directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Milers de treballadors es manifesten contra la jubilació als 67 anys

Els sindicats insten al govern espanyol a prendre nota de la irritació que provoca la proposta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Milers de treballadors han secundat les manifestacions organitzades pels principals sindicats a les principals capitals catalanes contra els plans del govern espanyol de retardar l'edat de jubilació fins els 67 anys. Els secretaris generals de CCOO i d'UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han dit que el govern espanyol hauria de prendre nota de la irritació que la proposta l'allargar la vida laboral ha provocat en el conjunt de la ciutadania. Tots dos líders sindicals ja havien proclamat que la manifestació ja havia estat un èxit abans de que s'iniciés, ja que amb la seva postura en contra del retard en l'edat de jubilació ja han aconseguit que Zapatero es faci enrere i deixi el debat per més tard.

Comparteix
   


Etiquetes
I és que els sindicats han demostrat que no acceptaran que la reforma laboral i la reforma del sistema de pensions suposi cap retallada de drets. L'increment de l'edat laboral fins als 67 anys ha estat l'espurna que ha fet esclatar les reclamacions sindicals al govern de l'Estat, tot i que de moment no es plantegen anar molt més enllà i descarten una vaga general.

Segons el secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha explicat que els sindicats, amb la seva oposició frontal a la reforma del sistema de pensions, ha frenat al govern espanyol i ha evitat que trepitgi una línia vermella. Des del seu punt de vista, els aturats ja estan pagant la crisi, i les organitzacions de treballadors no estan disposades a tolerar que es perdin més drets.

Pel secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, la reforma del sistema de pensions és una mesura 'innecessària, injusta i insolidària'. Pel líder de Comissions, ara no toquen aquest tipus de reformes, ja que la Seguretat Social té 'una extraordinària salut', com ho demostra que enguany, tot i la crisi, tornarà a presentar superàvit.

Milers de treballadors, d'aturats, de jubilats i, fins i tot, representants polítics, com els d'ICV, han demanat al Govern espanyol que retiri les propostes de retallades laborals de la taula de negociació.

30.000 persones a València

Al Principat, les manifestacions s'han dut a terme a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona i Tortosa. Però també hi ha hagut manifestació multitudinària a València on s'han congregat fins a 30.000 persones, segons l'organització, per demanar l'aturada de la reforma del sistema de pensions que preveu endarrerir l'edat de jubilació fins als 67 anys i amplia fins a 25 anys la cotització. Els sindicats han volgut expressar el seu malestar davant unes mesures que consideren 'una retallada en matèria de protecció social', tal com explica el secretari general d'UGT-PV, Conrado Hernández, que creu que no es pot sortir de la crisi 'sobre el retrocés en drets dels treballadors'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
John fletxa Tegucigalpa
25 de febrer de 2010, 00.43 h

Ja et trobava a faltar, noi.

Com es possible que no tinguis una mica més de vergonya? Què en deu pensar el teu fill si et prens a broma allò que a ell el tormenta? Vaja, que ens ha sortit un fill més madur que el pare.

Apa, fes-nos un favor i deixa que sigui el teu nano qui intervingui i si hi ha quelcom que no has entès, preguntali a ell que ben segur et donarà "sopes" en molts temes que van explicar aquells dies que no anaves a classe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de febrer de 2010, 18.18 h

Lo que quieren los de CIU es que los apoyeis a cambio de nada como habeis hecho con el PSOE. Pero parece que son tontos. Es que no saben que son de derechas y que vosotros sois de izquierdas por encima de todo. Cada cosa en su sitio. Eso de la independencia ni lo comento porque naturalement es puro teatro. Una mariconada estética porque sois unos pijos. Y a mi me parece bien si sacamos algo de España que últimamente cuando voy a Madrid o a Valencia o a Cazorla -mi mujer es de allí, que acei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
John fletxa Tegucigalpa
24 de febrer de 2010, 10.35 h

Amb aquesta prespectiva e futur, no seria millor plegar veles i marxar al Ripollès com va fer en Xirinacs?
O, hi ha l'alternativa de la revolta i el passamontanyes? No, no s'ho val.
No, no es pot pretendre posar en joc la vida per arreglar un món per els que quedin. Hauriem d'anar tots a una i això és impossible.

El més fotut del cas, serà substituir a tota aquesta colla d'impresentables. Recordo la revolució francesa, els caps que van guillotinar i els què han arribat ara al poder no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
24 de febrer de 2010, 08.49 h

Una altra prova més de que Ciu-psc-psoe i pp són la mateixa merda amb diferent pudor.Quantes més en necessitareu per deixar d´amagar el cap sota l´ala


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.