directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El documental de TV3 Guernica, pintura de guerra s'exhibeix al Museu de la Pau de Biscaia

L'obra ja fou guardonada recentment al Gran Premi Internacional del Documental d'Autor al Festival de Montecarlo

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Des d'aquesta setmana i durant tot l'estiu, el documental Guernica, pintura de guerra, del programa 30 minuts de TV3, serà exhibit al Museu de la Pau de la població de Biscaia en el marc de l'exposició Picasso-Gernika, 70 aniversari. L'exposició, que es va inaugurar aquest dimecres i estarà oberta fins al 30 de setembre, també exhibeix les obres preparatòries del pintor i els 23 esbossos que van donar lloc al quadre de Guernica de Picasso, així com la pintura Madre con niño muerto II, del 1937.
guernica documental
Comparteix
   


Etiquetes
El documental, fet per Santiago Torres i Ramon Vallès, ha estat guardonat recentment amb la medalla de bronze de la 26a edició del Gran Premi Internacional del Documental d'Autor de l'Urti, en el Festival de Montecarlo.

Guernica, pintura de guerra narra la història del quadre des de la seva creació fins avui. Dóna notícia d'històries poc conegudes, com l'existència d'un informe del FBI que qualificava el pintor de 'perillós element comunista'. També explica l'atemptat que va patir el quadre a Nova York, amb motiu de la guerra del Vietnam, i els intents de Franco per recuperar-lo, cosa que no va passar fins a l'arribada de la democràcia'.

En la seva emissió, el documental es complementa amb un desenvolupament interactiu, pioner a Espanya, que permet al telespectador ampliar la informació més enllà d'on arriba el documental. Aquest treball interactiu rebre cinc premis als Estats Units. En el Festival Interactive, a Indiana, aquest projecte va guanyar la medalla d'or en la categoria de Magazín i Notícies i la de plata en la categoria Flash. Als prestigiosos premis Promax de Nova York va aconseguir, en diferents categories, les medalles d'or, plata i bronze, segons fonts de TVC.

Guernica, pintura de guerra es podrà veure un altre cop al programa '60 minuts' del canal 33, el dia 4 de setembre, a partir de les deu de la nit.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.