directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC obre el meló de la renovació del cap de llista per Barcelona

La nova deriva de Joan Laporta ha fet aflorar la necessitat del relleu de Jordi Portabella com a cap de cartell d’ERC per Barcelona, una qüestió latent després la davallada electoral del maig de l'any passat.

Comentaris 53  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Encara no fa un mes Jordi Portabella, President del Grup Municipal d'Unitat per Barcelona, en una entrevista a BTV afirmava que la coalició que presideix dóna bons resultats, tant com per pensar a reeditar l'acord, i que Unitat per Barcelona descartava alinear-se amb cap dels grans partits, ni CiU ni PSC, perquè cal buscar un espai propi. Aquesta setmana, Joan Laporta, líder de Democràcia Catalana, ha tirar per terra les expectatives de Portabella en assegurar que es presentarà a les properes eleccions catalanes i que es planteja la possibilitat de presentar-se en solitari sota les sigles de Democràcia Catalana o "amb una coalició catalanista on estigui Convergència i Unió".
 



Comparteix
   


Etiquetes
Flors i violes però, sense el romaní

A l’entrevista a BTV, Jordi  Portabella, assegura tenir bona sintonia amb Laporta, la coalició diu, “té més força, més capacitat per tenir més regidors, fer més posicionaments, més neurones per reflexionar sobre la ciutat”, i,"Jo crec que la coalició d'Esquerra, Democràcia i Reagrupament funciona millor que la de Convergència i Unió, i que la del PSC i PSOE i que ICV i EUiA.". El que diu tenir menys clar Portabella és si tornarà a repetir com a cap de cartell, i explica que  "No és un plantejament de si estic amb risc o no, que no estic amb risc, sinó que es un plantejament honest, de mirar-te la política com un servei públic i de triar el moment adequat i ara estaria fora de context.". Tot i que segons Portabella, amb l'actual direcció d'Esquerra està en millor condicions de repetir, assegura que "Sí, però amb l'anterior també vaig ser candidat.", i malgrat que creu que la qüestió de la renovació és més convenient decidir-la en l’últim any de mandat, les declaracions de Laporta, sumades a les tensions sobre el posicionament del projecte Eurovegas, que Laporta veia amb total simpatia i que Esquerra Barcelona va capejar passant-hi de puntetes, han acabat per destapar la caixa dels trons.

La successió està oberta

En aquests moments les apostes sobre la successió apunten cap a la presidenta de la federació d’ERC de Barcelona, Patricia Gomà, tot i que, hi ha un sector que es decanta amb força pel Vicesecretari General de Comunicació i Estratègia d’Esquerra, Diputat i ex Secretari d’Immigració de l’anterior Govern, Oriol Amorós.  També hi ha qui creu que Barcelona hauria d’apostar per cares noves i per la renovació, perquè Amorós té altres expectatives i perquè va ser cap de campanya de l’última escomesa amb un resultat escarransit. 
 
Jordi Portabella (1999-2011), fi de cicle

Amb les dades electorals de les quatre eleccions on Jordi Portabella s’ha presentat com a cap de cartell, és comprova l’arribada del final de cicle, a l’any 1999 obté un 6,52% i tres regidors, i en les següents dobla els vots i amb un 12,18%, i  aconsegueix el record històric amb 96.868 vots i cinc regidors. A partir d’aquesta data comença la davallada amb un 8,79% i quatre regidors a l’any 2007, per estavellar-se a les eleccions municipals de 2011 amb un 5,55%, dos regidors i tant sols 33.593 vots, amb una pèrdua de dos terceres parts dels vots de l’any 2003, confirmant el fracàs de l’aposta feta en incorporar a Joan Laporta com a segon de la llista.

