directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva encapçala la cimera dels sobiranistes d'Iniciativa

L'àmbit Fet Nacional d'ICV organitza avui unes jornades no del tot ben vistes pel conjunt del partit · L'eurodiputat verd s'hi implica plenament

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat Raül Romeva és avui un dels participants més destacats de la Jornada sobre el Fet Nacional a ICV (pdf) que té lloc a Barcelona. Dijous ja va deixar clar al seu blog que, després de molts anys de creure en una Espanya federal, s'ha adonat que l'única federació possible és la de Catalunya amb Europa, 'i de manera més àmplia, els Països Catalans o Euroregió'. A la jornada també hi participaran Dolors Camats i Jordi Fàbregat (EPM), entre d'altres dirigents del partit.
Tal com ja va avançar directe!cat, l'objectiu de la jornada és debatre sobre com Iniciativa es posiciona ara i com s'hauria de posicionar en el futur respecte els temes de país -ja siguin les consultes independentistes, la defensa de la llengua o quina posició ha d'ocupar Catalunya a Europa.

Tot amb tot, la direcció ecosocialista no acaba de veure la jornada amb bons ulls, perquè considera que és un debat que ja va quedar resolt a la conferència nacional del 23 de gener, quan el partit es va autodefinir com una formació que defensa l'Estatut i que té la vista posada en el federalisme i l'autodeterminació.

La jornada començarà amb una taula rodona on els independents Antoni Segura, Jordi Sànchez, Jordi Porta i Mònica Sabata exposaran les seves reflexions sobre quina relació hauria de tenir Iniciativa amb la construcció nacional.

'Connexió amb Europa'
Romeva exposa que el seu full de ruta passa per la 'desconnexió de l'Estat i connexió amb Europa per via directa, sense intermediaris, però per fer més Europa'.

En aquest canvi de mentalitat, reconeix que hi ha jugat un paper cabdal el PSOE: 'Lamento les dificultats per tractar per part de les instàncies estatals el fet nacional català amb la normalitat i el respecte que li pertocaria. Per dir-ho en termes planers: del PP, quan era al govern, no esperava cap mena de complicitat en aquest sentit, però sí l'esperava d'un PSOE que es deia federalista. La decepció ha estat tal que jo no hi veig recorregut en aquesta opció.'

Per tant, creu que Catalunya i els Països Catalans/Euroregió han de mirar 'cap a Europa amb l'objectiu clar de poder actuar en la política europea de manera directa i sense necessitat de passar per intermediaris a escala estatal que, ni són necessaris, ni creuen en aquesta concepció plural de l'Estat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
20 de febrer de 2010, 20.50 h

Tot el que no sigui votar qui ens digui que vol que Catalunya sigui lliure i esdevingui un Estat dins l'EU és perdre el temps!

Cal votar únicament qui vulgui la llibertat de Catalunya i que siguem Estat i, per ara, ni CiU,PSOE-psc, ICV, PP, ho volen!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de febrer de 2010, 16.43 h

Bravo Romeva! ets l'unic que es pot aprofitar en aquest partit de sonats! Ni federalistes, ni autonomistes ni regionalistes. Catalunya estat sobira i prou!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Borrell fletxa PP.CC
20 de febrer de 2010, 15.23 h

Quan aquest Romeva i l'Herrera declarin públicament que en un referéndum votarien SÍ a la independència de Catalunya començaré a creure-me'ls. AIXÒ ÉS TÀCTICA ELECTORAL. Al meu poble van votar que no a donar suport a les consultes. Mentrestant, per a mi són el mateix que el PSC i el PP : nacionalistes espanyols que han fet que els Mossos reprimeixin amb violència franquista els estudiants, ens fotin multes de trànsit a dojo i la seva caòtica gestió dels incendis acabi amb 5 morts. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Max fletxa VdG
20 de febrer de 2010, 14.53 h

Bé per iniciativa, però ara falta que donguin suport a les consultes als diveros pobles dels PPCC, cosa que no han fet....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Den Haag
20 de febrer de 2010, 11.09 h

M'agrada en Romeva, m'agrada! Aquesta actitud és la que espero del cap de CiU, tan catalanistes, ells, però sé que és esperar en va...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Lleida
20 de febrer de 2010, 10.54 h

Espero que us aclariu, i convertiu IC amb un referent nacional clar, prou de botiflers i internacionalistes. Per la gent del directe.cat, Per cert amb l'explorer no es poden fer comentaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
20 de febrer de 2010, 09.20 h

Destacats militants de CiU es declaren, almenys de boqueta, independentistes. Un terç dels votans del PSC es declaren independentistes. Quasi la meitat ja de la població del Principat es declara, amb major o menor mesura, favorable a un Estat català. La proposta d'independència ha arribat a centenars d'ajuntaments. Aprofitats, oportunistes, salvapàtries i prestidigitadors diversos volen ficar-se ara en la cursa electoral sota la bandera de l'independentisme La independència és una opció ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.