directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana a CiU que no es vengui al PP

Li exigeix que porti l'esmena a la totalitat dels pressupostos fins al final, independentment dels 219 milions d'euros

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha celebrat aquest divendres que CiU presenti una esmena a la totalitat contra els pressupostos de l'Estat, però li ha reclamat que la porti "fins a les últimes conseqüències". "El dret a decidir sense límits no pot tenir com a preu només 220 MEUR", ha advertit Simó, en roda de premsa, on ha reclamat a la federació i també al Govern que siguin "actius" en la defensa del país. Simó ha ratificat la presentació de l'esmena d'ERC argumentant que els comptes espanyols no serveixen per traure Espanya ni Catalunya de la crisi, són un "Cavall de Troia d'un govern 'neocon' que finiquitaran l'estat del benestar" i no compleixen amb Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Precisament pel fet que el PP té majoria absoluta a Madrid, ERC ha reclamat a CiU que porti la seva esmena a la totalitat fins al final, "fins a les últimes conseqüències", i no retirar-la a canvi dels 219 MEUR de la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponent al 2009.

Simó ha celebrat que CiU hagi decidit presentar esmena a la totalitat però ha reclamat als nacionalistes que es mantinguin en aquesta postura, ja en previsió que la federació pugui retirar-la com ha fet en altres ocasions. "El dret a decidir sense límits no pot tenir com a preu només 220 MEUR", ha advertit.

Pel que fa als pressupostos de l'Estat, contra els que ERC també ha registrat esmena a la totalitat, Simó ha estat molt crítica, començant pel fet que no compleixen amb la disposició addicional tercera. Però també ha constatat que intenten "tranquil·litzar uns mercats que no es tranquil·litzaran perquè mai en tenen prou", i ha lamentat que incloguin mesures que són "contràries" a la reactivació econòmica, perquè es redueixen les partides en recerca, en innovació i en polítiques actives d'ocupació. 

Alhora, s'ha queixat de l'increment de l'IRPF de forma "poc progressiva" i que no es modifiqui l'IVA per rebaixar-lo pels productes de màxima necessitat i apujar-lo pels de luxe o els que no són bons per a la salut.

Però el més greu, al seu parer, és que aquests comptes no serviran per complir l'objectiu de dèficit, recentralitzen la presa de decisions trepitjant competències de la Generalitat, però en canvi descentralitzen les despeses més importants en salut i educació, eliminant la dotació per dependència i pel fons d'immigració. "Una política que és de 10 per sortir de la crisi", ha ironitzat.

Segons ella, aquests comptes no trauran Espanya ni Catalunya de la crisi i són un "Cavall de Troia d'un govern 'neocon' que 'finiquitaran' l'estat del benestar".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
josep fletxa Anoia
21 d'abril de 2012, 21.36 h

He estat mols anys militant actiu de ERC, peró ara la veritat, els veig tant descafeinats, tant tous, que no puc deixar d,enyorar aquells anys que tot ens ho creiem.... (anys 2000...) S,HA PERDUT L,ACTITUT RADICAL I .... (versus HB). Em dol molt dir-ho, però ja no hi ha res fer.... D,aqui a poc temps, al pas que anem, aviat tornarem tots, ha cantar amb impetu ben fort el "cara al sol"...... Quin fàstic!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 d'abril de 2012, 12.27 h

Què cony els importa als peperos si Conveniència i Unió presenta esmenes a la totalitat dels pressupostos ???. No necessiten el seu suport ni per una punyetera merda. Però què s'han cregut aquests mercenaris de Conveniència ???. I això Sr. Junqueres, Vostè ho ha de saber. Sr. Junqueres, Vostè faci el què vulgui, però això d'anar fent la gara-gara a aquests traïdors convergents, us tornarà a costar un ull de la cara a les urnes, llevat que canvieu radicalment de tàctica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 d'abril de 2012, 05.29 h

Una esmena sense conseqüència i que per tant cyU farà. Una pantominma de cara als seus electors mentre sota la taula fa negocis bruts amb el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós.
20 d'abril de 2012, 19.27 h

Cap d'ells mourà un dit ni es plantarà d'una vegada per la independència, la qüestió és anar marejant la perdiu a tots nivells i guardar el poltronisme que és lo que els interesa. Ens han trait i estafat des del primer govern Pujolista . Digem prou i donem suport a l'ANC , www.assemblea.cat
En poc temps i degut a la pressió del poble, els patriotes de veritat es veuran obligats a dialogar amb qui ens està esclafant. Independènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.