directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Contrarellotge per netejar el fuel a Eivissa

Els operaris intentaran tapar avui una canonada trencada del vaixell mercant

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un cursa per evitar que el fuel arribi a les platges. De fet, per precaució ja se n'han tancat tres: Ses Figueretes, Talamanca i Bossa. Dos dies després de l'accident, ja s'ha recollit el 60% del fuel vessat. El trànsit marítim dificulta la neteja. La taca gran fa sis quilòmetres i mig de llargada. El operaris treballen a corre-cuita perquè afecti al mínim possible el sector turístic.
Cada cop sembla ser més greu. directe!cat us va explicar el naufragi del buc Don Pedro i ahir us va narrar com la taca de fuel s'expandia per les coses d'Eivissa. Avui hem de lamentar que la taca segueix creixent perquè el vaixell continua perdent combustible.

Així, doncs, a Eivissa els operaris treballen contra rellotge per netejar el fuel vessat pel Don Pedro i intentaran tapar avui una canonada trencada del vaixell mercant.

La bona dada de tot això és que, només dos dies després de l'accident, ja s'ha recollit el 60% del fuel vessat. El gran nombre de vaixells que naveguen en aquesta època per Eivissa dificulta les tasques de retenció de la taca, que amb el seu moviment fan que es fraccioni i, per això, els pròxims dies aniran apareixent inevitablement taques més petites. La taca gran fa sis quilòmetres i mig de llargada.

Platges tancades

Aquesta nit s'ha hagut de tancar per prevenció la platja d'en Bossa, que s'afegeix a les de Ses Figueretes i Talamanca. Així s'intenta evitar la presència de banyistes en previsió que hi poguessin arribar taques de fuel aquesta nit. De moment, no hi ha cap espai natural protegit afectat. L'illa té 18 km de costa, però el problema afecta només 500 metres. De totes maneres, l'impacte en el sector turístic sí que és inevitable.

Les reaccions

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez; el president balear, Francesc Antich, i el delegat del Govern es van desplaçar ahir a l'illa per coordinar les tasques. Tant l'executiu espanyol com el balear insisteix a relativitzar la magnitud de l'accident.

El president Antich avaluarà amb els empresaris del sector turístic si cal prendre mesures per compensar el dany que pot haver causat el vessament en la imatge turística.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.