directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El tripartit rebutja una proposta de CiU per a reduir la morositat a les administracions públiques

El PP català i el Grup Mixt ha donat suport a la mesura presentada pels convergents

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El tripartit ha dit 'no' aquest dijous a una proposició de llei de CiU que tenia per objectiu reduir la morositat a les administracions públiques per fer front a la disminució de la liquiditat de les empreses que presten els seus serveis en el sector públic català i proposava que es reduís el termini de pagament fins a 30 dies. El socis de Govern han recordat que aquest dimecres entre les seves resolucions aprovades hi havia una mesura que aposta per 'continuar treballant per reduir el termini de pagament amb l'objectiu d'arribar als 60 dies'. El PP català i el Grup Mixt ha donat suport a la mesura presentada per CiU.

Comparteix
   


Etiquetes
La iniciativa, que ha estat rebutjada, proposava que les administracions públiques redueixin el termini de pagament fins a trenta dies. En concret, assenyalava que les administracions i organismes públics tindran l'obligació d'abonar el preu de la prestació realitzada dins dels 30 dies següents a la data d'expedició de les certificacions d'obres o dels corresponents documents que acreditin la realització total o parcial. La iniciativa proposava que en cas de demora haurien 'd'abonar al contractista, a partir del compliment d'aquest termini de 30 dies, els interessos de demora i la indemnització '

Durant la presentació de la proposta el parlamentari de CiU Jordi Turull ha manifestat que no 'pot ser que les administracions que han de predicar amb l'exemple esdevinguin en massa casos les primeres moroses del seu àmbit territorial o sectorial'. 'L'administració ha de formar part de la solució i no pas del problema', ha afegit.

Turull ha citat un estudi d'una organització empresarial catalana que indica que si al conjunt d'Europa el termini de pagament en el sector públic se situa en 65,3 dies en el cas de la Generalitat aquest pot arribar a allargar-se entre 200 a 230 dies. En aquest sentit, ha criticat que el president Montilla digués que la mitja de pagament era de 86 dies. 'Nosaltres no ens ho creiem que siguin 86 dies , ha remarcat, al temps que ha dit que si parlen amb alguns ajuntaments, consells comarcals, a residències concertades o quan preguntin perquè hi ha obra pública parada els hi diran que la morositat s'acosta més als 200 dies que als 86.

El PP català i el Grup Mixt han donat suport a la proposta presentada per la federació nacionalista. María Ángeles Olano, del PPC, ha afirmat que 'els ciutadans de Catalunya i els afectats per la mesura que es planteja volien que el Govern actués i inspirés confiança i seguretat jurídica'. Ha criticat els grups que donen suport al Govern 'per dir que ja pagaran, però no saben de quina forma' i ha manifestat que l'actitud del tripartit en aquest tema és 'lamentable'. El Grup Mixt també ha donat suport a la proposta i el parlamentari José Domingo ha ressaltat que la proposta de CiU 'no seria necessària si l'administració complís la llei'. 'L'administració no paga i és molt difícil reclamar-li', ha afegit.

La rèplica del tripartit
La parlamentària del PSC Judit Carreras ha admès que un dels maldecaps de les empreses són les dificultats en la liquiditat. Tot i això, ha assegurat que 'no és la principal preocupació de les empreses que treballen en l'administració de la Generalitat'. 'Els terminis s'han reduït', ha assegurat.

Carreras ha assegurat que 'el Govern té la voluntat de continuar treballant en aquesta línia de millorar els terminis de pagament i en les propostes de resolució que es van aprovar hi havia com a objectiu seguir millorant el termini de pagament amb la voluntat d'arribar als 60 dies'. Així llavors, ha criticat CiU per no sumar-se a la mesura. 'La voluntat del Govern i dels grups que li donen suport és millorar aquesta qüestió', ha lamentat

ERC destaca que 's'ha passat de 300 dies a 82'

Qui més contundent s'ha mostrat ha estat la parlamentària d'ERC Patrícia Gomà, qui ha dit que el seu partit volia posar el retrovisor: 'Érem a pagaments a prop dels 300 dies i ara en demanen 30, fantàstic; en podem demanar deu que encara serà més fantàstic. Anem al possibilisme i als resultats que es poden assolir'. 'Érem a 300 dies i estem a pagaments amb una mitjana ponderada de 82 i anem als 60 dies perquè és una possibilitat raonable'. Això, ha remarcat, és el que ERC defensa a Catalunya i al Congrés.

Per la seva part, la parlamentària d'ICV-EUiA i portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, ha remarcat la proposta aprovada pel Govern i ha indicat que 'avui tocava per part de CiU retirar la seva proposició de llei'. 'És més fàcil prometre allò impossible que afrontar la realitat', ha remarcat Ortiz, al temps que ha dit que 'CiU hi està acostumat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de febrer de 2010, 09.51 h

És clar que la "ma extesa" del tripartit P$OEmontillista no és res més que una cortina de fum per amagar la seua més que demostrada incompetència que ens ha fet liders en atur, dèficit (amb el "millor finançament de la història", que ja tè mèrit) i tancament d'empreses.