Una llarga història política

L’aposta de Jordi Portabella per les últimes eleccions municipals va ser que ERC liderés un 'tercer espai' a la ciutat de Barcelona conformat per les sensibilitats independentistes, per la qual cosa ERC Barcelona va fer un procés de negociacions amb partits com ara SI o la CUP, que no va acabar de fructificar i que va generar moltes tensions a la resta del territori. Finalment Jordi Portabella va ser cap de llista de la coalició Unitat per Barcelona, amb Esquerra, Democràcia Catalana i Reagrupament, amb la que va aconseguir només dos regidors. Portavella va ser Diputat en les legislatures IV i V, (de 1992 a 1999), i es va presentar per primera vegada com a candidat a l'alcaldia de Barcelona l'any 1999, amb la candidatura ERC-Els Verds, i ha estat regidor de l’ajuntament de Barcelona fins a dia d’avui.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
Dolors fletxa Barcelona
13 de maig de 2012, 12.23 h

Segons les enquestes la renovació d'ERC agrada als votants, seguim pujant, ara ja estem a 17 - 18 diputats. Ara li toca a Barcelona fer renovació per seguir pujant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Carles fletxa Barcelona
13 de maig de 2012, 02.01 h

En Portabella sembla en Duran o en Nadal, que fa la sensació que hi són de sempre. Els polítics vitalicis arriba un punt que deixen de ser creibles i visibles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Míriam fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 19.20 h

RENOVACIÓ JA!!!!! Patrícia Gomà, estem amb tu, tens un gran suport entre la militància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Gerard fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 14.26 h

#48 Anna. Tu mateixa dius que ERC amb la nova direcció s'ha redreçat, doncs seguim el camí marcat. Aquesta nova direcció està redreçant el partit perque significa renovació i per això han tornat militants i tenim un ambient il·lusionador. Barcelona amb en Portabella al davant ha de fer el mateix, fer el que predica, en Portabella i l'Amorós han apostat per la renovació de la direcció nacional, ara ells, han de ser els primers en apostar per la renovació a Barcelona i això no vol d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Marina fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 14.20 h

#48 Anna. En Portabella ha fet bona feina, això ningú ho nega i és un gran actiu que no podem perdre, tens raó. Per aquesta mateixa raó, ha de ser ell mateix qui lideri la proposta d'un nou candidat que representi renovació a Barcelona (Jordi Porta, Requejo, Patrícia Gomà....) i ha de ser ell qui més ajudi i aporti experiència al nou candidat, però a dins del partit, no a les institucions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Joan fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 14.13 h

#48 Anna, ningú diu d'apartar en Portabella o cap altre, política es pot fer en molts àmbits del partit, però en Portabella porta molts anys a l'ajuntament i ara li toca fer altres feines. La renovació cal fer-la també a Barcelona i el cap de llista ha de ser una persona nova amb aire fresc, del partit o independent, el que entre tots pensem millor. Hem de pensar en el país i en l'eina amb la que apostem (ERC) i si estem fent renovació a tot el partit i les enquestes ens diuen que anem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Anna fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 12.47 h

Doncs jo crec que en Portabella té recorregut perquè té capacitat de sumar sensibilitats i els últims resultats són a causa de la situació d'ERC en general. Portabella ha fet i fa molt bona feina i pot recuperar vots ara que ERC, amb la nova direcció, s'ha redreçat. ERC no pot deixar escapar actius de primer ordre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Ricard fletxa Barcelona
12 de maig de 2012, 10.54 h

Portabella, a què esperes a dir que ja no seras el proper cap de llista? a què esperes a dir que ajudaras i estaras al costat del nou candidat? a què esperas a donar pas a la renovació? Patrícia Gomà, a què esperes a dir que et presentaras com a nova candidata? Companyes i companys d'ERC Barcelona, a què esperem a demanar renovació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Jordina fletxa Barcelona
11 de maig de 2012, 23.41 h

Penso que ERC té un gran problema a BCN perquè cap dels seus dos regidors serviran per al futur. Laporta està més cremat que mai i se li ha vist una ànima dretana i un desig d'acumulació de càrrecs que fa feredat. I de Portabella ja em direu... I després hi ha el perill que suposa auna Solidaritat que cada dia té més força i bones idees, per bé que no se centri en l'aspecte municipalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Carla fletxa Barcelona
11 de maig de 2012, 22.10 h

#44 precisament per això cal renovació i a més de forma urgent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.