directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Quaranta-un diaris catalans publiquen un editorial conjunt en defensa de TV3 al País Valencià

La Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres ja ha aconseguit 400.000 signatures

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

41 diaris catalans i dues associacions de premsa publiquen aquest dimarts un editorial conjunt a favor de la iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres, que ja ha aconseguit 400.000 signatures. Amb el títol 'Fem-ho possible: per TV3 i la llengua catalana' , l'AVUI, el Punt, el 9 Nou, el 3 de vuit, el Segre, el Temps i 35 capçaleres més, entre les quals també els diaris digitals Vilaweb i anoiadiari·cat, mostren el seu suport a la iniciativa tirada endavant per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i de les entitats que li donen suport. L'objectiu d'aquest iniciativa és fer arribar al Congrés dels Diputats el debat sobre la presència de TV3 al País Valencià, en primer lloc, però té un abast superior.

sí a tv3, televisió sense fronteres, tv3, ccma
Comparteix
   


Etiquetes
El 2 de febrer passat el Parlament de Catalunya va aprovar una declaració d'adhesió a la iniciativa legislativa popular (ILP) 'Televisió sense Fronteres' amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC, ICV i PP. En la declaració s'afirmava: 'Es tracta d'una iniciativa legislativa que respon a la necessitat d'adaptar el marc legislatiu vigent als canvis tecnològics i d'emissió i distribució de continguts comunicatius que es produeixen al conjunt de l'Estat espanyol' i que l'acord es prenia 'valorant la conveniència que l'Estat intervingui legislativament per garantir amb caràcter general i estable, i amb condicions tècniques i d'intercanvi equiparables, el compliment dels objectius de protecció de les llengües oficials, regionals o minoritàries en la implementació final de la televisió digital'.

L'argumentació no pot ser més clara, i amb la seva declaració el Parlament s'afegeix al consens, cada vegada més unànime, entorn d'aquesta iniciativa impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Pocs dies abans van ser els rectors de les vint universitats membres del Consell General de la Xarxa Vives que aprovaven l'adhesió a la mateixa ILP, i també tots els sindicats de tots els territoris dels Països Catalans, els partits polítics i les principals entitats i associacions, des de la Federació Llull (que reuneix Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i la mateixa Acció Cultural) fins al FC Barcelona. Tots units per un mateix objectiu: fer possible la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià i el reconeixement del marc nacional de comunicació.

Però una ILP implica molt més que una sèrie d'adhesions i de declaracions favorables més o menys entusiastes: implica, concretament, en aquest cas, la necessitat d'aplegar 500.000 signatures vàlides de ciutadans i ciutadanes majors d'edat.

I és en aquest punt que s'ha de concretar tot aquell consens: perquè el futur del català (que ens ateny al conjunt de la comunitat lingüística) passa, en el segle XXI, molt particularment perquè sigui possible crear el que s'ha anomenat 'un marc nacional de comunicació'.

Per això, i afegint-nos al consens articulat al voltant de la declaració del Parlament de Catalunya, diversos mitjans hem acordat de publicar aquest editorial conjunt com una crida a la ciutadania perquè es mantingui a l'alçada del repte i col·labori activament en la recollida de signatures –que ja és al tram final– per fer possible un pas endavant. Per TV3 i per la llengua catalana.

Signen l'editorial conjunt

Avui
Diari de Balears
Diari de Manlleu,
Diari de Sabadell
Diari de Tarragona
Diari de Vic
El 3 de vuit
El 9 Nou Osona
El 9 Nou Vallès Oriental
El Martinet
El Mirador del Pla de l'Estany
El Punt
El Salí
El Temps
Els Colors
Estela
La Comarca
La Farga
La Fura
La Palanca
La Veu de la Segarra
L'esquerda de la Bastida
L'hiperbòlic
L'informador
Mediterranean Daurat
Noticiestgn
Nova Conca
Nova Tàrrega
Revista Enrenou
Secundèria
Segre
Som Garrigues
Som-hi
Vallenc
Viure als Pirineus
www.anoiadiari.cat
www.comarquesnord.cat
www.deria.cat
www.sies.tv

Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC)
Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC)




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Xesc fletxa Mallorca
23 de febrer de 2010, 13.55 h

A les Balears tampoc no es veu TV3, es veu TV3cat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ferran fletxa Sabadell
23 de febrer de 2010, 11.06 h

M'està començant a cansar el Mengano aqet i el seu puto cristià. Se't nota tan que ets un espanyolista disfressat que vols fer quedar els catalans com uns imperalistes... Jo ja l'hagués banejat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de febrer de 2010, 10.54 h

Tant indepes que sou i no vos hi afegiu? A fer la mà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
23 de febrer de 2010, 09.49 h

Conjugació del verb “parlar en CRISTIÀ” : Jo parlo en CRISTIÀ, tu parles en CRISTIÀ, ell/ella parla en CRISITÀ, nosaltres SI que parlem en CRISTIÀ, vosaltres parleu en CRISTIÀ, ells parlen en CRISTIÀ. Jaume I (present) parla en CRISTIÀ, els Valencians parlen en CRISTIÀ, els Balears parlen en CRISTIÀ, els de la Franja d`Aragó parlen en CRISITIÀ i els de les Catalunyes parlen en CRISITIÀ. Tots nosaltres parlem i pensem en CRISTIÀ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.