directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Protesta a través de la cultura literària

Amb la campanya "Enllaçats per la paraula" es faran lectures intensives de textos en català a les Illes Balears

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

S’ha presentat a Palma la iniciativa “Enllaçats per la paraula”, una nova acció per reclamar al Govern de les Illes Balears que retiri el projecte de la llei de funció pública que buida de contingut la llei de normalització lingüística, i per exigir-li que retorni al consens en matèria de llengua. La campanya consisteix en fer una lectura continuada de textos en català ininterrompudament durant 24 hores, del divendres a les 19h fins dissabte a la mateixa hora. Es farà durant vuit divendres consecutius, com els vuit segles que fa que es parla català a les Illes Balears. Demà comença la primera sessió.
Els participants llegiran una antologia de textos representatius dels vuit segles de la nostra llengua. Cada cap de setmana correspondrà a un segle, per ordre cronològic, i s’hi podran llegir contes, rondalles i textos aportats pels lectors, que poden ser d’elaboració pròpia o d’autors diversos. L’organització proposa que cada dissabte, entre les dotze i la una, s’hi llegeixin parts dels textos del llibre “La persecució política de la llengua catalana”, de Francesc Ferrer i Gironés.
 
A la iniciativa hi han participat el metge Carles Amengual, impulsor de la iniciativa; Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca; Maria Antònia Font, de l’STEI-i i de l’Assemblea de Mestres i Professors en Català i Macià Calafat, de l’Obra Cultural Balear.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
PereelDigne fletxa Granollers
27 d'abril de 2012, 14.44 h

Una molt bona iniciativa que també es podria estendre al Principat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
atlasac fletxa Vila-real
27 d'abril de 2012, 10.51 h

Ens hem de posar al CAP que els INDEPENDENTISTES som els que ho tenim que FER TOT, que vullc jo, si deixo l´egoïsme a part, segurament el que TU vols, aixís que deuriem de tenir al CAP de perdonar-ho tot, però NO VALEN ELS ARGUMENTS DELS GADAFIS DE TORN, son precisament els GADAFIS els que tenen que dir...tenint jo aquests milions ningú morirà de fam, en LLOC com ara que VOL ACAPARAR iclús la MORRALLA que ha obtingut el pobre demanant caritat!!! ha tingút el final que mereixia.... per a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Narcs fletxa Barcelona
26 d'abril de 2012, 16.32 h

EREPUBLIK:

-Catalans/es Valencians/es, Illencs/es us convido a unir-vos a un nou Simulador Politico-Militar i Econòmic que està a la Xarxa i que és completament gratuït!
Necessitem tots els Catalans/valencians/Illencs que vulguin divertir-se amb nosaltres en aquest joc amb l'objectiu principal d'aconseguir el nostre reconeixement com a Estat propi!
Us passo l'enllaç per entrar-hi:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.