directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La recepta contra la crisi és 'una actitud positiva', segons Homs

El portaveu del Govern diu que Catalunya no se'n pot sortir només amb contemplació però en canvi sí amb l'actitud

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat aquest dimecres que Catalunya podrà sortir de la crisi "amb una actitud positiva i compromís". Segons Homs, la contemplació no és suficient i, per això ha demanat als ciutadans "una actitud de combat, amb certa rebel·lió, i convenciment". El portaveu del Govern considera que, d'aquesta manera, "la sortida de la crisi arribarà més d'hora del què tots ens imaginem". Homs ha assistit a l'entrega de Premis del Regió 7 i Televisió de Manresa. Uns guardons que, en aquesta edició, han distingit la iniciativa i la recerca. Dues realitats que, segons el director del Regió 7, Marc Marcè, ajudaran la Catalunya Central a sortir "d'una situació de declivi".
El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que els premis Regió 7 serveixen per constatar que "hi ha gent que fa coses molt ben fetes en tots els àmbits". "Aquesta és una de les fortaleses que tenim com a país", ha afegit. Segons Homs, "sortir dels despatxos per escoltar et permet buscar la síntesis màgica, que consisteix en allò que tu coneixes des de les possibilitats reals que hi ha per intervenir i el sentir de la gent". I, en aquest sentit, segons Homs, "els premis Regió 7 han servit per passar revista als talents i a les deficiències del territori".

La iniciativa i la innovació han estat les protagonistes durant l'entrega de premis del Regió 7 i Televisió de Manresa que s'han celebrat aquest vespre a la capital del Bages. El premi 'Estrella', un dels més importants d'aquests guardons, ha estat pel científic manresà, Pere-Joan Cardona, inventor d'una vacuna contra la tuberculosi. Cardona ha lamentat la manca de confiança dels catalans en si mateixos i ha afegit que, "llastimosament, els catalans regalem el nostre coneixement".

El director del Regió 7, Marc Marcè, ha assenyalat que "tan sols la renovació de tot l'aparell productiu i industrial, les iniciatives tecnològiques i la recerca trauran la Catalunya Central no només d'aquesta crisi, que és duríssima però puntual, sinó del declivi de la Catalunya Central". Un territori que, segons Marcè, "no té aparell administratiu i polític propi i que, per tant, no té qui el tibi". Si Catalunya "és un donut, nosaltres som el forat", ha afegit.

En la seva intervenció, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha demanat "diàleg, compromís i unitat" per sortir de l'actual situació econòmica. Aquests premis, segons l'alcalde, demostren que "a la Catalunya Central hi ha talent per sortir-ne". L'alcalde ha volgut lloar la tasca del Regió 7 i, en especial, la del fundador del diari, Gonçal Mazcuñán.

Premis al talent de la Catalunya Central

En aquesta edició, el premi 'Estrellat', que castiga una actuació criticable, ha estat pel director general de carreteres de la Generalitat, Jordi Follia, com a "cara visible" d'una administració "incapaç de resoldre els problemes de perill i congestió de la carretera c-55, la més transitada de la comarca del Bages i pendent de desdoblament des de fa molts anys".

El premi 'Empresa' ha estat per Iberpotash, encarregada de l'explotació de la conca potàssica del Bages i que ha iniciat un nou projecte a gran escala. El premi 'Esports' s'ha ofert a la puntal baganesa del Gironella Futbol Sala Femení i de la selecció espanyol, Clàudia Pons. Pel que fa al premi 'Comunicació', el periodista maratonià, Arcadi Alibés, ha estat l'escollit. El premi Actius Socials ha estat per Càritas diocesana a la Catalunya Central, "per la seva solidaritat imprescindible en temps de crisi". El guardó 'Ambaixador' ha estat per Lluís Torner, l'impulsor i director de l'Institut de Ciències Fotòniques. El premi 'Cultura' ha estat per òscar Balcells, director de la Mostra d'Igualada.

D'altra banda, una de les novetats d'enguany ha estat el Premi Tendències, a artistes emergents, que han estat la pintora Marina Berdalet i el grup musical No Parfum (Martí Barcons i Samuel Mateos). En aquest cas, el premi consisteix en una oportunitat per fer una exposició a Manresa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
14 de maig de 2012, 02.56 h

Francesc Homs s'emmiralla amb un mirall distorsionat
http://regnebananer.blogspot.com/2012/04/francesc-homs-semmiralla-amb-un-mirall.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JosepB fletxa Sabadell
13 de maig de 2012, 11.20 h

La única actitud positiva es la INDEPENDÈNCIA, I NO EN HI HA CAP MÉS !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
11 de maig de 2012, 11.05 h

I el govern què fa? vol treure les delegacions que duen a Catalunya per tot el món, ara van per ACCIÓ 10, que coordina empreses de l'interior i exterior,
no financien la R+D, treuen TV3 via satèlit... què més es pot fer contra el nostre País que se les hau cada dia perquè vagi endavant i sols dóna copets a l'espatlla, això si amb il·lusió. Tot serveix per tenir un estat Propi, ara, quan no es vol tenir, es fa tot per respondre per españa i això sembla ho té clar CIU, no alguns de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de maig de 2012, 20.07 h

#5 Molta xerramenca per una idea que no arriba ni a projecte de tonteria,per cert qui és burla de quí?el patetisme messetari no té límits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de maig de 2012, 13.33 h

#2 Ho sento per tu, però hi estic d'acord,..... Una abraçada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Catalunya
10 de maig de 2012, 13.17 h

Ens demaneu actitud de combat i rebel·lió i a la primera de canvi ens amenaceu amb multar-nos. Però de què aneu, hipòcrites, falsos, filibusters! aneu a enredar la vostra senyora mare!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de maig de 2012, 11.47 h

Amb un bon sou, cotxe oficial i la vida més o menys resolta és molt fàcil tenir "una actitud positiva". Això millor dir-ho a la gent que s'ha quedat sense feina, als que els hi prenen la casa i si a sobre protesten els hi envien els Gossos d'esquadra per apallissar-los una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LLuís fletxa Barcelona
10 de maig de 2012, 11.29 h

fan llàstima!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.