directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

C's titlla de 'fracàs al quadrat' la segona onada de consultes i lamenta el 'silenci' de PSC i PPC

Creu que 'l'independentisme a Catalunya és una minoria propera al 19% dels catalans'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha qualificat aquest dilluns de 'fracàs al quadrat' la segona onada de consultes independentistes que es va celebrar diumenge a 80 municipis catalans. El sí va guanyar amb el 92,33% dels vots i la participació va ser del 21,55%. Cañas creu que es va constatar que 'l'independentisme a Catalunya és una minoria propera al 19% dels catalans' i ha carregat contra la 'passivitat' del govern espanyol i contra el 'silenci' del PSC i del PPC. D'altra banda, Cañas ha instat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, a deixar el càrrec si anuncia la seva intenció de presentar-se a les eleccions al Parlament a través d'una plataforma en la posada en marxa de la seva pàgina web.
jordi cañas, ciutadans, consultes
El portaveu de C's, Jordi Cañas.

Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, Cañas creu que 'no calia aquest paripé' ni 'gastar diners que segurament en part són públics' per constatar que 'el 19% de catalans són independentistes', mentre que 'al 80% li agrada Catalunya com és'. Per això ha qualificat la jornada de 'fracàs al quadrat'. 'Podem dir que han estat un sonor i estrepitós fracàs', ha assegurat, tot reptant els organitzadors a que facin la consulta a la ciutat de Barcelona. 'Que tothom sàpiga el que tots sabem, que són una minoria ben regada de recursos públics, ben subvencionada', ha afirmat.

El portaveu de C's ha carregat contra el 'silenci' del PSC i el PPC en aquest procés. 'C's s'ha quedat sol defensant la majoria de catalans', ha dit, perquè 'ni el president de la Generalitat, José Montilla, ni la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, van mostrar la més mínima oposició a la celebració d'aquests referèndums'. Montilla, ha dit, perquè 'és el president del no sap, no respon', i Sánchez-Camacho perquè 'pretén convertir-se en la partenaire de CiU'. Davant d'això, ha assegurat que C's 'es va quedar sol, però no mut'.

A més, Cañas, que ha considerat 'desproporcionada' la cobertura dels mitjans públics catalans a les consultes, també ha denunciat la 'inacció' i 'passivitat' del govern espanyol davant de 'l'ús de locals públics en alguns ajuntaments' per a la celebració de consultes i l'enviament de cartes d'alguns alcaldes als ciutadans instal·lant-los a participar. Mentrestant, ha lamentat, 'el govern espanyol va renunciar a exercir de govern per no molestar a aquesta minoria'.

Demana a Laporta que dimiteixi

Cañas també ha parlat sobre el president del FC Barcelona, Joan Laporta, que aquest dilluns posa en marxa la pàgina web 'www.laporta2010.cat'. 'Laporta porta quatre anys utilitzant el club de molts dels ciutadans de Catalunya per formalitzar la seva candidatura', ha assegurat Cañas, que ha demanat al president del Barça que 'dimiteixi'. 'Si avui vostè es presenta com a líder d'algun tipus de plataforma política que busqui representació parlamentària a les properes eleccions, marxi, dimiteixi', ha reclamat, 'deixi d'utilitzar políticament un club que pertany als seus socis i afectivament a tots els seguidors i que ha instrumentalitzat indignament'.

El portaveu de C's creu que Catalunya 'necessita partits i líders, no messies ni plataformes polítiques'. 'Aquells que s'han servit d'un club per fer política i pels seus interessos personals no pot ser exemple de regeneració democràtica', ha advertit, i ha dit que és 'l'efecte Jesús Gil, el gilisme, una espècia de populisme neofeixista que és contrari a la democràcia perquè atempta contra la convivència'. També en referència a Joan Carretero, Cañas ha afirmat que 'l'independentisme no sembla buscar un líder, sembla buscar un Duce' .

Pujada de l'IVA

En un altre ordre de coses, Cañas ha demanat al govern espanyol que no apliqui la pujada de l'IVA prevista per al mes de juliol i ha assegurat que aquesta ha de ser una de les conclusions conjuntes que han d'extreure els partits catalans en la seva negociació d'un pacte català contra la crisi. 'Els indicadors econòmics diuen que l'inici de la recuperació pot estar condicionada per l'aplicació d'una mesura que afectarà sobretot a les rendes mitjanes i baixes', ha advertit, i ha apostat perquè el guany produït per la pujada d'impostos es faci a través de 'rigor pressupostari'.

D'altra banda, Cañas s'ha felicitat de l'operació contra ETA d'aquest cap de setmana a la Normandia, on hi ha hagut tres detencions, entre els quals el cap de l'aparell militar de la banda. El portaveu de C's ha celebrat la col·laboració entre els governs espanyol i francès i ha deixat clar que 'el futur dels terroristes té la presó com a únic destí'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep fletxa Barcelona
1 de març de 2010, 16.39 h

Quin tros d'imbècil...sense ànim d'insultar....tan sols constato.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de març de 2010, 14.31 h

Qui és aquest?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Manresa
1 de març de 2010, 13.30 h

Sí sí el que vosté digui senyor Cañas però una "minoria" que aviat serà majoria i no queda gaire perquè ho vegi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de març de 2010, 13.11 h

Mira qui parla! El fracàs al quadrat són aquests de Ciudadanos que els voten quatre gats. I bé, la passada convocatòria de referendums ells van optar per omplir la panxa amb el "Botifarrendum", pèssims cuiners... quants hi van anar? El 80% dels catalans, a menjar botifarra, que convida en Cañas, en teniu cap dubte?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.