directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 07:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La Vanguardia i El periódico ignoren el fenomen de les consultes

Ambdós diaris destaquen la caiguda del cap militar d'ETA a les respectives portades

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les portades dels diaris La Vanguardia i El periódico d'aquest dilluns destaquen per la ignorància al fenomen de les consultes per la independència que s'han celebrat aquest diumenge a vuitanta municipis de 25 comarques catalanes i que han obtingut un resultat de del 92,33% dels vots a favor del sí a que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, amb el 4,88% dels vots en contra i un total de participació del 21% del cens electoral. Ambdós diaris destaquen la caiguda del cap militar d'ETA sota els titulars  'Cae el jefe de ETA' i  'Cae en Francia el quinto jefe de ETA en dos años', respectivament. Aquest tractament informatiu d'exclusió se suma al nul ressò que les portades de diumenge dels dos diaris més llegits a Catalunya van fer-se dels referèndums per l'autodeterminació nacional. El Punt i l'Avui sí que prioritzen la revàlida del sobiranisme en la segona onada de consultes.
Les portades de la premsa d'aquest dilluns destaquen la caiguda a França del cap militar d'ETA i la revàlida del sobiranisme en la segona onada de consultes sobre la independència a 80 municipis d'arreu de Catalunya. 'L'esperit es manté', titula l'edició barcelonina d'El Punt. 'El sobiranisme es revalida en la segona onada', assegura el diari Avui. La Vanguardia opta per obrir amb un breu i contundent 'Cae el jefe de ETA' i El Periódico recorda que 'Cae en Francia el quinto jefe de ETA en dos años'. El rotatiu Público insisteix que 'Cae el jefe que intentaba relanzar a ETA' mentre que El Mundo apunta que 'Rubalcaba desmoraliza a ETA tras detener a su quinto jefe'.

Pel que fa a les edicions del darrer diumenge, La Vanguardia va dedicar al terratrèmol de Xile el protagonisme central de la portada i tampoc va fer referència als referèndums a les pàgines de política. El periódico, en canvi, tot i que no va destacar el tema en primera plana, sí que va dedicar-li un espai a les pàgines de política. Com a contrapartida, l'Avui i El Punt, fills de l'editora Hermes Comunicacions SA des que el passat novembre aquesta empresa gestionés la compra de l'Avui, ja van destacar les consultes en portada el mateix dia de les votacions sota els titulars 'Segona onada de consultes' i  "300.000 catalans, cridats a votar a la segona tanda de consultes', respectivament.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
JORDIBCN fletxa BARCELONA
1 de març de 2010, 18.57 h

A la portada del PERIODICO la noticia ha sortit. I en quan al Periodico i la Vanguardia un molt destacat dirigent esportiu d´aquest país en les eleccions les seves primeres hi va possar publicitat i aquest mateix dirigent a l´ Avui no, per ai xò mateix no el vaig votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
blanenc fletxa blanes
1 de març de 2010, 15.59 h

a veure tontakos el problema de la societat catalanes no són les consultes aquestes, sinó el marronàs econòmic i la quantitat de sangoneres que tenim de polítics en general. De la bandera no es menja ni de les mans mortes i la realitat dura els que els catalans només pensen en ser funcionaris estem arreglats...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de març de 2010, 12.50 h

L'un el "Periodico" es el organ central de creació d'opinió opinada dels socialistes unionistes a Catalunya i l'altre "La Vanguardia" es el màxim exponent de la creació i manipulació de la 'opinió opinada dels unionisme convergent amb Espanya dirigida als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Tenen els seus lectors i les seves editorials, opinions i comentaris van dirigits a perpetuar la claudicació i sotmetiment nacional dels catalans a mans de la metròpoli espanyola. El GRUP GODÓ, por... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de març de 2010, 11.44 h

Encara no entenc com hi ha tant de catalans que llegeixen aquests diaris espanyols. Només que durant una setmana se'ls fes una vaga de lectura en l'idioma del país veí, potser aprendrien una mica la lliçó de modos. Els dos diaris són feixistoides en versió a la catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
1 de març de 2010, 11.02 h

El Periodico i la vanguardia no representa catalans sinó la gent que se sent com espanyols de catalunya. Es normal que ells no importa la gent que vol separar-se d'estat espanyol sinó fa propaganda contra la gent que no tenen dret a separar-se d'un estat gran i lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.