directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP ho té tot a punt per engolir Catalunya dins la marca Espanya

El govern espanyol es prepara per llençar una estratègia de màrqueting per salvar la marca Espanya, una marca que agonitza i és sinònim de mediocritat.

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Si hi ha alguna marca al món que hagi disminuït el seu valor actual és la marca Espanya, i per treure-li llustre el Govern de Mariano Rajoy prepara un operatiu de salvament que ha explicat el ministre d’Assumptes Exteriors, García-Margallo. "La idea és que tots els organismes, totes les actuacions han de funcionar amb el xip de la marca Espanya" diu el ministre, i ha definit el projecte, que es presentarà la setmana vinent, si la salut del monarca ho permet, com ”un projecte que desitja unir totes les veus que formen part d’aquest cor, que és la imatge d’Espanya i dotar-les d’una  única partitura”.

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat l’executiu de Rajoy sap que a dia d'avui, amb la crisi, els estereotips negatius dels espanyols queden confirmats i que apostar per aquesta marca és una pèrdua de temps i de diners, l’obsessió recentralitzadora els porta a voler acabar la feina que va començar Aznar en el seu dia. El fet que el ministre vulgui presentar una estratègia de màrqueting per tal de recuperar la brillantor de la marca, presidit pel Rei Joan Carles, després que la imatge de la monarquia faci aigües i sigui la riota de tot el món, demostra la inconsistència del projecte.
 
El ministre considera que ha arribat l’hora de la diplomàcia econòmica, i tot i que, considera que Espanya no té necessitat de donar-se a conèixer al món per tal que se’n conegui la seva existència, creu que a causa de la seva dimensió històrica la imatge d’Espanya té un llast que cal combatre. I el llast no és altre que tenir una marca carregada de tòpics, de llegendes negres i arquetips negatius. Avui, diu el ministre, Espanya és molt més que toros i flamenc, contradient el comentari l’abril passat de l'ambaixador nord-americà Richard A. Boucher, secretari general adjunt a l'OCDE (Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic), que agrupa a 34 països de les majors economies del món, que va dir en una concorreguda conferència que "Ningú vol ser avui com Espanya. Espanya només val per al flamenc i el vi negre ".  
 
Segons el Projecte marca Espanya, la imatge d'Espanya com a marca s'ha sustentat en dos arquetips o patrons de representació bàsics, que han predominat històricament: un derivat de la llegenda negra i la decadència de l'Imperi, que concep a Espanya com un país europeu, arrogant i altiu, ineficaç i mal governat, intolerant i profundament religiós, i un segon arquetip que concep Espanya com un país exòtic i de tradicions culturals orientals, més modern que decadent, constituït per homes i dones autèntics, amants de la llibertat immediata i sense fronteres, apassionat però incapaç de comportaments racionals, freds i civilitzats. En època de crisi econòmica, els aspectes negatius dels arquetips sorgeixen amb més força, i la marca Espanya actualment és sinònim de mediocritat. Tot indica que els arquetips dels espanyols coincideixen amb les zones situades geogràficament al centre de la península i també amb les més càlides d'Espanya, res a veure amb el tarannà dels catalans.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
12 de maig de 2012, 11.32 h

Gràcies pocavergonyes de Covardia i Unió pels vostres estimats i mai prou ben valorats i preuats serveis que esteu fent pel bé de Catalunya. La història us deixarà en bon lloc, i fins i tot a la Plaça de Catalunya potser dintre d'uns anys i plantaran les estàtues d'en Mas i del maquiàvel·lic Durante y Lérida amb una falç a cada mà, simbolitzant la lluita contra els independentistes que ens volen separar d'Ekspanistan. Si mai el vostre partit no s'hagués fundat, s'hauria d'inventar.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
10 de maig de 2012, 22.54 h

Jo em pensava que aquí es parlaria de coses interessants. Perquè hem de donar-li corda a un deficient mental? És que no és important el tema que ens ocupa com per tractar-lo amb seriositat? Sento vergonya.
Visca Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
10 de maig de 2012, 20.52 h

#45

Mi pesame a tu madre, porque a tu padre aun lo estan buscando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Marc fletxa Barcelona
10 de maig de 2012, 18.59 h

A ver gdel, dos cosillas:
- Escribir naZionalista a parte de no haber sido nunca muy ingenioso ni ofensivo (como si el Ku Klux Klan me llamara racista) es patéticamente cansino. A ver si pensáis algo nuevo.
- Mirate el presupuesto del Cervantes, avergüénzate y después si te apetece vuelves a hacer uno de tus chidpeantes comentarios.

Salud y mi pésame a tus padres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
10 de maig de 2012, 14.27 h

España no té credibilitat ni institucional, ni politica, ni economica/fiscal, ni exterior.

Consideren la diversitat cultural dels territoris que conformen el seu estat com una absoluta malaltia ja sigui amb PP o PSOE.
La unica cosa que saben fer és perpetrar una polticia de SENTÈNCIES i LLEIS GENOCIDES i de SEGREGACIO CULTURAL dels PAÏSOS CATALANS.

Els autèntics feixistes d'avui dia només parlen Castellà i necessiten l'excusa del "bilingüisme" per no sentir-se exclosos.
Destinen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Esgarrapacristos fletxa Maçanet de Cabrenys
10 de maig de 2012, 01.53 h

#15 I algun partit més presentable que aquest? No m'agrada votar tapant-me el nas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
10 de maig de 2012, 00.52 h

Aquest Pere,ni es de Valencia,i no es diu Pere,es el troll Spanair;NO LLEGIRLO,NO VOTAR-LO,QUE ES REVOLQUI SOL A LA SEVA MERDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
10 de maig de 2012, 00.45 h

que gracia me hacen estos reprotajes naZionalistas,el naZionalismo es un negocio sino vean 2 MILLONES DE EUROS para promover el ctalan el año pasado jaajjaaj que gracia me hace, fijaros almas candidas CCOO de Cataluña, 76.000 euros para ‘actuaciones’ de su servicio lingüístico; la Confederació de Comerç de Catalunya, 76.000 euros para el proyecto ‘Abiertos al catalán 2011′; UGT de Cataluña, 65.000 euros para su ‘proyecto de política lingüística’; la Unió Sindical Obrer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Narcs fletxa Barcelona
10 de maig de 2012, 00.13 h

Els catalans no voelm únicament que no s'ens foti els calers...volem tenir un Estat decent que no es dediqui a estafar a tohom...volem un Estat que ens defensi en tots els sentits, colem el Nostre Estat i per tan no cal que si esforí mas, la hisenda no la donaran si no aconseguim aquest Estat senyors regionalistes de CiU!
-Catalans/es Valencians/es, Illencs/es us convido a unir-vos a un nou Simulador Politico-Milita r i Econòmic que està a la Xarxa i que és completament gratuït! Necessit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
López fletxa Barcelona
9 de maig de 2012, 22.44 h

#26 No t'oblidis que probablement a les properes eleccions al Parlament és presentaran les CUP.
Els que van començar els referèndums a Arenys de Munt o els que han destapat i denunciat tota la trama mafiosa que CiU te a Reus i al Maresme amb els hospitals de Innova.
Solidaritat no està pas sola.i les CUP ja fa mes de 20 anys que és mou pels municipis catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.