatges ja és un fet

Preocupació a ABERTIS i a l’administració per l’augment de la insubmissió als peatges, l’abús en els peatges que pateix Catalunya anima a buscar maneres per no pagar

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 27 vots )
carregant Carregant

Des del directe!cat vam exposar ja fa unes dies el cas d’un ciutadà que va penjar al youtube un vídeo on es veu com és planta davant el peatge i diu senzillament “no vull pagar” i acaba aconseguint-ho. El cas ha agafat volada amb imitadors i seguidors i s’ha convertit en un èxit a les xarxes socials, avui és portada a diferents mitjans de comunicació, com el ARA i Vilaweb i dels 30.000 visionats del vídeo ja ha superat els 60.000. Mentre els catalans del nord i del sud paguem, altres gaudeixen de les millors comunicacions sense ni tant sols pagar-ne el manteniment, a més, les autopistes catalanes ja han estan més que amortitzades però les ampliacions a les concessions no tenen fi.
 
  



Comparteix
   


Etiquetes
denuncies@directe.cat

La noticia del possible rescat de les autopistes fallides a Madrid  a càrrec dels peatges de les autopistes rendibles com l’AP7 a Catalunya va fer saltar les alarmes dels usuaris.  Un correu posat al servei dels nostres lectors ha permès comprovar l’augment d’indignació entre els ciutadans pel constant augment de l’espoli que patim, i  pel que fa als peatges, les propostes van en el sentit de convertir l’emprenyada en  una actitud d’insubmissió que s’escampi com una taca d’oli pot convertir-se en una veritable revolta popular.  A l’actitud del “català que no vol pagar” s’ha afegit un altre que amb lema “jo no vull pagar”, que també compte amb un vídeo  en el que es pot veure com l’usuari no paga i li aixequen la barrera.

Mètodes per no pagar peatges 

En aquest altre vídeo un conductor grava com passa el peatge sense pagar amb tota facilitat seguint l’estela del cotxe del davant , aquesta practica ha anat en augment en els darrers mesos, però les concessionàries mantenen un absolut silenci sobre nombre de casos com aquest i el seu impacte. Per no provocar un efecte crida el silenci és absolut, però segons consultes fetes des del directe!cat i correus rebuts, el mètode practicat en aquest vídeo està prenent embranzida.

 “Si nomes ho faig jo no passarà res, si ho fem tots no sabran què fer”

Aquesta sens dubte és la clau per aconseguir un canvi radical en l’espoli que patim, d’entrada aquesta revolta dels peatges ha creat pànic al Govern i a les concessionaris, els ha agafat en un moment complicat degut al intent de trobar una solució a la fallida de les autopistes de Madrid, a costa de que paguin els Països Catalans, és a dir allargar els peatges redibles per evitar la fallida de les grans corporacions. Aquesta decisió podria ser el llumí que incendies la revolta contra els peatges.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Joan fletxa Torroella de Montgrí
17 d'abril de 2012, 12.21 h

#5 El GRAN empresari SALVADOR ALEMANY s'aprofita de la manca d'inversions de l'Estat a Catalunya pq la seva empresa ABERTIS continui tenint enormes beneficis tot allargant la concessió amb l'excusa de que ells financen obres d'ampliació o allargament. I de premi els de CiU el nomenen assessor de la Generalitat. Fins quan aguantarem tot aixó els catalans? que més ens han de fer ? és que potser sòm masells? I si al final resulta que ens enfonsem amb Ejpaña , a qui haurem de demanar respons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
mario fletxa barna
15 d'abril de 2012, 10.26 h

#7 I ells com s´ho fan ? amb els calés dels catalans no ? doncs a pagar aquí i allà, com sempre. D'alguna manera s'ha d'acabar amb l'expoli, si hem de pagar el manteniment, segur que ens costa més barat, de totes totes. Com ser independents, sempre més barat que pertanya a españa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20 Josep Casadellà Turon
Josep Casadellà Turon fletxa [object Object]
15 d'abril de 2012, 04.05 h

#6 Hola Pep, Tots entenem que les infraestructures s'han de pagar. Sigui amb inversió publica o privada. I si es fa amb inversió privada qui la fa voldrà guanyar-hi un benefici. El problema és quan el benefici és escandalós i la concessió s'allarga ad infinitum.Ahir vaig llegir a l'Alemany d'Abertis que deia a Madrid que en 10 anys les autopistes seran de pagament a tota Espanya. Quina barra! I ell en tindrà la concessió. Doncs mirarem de que no sigui així.

Comentes també que les au... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
joaquim fletxa Sant Feliu de LLobregat
14 d'abril de 2012, 23.37 h

Certament les paga tothom sobretot nosaltres amb els nostres impostos, a més que seguim pagant per unes infraestructures (les autopistes de Catalunya) que ja són més que pagades, cal que tothom recordi que des de l'any 1971 en que es van construir teníen un període d'explotació de 30 anys, pel que des de fa mès de 10 anys haurien de ser públiques,no ho son perquè els governs centrals han anat allargant les concessions amb diverses excuses, basicament per que acesa, ara abentis, fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
14 d'abril de 2012, 20.37 h

http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1

http://i.imgur.com/ferl2.jpg

http://www.westinpalacemadrid.com/?PS=EAME_aa_Starwood_Iberia-79_Google


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
David fletxa BCN
14 d'abril de 2012, 18.50 h

http://www.assemblea.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pep fletxa Vallès
14 d'abril de 2012, 18.32 h

#12 Les autovies d'ecspanya son vies ràpides perque no hi passa ni deu. Per exemple la C-17 s'embussa cada dia, a una hora o altra en aproximadament el tram que va paralel a la AP-7 (de Lliçà d'Avall a Barcelona). En canvi la AP-7 no s'embussa tant sovint. Si la AP-7 fos gratuïta s'embussaria igual que la C-17.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Isabel fletxa Santa Eulàlia
14 d'abril de 2012, 18.31 h

#14 Estic totalment d'acord, quan passes la frontera et pregunten si vols circular per autopista no es obligatori pagar-la, pero quan menys t'esperes et para la poli i si no tens la vinyeta al parabrisas del cotxe i estàs circuland per l'autopista, la sanció que et posen et deixa marcand el pas.
Es una molt bona opció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Rauric fletxa La Guingueta
14 d'abril de 2012, 18.23 h

El que s'hauria de fer és com fan a Suïssa, una vinyeta que pagues un cop l'any per poder circular les vegades que vulguis per les autopistes i deixar-nos de peatges que son una ruïna per tots ja que encareix tota mena de mercaderies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
joan fletxa Mataró
14 d'abril de 2012, 17.02 h

Joaquim, les manté tothom, que no paguis el viatge no significa que siguin gratuïtes, les paga tant qui les usa com qui no i en el cas de les catalanes que és terra de pas per les mercaderies cap i d'europa el que proposeu hi hauria qui no pagaria i les usaria intensament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.