Fer fora el tripartit a més d'un deure patriòtic, és una questió de supervivència nacional i econòmica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
quins collons fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA DE CATALUNYA
26 de febrer de 2010, 00.38 h

30 dies esta molt bé. Pero no nomes per a l'administració, tambe per les empreses, sobre tot les grans que paguen a 90 dies el 25 de c/mes. Perque no ho diu aixó CIU ??? Perque nomes va en contra el govern per fer mal i predicar el que ells no fan ni han fet mai. A les seves empreses no li diuen res de rebaixar el temps de venciment de les factures. Quan ciu governava pagaven a 300 dies, aixó SÍ que era un escàndol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
F. T. fletxa Barcelona
25 de febrer de 2010, 17.02 h

Tu mateix et desqualifiques Ramon. Suposo que la teva mala sort i le teves desgràcies personals condicionen el teu discurs i la teva ràbia contra el sistema. Perque sinó no s'enten que segueixis volent destruir-ho tot. Aquí estem tots per la independència i res més. Si algun dia l'aconseguim no serà gràcies a tu, ni a la gent que pensa com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ramon fletxa Sabadell
25 de febrer de 2010, 15.52 h

Quan va començar la crisi, ens vau explicar que no hi havia cap crisi.
Després vau admetre la crisi, però vau explicar que no ens afectaria, ja que no seria necessària cap "mesura d'austeritat".
Després vau anunciar mesures d'austeritat, però no hi hauria cap que afectés els nostres drets de treballadors.

Ara jo els dic als empresaris, petits o grans, tots fills de puta, No, no hi ha malestar social, no lluitarem contra aquestes mesures tan justes i necessàries. Més tard els prometo qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc Tey fletxa Barcelona
25 de febrer de 2010, 15.17 h

Ja m'agradaria veure com s'aguanta la teva cooperativa, gràcies a qui us compra o us subvenciona. I això de fill de... tu apliques a tu mateix maleducat. I no diguis que els que tu has conegut només perquè vols donar la imatge que tots ho som. De fet no crec que n'hagis conegut gaires i si t'han tocat dolents, també n'hi ha de bons en aquest món. Igual que de treballadors i d'independentistes. Per cert sembla estrany que et fotisd com una moto a defensar l'Administració del TRIPARTIT. AU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ramon fletxa Sabadell
25 de febrer de 2010, 15.01 h

els empresaris que he conegut jo i els seus esquirols del Departament de recursos humans son tots un grans fills de puta. Si les vostes empreses van a terra és perquè sou uns inútils i tan de bo hi hagués Dret a Decidir a les empreses perquè us fotriem a patades i amb el Comitè d´empresa corrdinant la producció. per sort fa temps que treballo en una cooperativa amb 40 treballadors associats més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carme fletxa Barcelona
25 de febrer de 2010, 14.44 h

Té raó el Francesc. On vas tu parlant ara de capitalistes amb un petit o mitjà empresari, que són els únics que pateixen la morositat de l'administració i no les grans empreses que ho poden suportar perquè tenen uns pressupostos supergenerosos? Sembla que coneguis molt bé el tema per les dades que dones, però si estiguessis com jo he estat a l'administració veient com s'escolleixen els proveïdors, tancaries la boca, de vergonya que et faria. I si sapiguessis, si és que no ho saps, co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc Tey fletxa Barcelona
25 de febrer de 2010, 14.35 h

Jo no sóc l'oposició, sinó un empresari que una vegada vaig enxampar-me els dits amb un ajuntament i mai més, perquè els polítics i funcionaris fan anar els diners com volen, sense responsabilitat ni seriositat; i ara dieun blanc i ara negre. En una empresa, la majoria no serviria ni per fregar el terra. En canvi tu sembles un d'aquells trasnuitats comunistes que encara parla de capitalisme i xorrades com aquesta. Aquí el que passa és que el clientelisme d'abans s'ha substituït amb el d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de febrer de 2010, 14.31 h

Al tripartit P$OEmontillista només li han calgut 24 hores per fer palesa la seua impostura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
republicà fletxa Principal de Catalunya
25 de febrer de 2010, 14.22 h

Ningú obliga al capitalista a fer negocis amb l´Estat. Si l´empresari no vol fer negocis amb l´Estat, la generalitat ja es buscarà un altre empresari que si que vulgui les condicions de la Generalitat (una d´elles) és el pagament pel servei realitzat a 80 dies. La mitjana europea és de 70. La mitjana estatal és de 95. L´oposició que no demani miracles al Govern quan CIU i PP són incapaços de cumplir el que demanen allà on desgovernen (ajuntaments)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.