directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tràfic d’influències a la casa reial?

El rei hauria intercedit amb Francisco Camps per afavorir els negocis d’Urdangarín segons informen diferents mitjans

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El jutge que investiga el cas Noos hauria rebut documents que comprometen el rei i la infanta Cristina en el cas Urdangarín. Alguns correus electrònics posteriors a la data en que Urdangarín assegurava haver deixat l’institut Noos mostren que la infanta i el monarca espanyol hauria intercedit en un projecte relacionat amb la Copa Amèrica. Cada cop es fa més evident que el cas Urdangarín no hauria set possible sense la complicitat d’algunes administracions públiques, d’empreses que li van donar diners, i de la vista grossa de la casa reial, però sobre tot, sense el silenci d’alguns dels grans mitjans de comunicació que, malgrat saber-ho, van restar callats.


  

Comparteix
   


Etiquetes

Tal i com vam publicar en aquestes mateixes pagines, el Cas Urdangarin no s’entén sense les implicacions de la Monarquia Espanyola, per activa o per passiva. Urdangarin no hagués aconseguit diners sense les influencies de la mateixa Fundació Princep de Girona - eina dels monàrquics catalans per consagrar la continuïtat dels borbons després de Juan Carles I-. Moltes de les empreses que formen el Patronat de la Fundació Príncep de Girona han aportat diners a la trama Urdangarin. Comprovar com bona part de les grans empreses que aporten diners a la Fundació, ho han fet al institut Noos hauria de fer replantejar l’existència d’aquesta fundació monàrquica, que l’únic que fa és espoliar el talent català, i recaptar fons d’empreses catalanes que mai revertiran en el teixit emprenedor català.
 
 
Un cop aixecat el secret de sumari han començat a sortir a la llum pública el reguitzell d’entitats i empreses que han fet possible el cas Urdangarin, i entre elles algunes de sorprenents. El llistat d’entitats és llarg. Es pot començar per algunes com ara: Mutua Intercomarcal (232.000.-€) ho diu el seu nom, una mútua dedicada als accidents de treball, Fundació Esade (122,528,.€) la més clàssica de les escoles de negocis, Fundació Privada Abertis (116.000.-€) diners dels peatges catalans destinats a un bon servei, Ajuntament de Mataró (86.351.-€) un gest simpàtic d’un ajuntament sanejat, Generalitat de Catalunya (75.425.-€) un gest del tripartit cap a la monarquia, Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Cat. (75.400.-€) un gest sanitari transcendental, Joieria Tous (69.020,.€) uns clàssics ossets per a la família, Gas Natural SDG SA (55.680.-€) per evitar nous fracassos de compra d’empreses, Valero Rivera Asesoramiento Deportivo SL (53.360.-€) amistats perilloses entre entrenador i jugador.

Però la llista segueix i sobretot segueix impactant. La Fundació Privada Bioregio de Catalunya (48.180.-€) bio-diners en estat pur, Abacus sdad. Coop. Catalana Limitada (28.679.-€) noves inversions en comunicació, Johan Cruyff Academics International SL (23.336) amistats esportives al límit, Col·legi oficial d’Infermeres i Infermers de Girona i Lleida (17.400.-€ cada col·legi) més gestos sanitaris, Fundació Privada Joventut (17.400.-€) fundació lligada a l’equip de bàsquet de la Penya, Agency Sports & Entertainment SA (17.383.-€) empresa presidida per Gabriel Masforroll, ex directiu del FCBarcelona.

I com a sorpresa final, trobem l’Ajuntament de Barcelona (11.999.-€) i la Diputació de Barcelona (11.600.-€) més diner públic pel gendre real, Digec,S.A. (10.457.-€) l’enciclopèdia catalana al servei de la monarquia, Fed. Cooperatives Treball de Catalunya (6.960.-€) la solidaritat treballadora, Tallers per a persones amb discapacitat psíquica de Cat (5.900.-€) la discapacitat amb la monarquia.
Seria un gest per part d’aquestes empreses i entitats que donessin una explicació pública sobre el que obtenien amb aquestes aportacions.
 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Resolt fletxa Catalunya
18 d'abril de 2012, 12.50 h

Al marge que sigui veritat o no, que no ho discutiré, el fet que en el decurs dels darrers mesos la monarquia hagi estat tan tocada i qüestionada em fa pensar que potser hi ha qui te interès en fer-la caure. Però abans d'alegrar-nos ens hauríem de plantejar què pot significar: abolir la monarquia, amb la consegüent modificació constitucional que comporta, pot obrir la porta a una re-centralització de l'Estat, la pèrdua del poc que tenim o una uniformització al més pur estil jacobí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Narcs fletxa Barcelona
17 d'abril de 2012, 16.11 h

D'Espanya no en treurem ni un pam de net, el problema és que de Catalunya tampoc en treuriem gaire cosa ja que la situació de dependència sumat a la influència espanyola i per què no dir-ho a la naturalesa humana en general ens farà costar molt d'esforç redreçar aquest merder, però si no depenguessim d'Espanya estic segur que ho aconseguiriem i molt més avait del que ens pensem.

Simulador Politico-Militar i Econòmic GRATUÏT, ajuda'ns a proclarmar l'Estat Català, hem de ser més i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 d'abril de 2012, 13.00 h

Es que algú encara no es creu el trafic de influencies..? es si fa u no fa, ho millor dir una copia exacta com el cas Palau i Millet amb CDC i el PP , o el cas Hotel del Palau entre Millet, el Ajuntament de Barcelona amb PSC i CiU..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'abril de 2012, 11.00 h

De que el cas Urdangarin no s'entén sense les implicacions ( jo diria "sense la complicitat" ) de la Monarquia Espanyola, jo ja n'estava convençut des de un bon principi. Ara veurem si és o no és veritat alló dse que " todos somos iguales ante la justicia ) que el Monarque va declarar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Àngel fletxa Barcelona
17 d'abril de 2012, 09.09 h

L'opacitat i la no exigència de cap tipus de responsabilitat ,per llei,al sistema monárquic porta necessariament a aixó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.