directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Crítica dels vicepresidents català i espanyol al PP pel tracte diferencial dels Estatuts

El PP ha esmenat articles catalans que apareixen idèntics a l'Estatut d'Andalusia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident català ha qualificat de "falta de sentit" l'actitud dels populars i ha dit que no s'entén perquè recorren una trentena d'articles de l'Estatut català que són idèntics a l'andalús. La vicepresidenta de l'Estat Espanyol ha demanat al PP que expliqui "perquè pot haver agències tributàries a València i Andalusia i no a Catalunya". Les crítiques arriben en un moment clau: el TC ha traslladat a les parts l'escrit on l'Advocacia de l'Estat emplaça al PP a estudiar la retirada del recurs.
Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident català
Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident català

Comparteix
   


Etiquetes
Poques vegades sol succeir, però el vicepresident Josep Lluís Carod-Rovira i la vicepresidenta del Goven, Maria Teresa Fernández de la Vega han coincidit en els seus discursos. Es fa palès aquí que tenir un enemic comú uneix. El cas és que els dos vicepresidents han criticat al Partit Polular (PP) per tenir un tracte desigual cap a els Estatuts d'autonomia segons la seva procedència. De fet, els populars ataquen a Catalunya allò que defensen en les altres Comunitats.

Josep Lluís Carod-Rovira:

El vicepresident català ha qualificat de "falta de sentit" l'actitud dels populars i ha dit que no s'entén perquè recorren una trentena d'articles de l'Estatut català que són idèntics a l'andalús.
Carod-Rovira ha afegit a les seves acusacions que els populars tenen un "interès polític" per atacar Catalunya i ha indicat que la Generalitat "no es quedarà asseguda esperant que una sentència decideixi el futur del país".

María Teresa Fernández de la Vega

La vicepresidenta de l'Estat Espanyol ha demanat al PP que expliqui "perquè pot haver agències tributàries a València i Andalusia i no a Catalunya". Fernández de la Vega ha dit que el diferent tracte dels populars als estatuts català i el d'altres territoris "només es pot entendre si per ells hi ha ciutadans de primera i de segona".

Moment clau

Les acusacions dels vicepresidents català i espanyol arriben el mateix dia en què el Tribunal Constitucional (TC) ha traslladat a les parts l'escrit en el qual l'Advocacia de l'Estat emplaça al PP a estudiar la retirada parcial del recurs d'inconstitucionalitat plantejat a l'Estatut de Catalunya.

L'Advocacia de l'Estat ha emplaçat al Partit Popular a estudiar la retirada parcial del recurs d'inconstitucionalitat degut al es grans similituds entre els articles esmenats amb d'altres d'altres Estatus. Entre les qüestions que l'Advocat de l'Estat compara en els diferents estatuts hi ha les infraestructures del transport i les comunicacions, el poder i organització judicials, les curs pal•liatives, el dret a una mort digna, la regulació de les caixes d'estalvis, l'organització de les consultes populars, les competències educatives, protecció civil, energia, jocs i espectacles.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Albert Querol fletxa Sant Quirze del Vallès
17 de juliol de 2007, 13.24 h

La prova que l'estatutet no serveix per a res, és precisament que és igual que el de qualsevol regió espanyola.
Que se'l fotin on els hi càpiga!!
L'únic servei que pot fer encara a Catalunya, és que el tombin, i aquest fet provoqui una rebel.lió popular al nostre país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
xavi fletxa lleida
16 de juliol de 2007, 19.33 h

una bomba i kels petin


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
marc fletxa barcelona
16 de juliol de 2007, 15.37 h

Aquí es demostra que el PP és un partit anticatalà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.