directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'El que volen els catalans', segons Strubell

Aquest és el títol del llibre que el diputat de Solidaritat va presentar ahir a Berlín

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El diputat de Solidaritat Toni Strubell va fer ahir la presentació del seu llibre en anglès “What Catalans Want” (WCW) dins dels actes de Sant Jordi organitzats pel KaSal de Berlín (Casal Català de Berlín) al prestigiós Literaturhaus de la ciutat davant una sala plena de catalans i alemanys. Strubell va començar la presentació de WCW dient que el llibre era especialment necessari per explicar Catalunya al món en un moment en què la societat catalana comença a rebel·lar-se contra les imposicions espanyoles amb manifestacions com la del 10J i inclús en actes com el refús de pagar les autopistes de peatge o els ingressos de l’IVA a l’Agència Tributària espanyola. 
Foto: Guim Bonaventura i Bou
Foto: Guim Bonaventura i Bou

Comparteix
   


Etiquetes
Strubell va defensar des de la capital alemanya que ens trobem en un temps en què s’ha demostrat que el “pacte” Catalunya-Espanya que se’ns havia dit caracteritzava la transició espanyola “no sols no s’ha complert sinó que s’ha mostrat inexistent” ja que els governs de Madrid “jo tenen cap mena de respecte per la nació catalana”. 

El diputat independentista va posar l’atac a la immersió lingüística a les escoles catalanes com a exemple d’aquesta síndrome, descrivint-lo com “la principal -sinó única- arma que té la nostra llengua per mantenir-se en una societat on la immigració és massiva” afirmant que el català està en greu perill de veure’s abatut pel Govern del PP mentre les partits autonomistes “tendeixen a mirar cap a un altre cantó perquè el tema no els aporta vots”. Strubell ha apuntat que els catalans es poden descriure com a “europeus de segona” ja que no tenen un reconeixement pel seu idioma, no poden decidir en temes claus de la seva economia i cultura i han de suportar com a part de l’atrezzo diari la catalanofòbia de certs mitjans i força àmbits polítics.

Des de Berlín Strubell també ha denunciat que els catalans veuen com són sistemàticament bandejats de les inversions de l’Estat. “Un 44,9% ha baixat el pressupost espanyol per a Catalunya enguany, la rebaixa més forta de cap territori d’Europa” ha reblat. “És això el que porta a les retallades”. Ha afegit que amb 15 de dies sense espoli fiscal, podríem mantenir intacte el nostre sistema sanitari. Strubell ha dit que la política espanyola obeeix a un “intent calculat d’asfixiar l’economia catalana, amb una Generalitat en el llindar de la bancarrota i sovint sense recursos per poder pagar els funcionaris”. Strubell ho ha contrastat amb la situació de Berlín, beneficiària global de les aportacions de l’Estat, i amb la de Baviera, on l’aportació que fa a la tresoreria de l’Estat és més de 4 vegades menor que a Catalunya. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
23 d'abril de 2012, 10.33 h

NO, NOOOO estic sol......encara que els sabuts gramaticals toquen els nassos.....Mira HURTADO? o LADRON.......!!! así que los TIRANOS INVASORES OPRESORES AGRESORES además de SER NEGREROS como tú, CRES que TODO ESO te pertenece por los siglos de los siglos....cuando TU CULPA ES MIL VECES MAS REPUGNANTE QUE LA DE UN ETARRA.....y no serà por las flores que les tirais verdad? AAAAAH que vosotros haceis las leyes i los del TRIBUNAL DE ORDEN PUBLICO LAS EJECUTAN....todo eso GRACIAS a los MALDITO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 d'abril de 2012, 08.37 h

-Què volen els catalans. No 'el que'
-quan la societat catalana comença a rebeŀlar-se. No 'en un moment en què'
-perquè no tenen cap reconeixement. No 'ja que no tenen un'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 d'abril de 2012, 21.11 h

http://maps.google.es/maps?q=
%2B41%C2%B0+56%27+36.35%22,+%2B3%C2%B0+12%27+31.69%22
http://virreiduran.wordpress.com/2011/11/09/duran-aplana-el-cami/
http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1
http://virreiduran.files.wordpress.com/2011/11/ciu1982benforta.jpg

Duran i Lleida és el polític més inteligent de tots,des de 1.982 viu entre l'hotel Palace i l'Hotel Ritz de Madrid,
cobra 6.0... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.