directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya necessita la victòria d'Hollande

Un candidat del Partit Radical francès i membre de CiU assegura que la ultradreta del Front Nacional i el PP espanyol "no estan tan lluny" perquè és "hereu del franquisme"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El salari mínim de França és actualment de 1.400 euros i el d'Espanya, de 641,4. La intenció del socialista François Hollande d'apujar-lo per damunt de la inflació pot fer més competitiva Catalunya. Aquesta és la tesi del candidat del Partit Radical (PR) a la cinquena circumscripció i membre de CiU, Richard Onses, qui exposa que el territori català ha d'advocar per esdevenir el centre de producció d'empreses franceses, com per exemple del sector de l'aeronàutica de Tolosa de Llenguadoc. Nét d'un republicà espanyol exiliat a França, Onses no s'escandalitza per l'auge del Front Nacional, ja que considera que la ultradreta francesa i el PP espanyol "no estan tan lluny" perquè és "hereu del franquisme".

Comparteix
   


Etiquetes
El favorit Hollande proposa un augment del salari mínim interprofessional i el candidat del Front d'Esquerra, Jean-Luc Mélenchon, planeja un increment de fins a 1.700 euros. "Mélenchon pot tenir una certa força sobre el socialista" i un augment de la mà d'obra de França pot ser "molt bo per a Catalunya", defensa Onses, que és del partit de centre dreta de França, el PR, i alhora treballa per Convergència i Unió des de Barcelona. El Partit Radical ha demanat el vot per Nicolas Sarkozy, de la Unió per un Moviment Popular (UMP).

Aquest economista nascut a Baiona (País Basc francès) i resident a Catalunya és un dels candidats a la cinquena circumscripció, a partir de la qual es triarà un diputat que representi els francesos que habiten a Espanya, Andorra, Portugal i Mònaco. En la primera volta, només un 6% dels francesos residents a l'estat espanyol van votar el Front Nacional, enfront del 20% de la resta de França. 

Onses deixa clar que el concepte d'ultradreta és molt diferent en els dos països veïns. "L'ultradreta francesa no és una ultra ultra dreta, és una dreta forta. I la dreta espanyola no és un centre, és una dreta dreta, per tant no estan tan lluny. Són hereus del franquisme. Ha hagut de morir l'expresident de Galícia, Manuel Fraga, per deixar de tenir un càrrec al PP", posa de manifest el candidat del Partit Republicà, l'avi del qual va ser al camp de concentració d'Argelers. 


El transvasament del Roine "té poc sentit"

Després que Artur Mas proposés en una recent reunió de l'Euroregió treure del calaix el projecte del transvasament del Roine, Onses, especialista en aigua i vinculat a l'empresa Agbar, no veu de bon ull la proposta. "Té poc sentit. Jo estava a favor del Roine, però abans de gastar 200 milions en una dessaladora", assegura. En cas que calguin més recursos hídrics, el planejament alternatiu que fa el francocatalà és que l'àrea metropolitana de Barcelona s'aprofiti de l'aigua del Segarra-Garrigues, amb una nova infraestructura que tindria un cost de "1.000 milions d'euros". "Portar aigua del Roine, són 2 milions", argumenta. 

A cavall entre la realitat gal·la i la catalana, Onses qualifica d'"estrany" el debat per les balances fiscals a Catalunya. A França, tothom té coll avall que "l'estat s'emporta entre el 60 i el 70% de tots els impostos, i les regions, un 30% com a màxim". "Aquest 80% que es queda aquí a Catalunya és molt, en relació a França. Potser als lands alemanys és més, però a França és molt menys", subratlla. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 de maig de 2012, 14.08 h

Vols dir que 'Portar aigua del Roine, són 2 milions'? Molt barat em sembla. Potser són 2.000 milions?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gerard fletxa Munic, Baviera
6 de maig de 2012, 10.46 h

Si aconsegueixen apujar el sou mínim, serà la mort de la indústria francesa (ja forca malmesa de per si). Crearà més inflació i aigment dels costos de producció. I la producció no anirà a Catalunya (tant de bo), anirà a petar a la Xina, no perquè no confiin en nosaltres, sinó per desesperació empresarial.

Sí, és cert que a Franca l'estat es queda més diners de les autonomies que a Espanya, però també és cert que l'estat actual de l'economia francesa no és gaire millor que E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.