directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Acampada Jove tanca l'edició 2007 consolidant-se com el festival juvenil més exitós

Més de 38.000 espectadors s'han aplegat a Sant Celoni des de dijous fins dissabte

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

directe!cat ha tingut el privilegi de ser el diari digital oficial d'una dels festivals musicals i independentistes més importants dels Països Catalans. Unes 38.000 persones han assistit a les tres jornades de concerts de l'Acampada Jove de Sant Celoni (Vallès Oriental), organitzada per les JERC, les joventuts d'ERC, la mateixa xifra que en la passada edició, segons ha informat un portaveu de l'organització. La jornada de dissabte va comptar amb Obrint Pas com la traca final d'una edició multitudinària.
directe!cat ha tingut el privilegi de ser el diari digital oficial d'una de les festes musicals i independentistes més importants dels Països Catalans. Enhorabona per a l'organització i sobretot, a tots els assistents que fan convertir els concerts en festa i les diverses activitats en actes de reivindicació de la nostra cultura.

L'organització de l'Acampada Jove ha valorat positivament l'èxit d'assistència de públic al festival amb un cartell eclèctic en què tenien entrada tota mena de formacions, el que suposava "un cert risc".

Durant els tres dies han passat grups punters de l’escena catalana com Obrint Pas, que van ser els encarregats de cloure el festival en un apoteòsic concert marcat per la reivindicació i l’energia, Els Pets, caps de cartell de la primera jornada, que van portar les melodies del seu nou treball fins a Sant Celoni, i La Troba Kung-Fú, els quals s’estrenaven en l’Acampada amb el seu particular ritme de rumba i l’inconfusible so d’acordió present en les seves melodies.

En aquesta edició s’ha apostat fortament per programar un cartell eclèctic per tal de reflexar la diversitat dels gustos del jovent del país. En aquest sentit, Ojos de Brujos van portar el flamenc, estil fins ara nou a l’Acampada a l’escenari principal, The Moon Invaders i Díscipulos de Otília van posar el toc d’ska, imprescindible en aquest festival, i de la mà de Habeas Corpus i Berri Txarrak va arribar el rock més dur i contundent.

Pere Aragonès, director de l’Acampada Jove i portaveu de les JERC, ha subratllat l’èxit d’aquesta edició, la tercera que es fa a Sant Celoni, i ha destacat que “l’Acampada ha esdevingut un referent en els festivals político-musicals” i ha recordat que “és el festival de música més multitudinari de l’estiu a Catalunya”. També ha volgut deixar constància que “l’Acampada són només tres dies a l’any, però que l’autodeterminació s’ha de guanyar dia a dia, al carrer, a l’institut, a la feina”, i en aquest sentit, ha encoratjat als joves a “seguir amb la lluita”.

En total, per l’Acampada han passat més de 200 artistes repartits en 30 grups, s’han dut a terme una desena de xerrades i diversos tallers i demostracions de cultura popular, de les quals en destaca el taller de castellers, ofert per pels Castellers de Sants, i que va tenir molt interès per part dels acampats.

Sense dubte la gran particularitat de l’Acampada és la vinculació de l’activitat lúdica amb la política i amb les preocupacions socials, cosa que converteix en festival en el referent de l’esquerra independentista.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Xavier fletxa Bcn
16 de juliol de 2007, 23.59 h

Miquel, deixa'm que em rigui del teu escrit! jajaja No tinc RES a veure amb Ciudadanos, és més, sempre que he votat ho he fet per ERC.
És cert que hi havia molta gent, però jo també he estat a Senglar, Viña Rock, Summercase... i la veritat, no em crec la xifra d'assistència. I et repeteixo que em vaig trobar molta gent que també hi ha anat altres anys i pensa el mateix.
Com bé saps, tothom escombra cap a casa en aquests temes. Tant la dreta radical (PP) com l'esquerra independentista.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
josep fletxa sant feliu de llobregat
16 de juliol de 2007, 23.49 h

Felicitats per l´Acampada Jove
Ens veiem a l´Aplec dels Ports!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel Gomez fletxa Catalunya
16 de juliol de 2007, 17.21 h

No se què pretens Xavier ara bé, això que dius és una mentida absoluta. La gentada que hi havia era brutal. Segurament ets un paio de "ciudadanos" però de veritat, jo que he anat a Doctors i Senglars i no es podia ni comparar. Heu vist les fotos? Són increibles i el millor de tot és que al assistir-hi majoritariament gent català hi ha una pau i un bon humor que no he vist mai enlloc.

A d'altres concerts sempre hi ha el típic imbècil que fot el ruc. De veritat si no hi heu anat mai ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xavier fletxa Barcelona
16 de juliol de 2007, 17.04 h

He estat en 4 edicions de l'Acampada Jove, tant a Arbúcies com a Sant Celoni, i crec que les 38000 persones de que parla la notícia no hi van anar. Jo, com d'altre gent present a l'Acampada, pensem que ha baixat l'assistència de públic. Era un comentari generalitzat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Javier fletxa L'hospifa
16 de juliol de 2007, 15.45 h

TV3 com sempre patètic. Els comissaris del PSC PSOE fan la seva feina i els d'ERC s'ho miren.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDI fletxa BADALONA
16 de juliol de 2007, 13.15 h

Totalment d'acord!!!! A TV3 "la nostra" ho van comentar en menys de 30 segons!. Tenint en compte que hi van anar més de 38.000 persones i hi van actuar grups catalans van preferir en la notícia següent parlar durant uns 3 o 4 minuts d'un festival de música senegalesa a Mataró en el que hi van assistir 1.500 persones com a molt i evidentment no hi actuava cap grup en català, a més els entrevistats (en aquest reportatge hi havia de tot) parlaven en espanyol. A aquest pas els directius de TV... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
16 de juliol de 2007, 10.06 h

A El PSOEdiórico sí que apareix la notícia de l'Acampada Jove, tot i que el que hi destaquen no és tant l'afluència de públic i l'èxit de l'Acampada any rere any, sinó que ara l'Acampada "balla flamenc" (per l'actuació d'Ojos de Brujo, es veu que eren els únics que hi actuaven).

En canvi, al portal d'informació Oci i Cultura de Televisió de Catalunya, ni mitja paraula... Summercase, Prince, Josep Carreras, temporada del TNC, Festival Eròtic, ritmes africans a Mataró... però les 3... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.