directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

“La Caixa” fa perdre 600 milions als propietaris de les participacions preferents

Va obligar a canviar les preferents per accions a un preu de 3,86.-€. Avui l’acció de CaixaBank encara val menys 2,25.-€. Una pèrdua d’un 40% en tres mesos.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La Caixa va obligar a fer el canvi dels 5.000 milions d’euros de participacions preferents dels seus clients per dos productes d’alt risc, un 70% (3.500.-M) en obligacions de deute subordinat a 10 anys i el 30% (1.500.-M) en obligacions convertibles en accions de CaixaBank a juny de 2012 i 2013. Casualment, i segons és veu en la gràfica, el preu de compra obligada de les accions va ser el preu màxim, (3,86.-€) fruit d’una puja continuada. Des d’aquell dia, l’acció ha caigut en picat, en tres mesos un 40%, i va tancar ahir a un preu de 2,31.-€. És casualitat? Ho investigà la CNMV? I el Govern de la Generalitat?



Comparteix
   


Etiquetes
Avui els 1.500 milions d’euros en accions comprades obligatòriament pels propietaris de participacions preferents tant sols valen 900 milions, si un miracle no ho arregla abans del mes de juny, els propietaris de les preferents de La Caixa patiran una davallada dels seus estalvis.
Consum obre expedient i el Parlament reprova les entitats financeres

Són reaccions a un dels escàndols financers més greu dels darrers anys, l’administració i els partits polítics han començat a reaccionar, però servirà perquè els afectar per aquest engany massiu recuperin els seus estalvis en la seva totalitat? El Banc d’Espanya i la CNMV reaccionaran i faran que les entitats financeres retornin la totalitat dels seus estalvis als afectats? Són preguntes que els afectats necessiten saber, volen i exigeixen una resposta, han estat víctimes clares d’un engany.

Ramon Tremosa ha presentat esmenes a Europa per tal que no es torni a repetir un cas com el de les preferents, una bona iniciativa perquè no torni a passar, però és insuficient per tal de que els afectats recuperin els seus estalvis.

Els grans mitjans de comunicació parlen de BANKIA, però no de CAIXABANK

Aquests dies els mitjans de comunicació han parlat de la crisi i la intervenció de Bankia, i de la pèrdua del seu valor a borsa, però ha passat sense cap repercussió la caiguda del valor de CaixaBank a Borsa. No parlem d’una petita davallada, parlem que si a primer de febrer d’aquest any l’entitat catalana tenia un valor d’uns 15.000 milions d’euros, a data d’ahir va tancar el seu valor en tant sols 9.000 milions, una pèrdua del 40% del valor de la principal i única caixa catalana que ens queda i no obre cap portada? Alguna cosa no funciona, o alguna cosa o va prou bé. Un  exemple de que els mitjans miren cap una altra banda la tenim en el programa @8aldia, de Josep Cuní , quan diu a Pilar Rahola, “si tenies 1.000€ d’accions de Bankia avui tant sols ens tens 500€”, perfecte, però  per què no li comenta també que “si tenies 1.000€ de CaixaBank  avui tant sols en tens  600€”? O es que en Cuní pressuposa que a Catalunya majoritàriament la gent té accions de Bankia?
 
Una altre dada, amb el nou decret de reestructuració bancària, Bankia ha de dotar provisions per  5.000 milions d’euros, però CaixaBank no es queda curta i les seves dotacions s’acosten als 3.400 milions. Sens dubte noves dificultats per tal que els accions recuperin i s’acostin al preu a que van obligar a comprar als propietaris de les preferents.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
16 de maig de 2012, 09.22 h

D'AIXÓ SE'N DIU TERRORISME DE L'ESTAT FINANCER. SOU ELS GESTORS, JUNT AMB ELS POLITICS DE LA DESFETA DEL POBLE. LA VOSTRA PUTA AVARACIA ENS ESTA DESTRUÏNT DRAMÀTICAMENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Eduard fletxa Tarragona
16 de maig de 2012, 09.11 h

Jo ja he retirat els fons de CaixaBank, i els he col·locat entre una entitat alemanya i una altra d'holandesa. A què espereu per alliberar Catalunya d'aquesta xacra? Ni CaixaBank, ni cap banc espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
15 de maig de 2012, 19.59 h

Carta al President de la Generalitat http://www.novullpagar.cat/p/carta-al-mh-president-de-la-generalitat.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de maig de 2012, 17.26 h

LA CAIXA ? PERÒ SI ES LA CUEVA D'ALÍ BABÁ I LOS MUXOS LADRONES , pobrets empleats , per poder cobrar una nómina a fi de més , això no ho pot dir tothom , el que han de fer , enganyar als pobrets estalviadors , no , no es preocupi que aquest producte és de lo millor que tenim , i corri a decidir-se si el vol , qui ha molta cua , i no n'hi ha per tots .... quina tropa.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Àngel fletxa Barcelona
15 de maig de 2012, 14.52 h

Aquest tema de les preferents es un cas de pitareria empresarial, d'engany, de frau, d'abús de confiança,que no té precedents en la història del món financer català.Una auténtica vergonya!!!!!(i això que jo no estic afectat).


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de maig de 2012, 14.31 h

QUAN SIGUEM INDEPENDENTS AMB UNA REPUBLICA CATALANA......... LA GUILLOTINA COL.LOCADA AL MIG DE LA PLAÇA DE SANT JAUME.. EN QUINZE DIES TOT NET !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Tomppa fletxa Sabadell
15 de maig de 2012, 11.41 h

No es interest ni de la caixa ni els usuaris ni els catalans ni els mercats ni ningú que preu d'acció de la caixa no es el màxim possible ... però qualsevol persona qui creu que la caixa té futur haurai de comprar accions de la caixa i enviar diner que guanyen a entitats que lluitar per estat català o callar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Anna fletxa Barcelona
15 de maig de 2012, 11.37 h

#6 coi, quin desfici i quina feinada en defensar cuses perdudes, Espanya que no s'aguanta per en lloc i la banca que tampoc, ets una espècie d'Agustina d'Aragon tu, versió Almodòvar això si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de maig de 2012, 09.49 h

#3 I més a més, després de tot el què s'està veient, el moviment del 15-M al damunt són els qui en surten criminalitzats. Indecents i mercenaris són els del govern de Catalunya, i indecents, lladres i malfactors són els del govern de can madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.