directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch convida els catalans a la 'insubmissió'

Segons el republicà, els pressupostos generals són un 'robatori' i un 'abús'

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimecres que els pressupostos generals de l'Estat són "la foto fixa d'un espoli social i financer a Catalunya" i un "robatori" que convida els catalans a la "insubmissió". Un "abús", ha afirmat en la seva intervenció al ple del Congrés, que manté la "discriminació" a Catalunya i que no compleix ni tan sols lleis aprovades a les corts espanyoles com l'Estatut. "És greu que en 30 anys el poder espanyol s'hagi quedat un 40% dels impostos dels catalans que no tornen d'on han sortit i a més fomentant acusacions d'insolidaritat i negant el pa a la gent treballadora", ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha fet aquestes afirmacions en la defensa de l'esmena a la totalitat que els republicans han presentat als pressupostos generals de l'Estat i que caurà aquest dimecres -juntament amb les altres nou que han presentat grups com CiU o el PNB- gràcies a la majoria absoluta del PP al parlament espanyol.

El portaveu d'ERC a la cambra baixa ha assegurat que aquests són els comptes "del Sheriff de Nottingham" que "atraca els necessitats per afavorir els privilegiats" com ho demostren, ha dit, partides com les subvencions de 800.000 euros a la Cadena Cope per fer una campanya de seguretat vial en comptes d'arreglar la N-2 a Girona o l'adquisició de torpedes pel mateix preu la unitat que el que costa una escola bressol en un any.

Una "estafa" i un "robatori"

Segons Bosch, els pressupostos són "un robatori" que "discrimina i humilia els contribuents de Catalunya" i una "estafa" als ciutadans . "Qualsevol que defensi Catalunya no pot defensar aquests pressupostos", ha dit abans de recordar que ni sols compleixen el que marca l'Estatut, a més de no aplicar la sentència del Tribunal Constitucional que estipula que la competència en beques és de la Generalitat. 

"La gent a Catalunya s'està acostant a la insubmissió. Molts no paguen peatges. Alguns estan pagant ja impostos a la Generalitat, i alguns ajuntaments es declaren insubmisos fiscals", ha dit, "perquè els ciutadans se senten estafats" i "actuen per sentit de justícia".

Segons Bosch, "la gent s'ha llançat al bosc de Sherwood perquè els empenyen". "Pobre Catalunya, pobres Països Catalans. Quant heroisme anònim", ha dit Bosch, que ha recordat que "la gent corrent no és ruca i té un límit" i "s'amotina davant la injustícia". "Dels seus abusos, senyor Montoro naixeran somnis, esperances, valents i sorgiran gegants. Nosaltres no ens rendirem", ha conclòs. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
jordibcn fletxa Barcelona
27 d'abril de 2012, 19.06 h

#23 Doncs jo no renego del Carod i sóc militant d´ERC, el que li recrimino és que marxes .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
PereelDigne fletxa Granollers
27 d'abril de 2012, 15.32 h

#22 No es tracta de continuar dialogant aquí, però voldria aclarir algunes qüestions. Quan et dic que no estimes ERC no ho dic perquè et conegui, evidentment, i això ja ho saps i t'ho podries haves estalviat, sinó pels teus comentaris anteriors. Com a mínim podríem dir que no estimes aquesta ERC i deixem-ho aquí. D'altra banda voldria dir-te que la majoria de la militància actual tampoc es posa una bena als ulls: quan cal criticar alguna acció mal feta es diu sense cap problema i t'h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
judith fletxa Torroellaa
27 d'abril de 2012, 14.09 h

#21 Mira Pere això que no m'agrada ERC ho dius tu, que no sé ni si em coneixes, jo m'estimo el que era ERC l'ERC de l'Heribert Barrera que vaig viure i conèixer d'aprop visquent a Sant just Desvern, valoro molt la feina que s'ha fet bé però no em vull posar la bena als ulls i ERC després de lèpoc Carod , de la primera quan van arrassar perquè van aconseguir il·lusionar-nos a molts , van perdre el nord i s'han anat instal·lant en el discurs polítics perdent el pols de l'acció políti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PereelDigne fletxa Granollers
27 d'abril de 2012, 13.24 h

#20 Mira Judith, ja sé que no estimes a ERC i no ens votaràs però ja és curiós que facis aquest comentari només criticant que ERC retornin les targetes de la Via T sense dir res de les altres 300 targetes que com a mínim hi ha a càrrec del Parlament, entre càrrecs electes i personal adscrit. Per què no dius res de les que tenen CiU, PSC, PP, ICV, Ciutadans i el López Tena (si és que encara no l'ha tornat)? És que aquestes targetes no les paga tota la ciutadania catalana també?
D'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
judith cobeña i guàrdia fletxa Torroella de Montgrí
26 d'abril de 2012, 19.34 h

Els discursos ja ens tenen cansats a tots, Alfred enlloc de fer discursos i posar-te el NOSALTRES a la boca sense especificar, comença tu i tots els d'ERC a fer gestos reals, a presentar-nos les vostres declaracions d'impostos presentades a la Generalitt de Catalunya, que us veiem passar i dir NO VULL PAGAR, retorneu els TELETACS que us paguem els altres, els de classe no política. Això no va de qui la té més llarga ni qui hi era abans ni qui és més legitim, va de CATALUNYA, abans que le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
mario fletxa barna
26 d'abril de 2012, 13.19 h

Està molt bé que algù amb l'insignia de Independentista les canti clares a madrit almenys hi som representats i tenim veu, amb força i valentia, no s'amaguen surten i criden i diuen les coses pel seu nom. Això per alguns no està bé? així anirà el nostre País, per culpa de tots plegats, com es diu per aquí UNITAT companys UNITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jordi fletxa barcelona
26 d'abril de 2012, 12.22 h

I si per una vegada, tots, tots els catalans siguin homes o dones, siguin del partit que siguin, siguin d'esquerres, centre o dretes, treballadors, aturats, empresaris, siguin joves, adults o gent gran, tots...El nostre gran enemic no són els espanyols, som nosaltres mateixos i la nostre desunió. Els putos interesos partidistes!
i si no,tots els que crideu tant, calleu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
isabel fletxa Barcelona
26 d'abril de 2012, 11.44 h

El nostre enemic no és ni ERC,ni Si, ni ....etc. jo no soc de cap partit i vull la indepèndencia i demano que deixeu de barallar-vos entre els diferentes partits d'una vegada o sereu vosaltres els responsables del que ens pasi a Catalunya i no Espanya, per equivocar-vos una vegada més i enlloc d'unir-vos que és el que volem els catalans fins que siguem independents.
He votat a ERC i a SI i a les CUP i no votaré al partit que no sumi amb altres per Catalunya abans no votaré per veure si h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
26 d'abril de 2012, 11.33 h

#3 No em va pas sembla veure-ho així ahir, després de les declaracions de l'Anna Simó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PereelDigne fletxa Granollers
26 d'abril de 2012, 11.19 h

#2 Ja veig que no en tens ni idea. La teva cegesa de ser anti ERC t'impedeix veure la realitat. El dia 1 de maig, la mateixa Secretària General del partit acompanyada d'altre càrrecs, anirà a la C-32 d'Alella per tal de participar en la campanya contra els peatges i el lema central d'ERC serà: NO VULL PAGAR A ESPANYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.