directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya i Aragó van encapçalar la caiguda del PIB de l'Estat el 2009

Funcas ha pronosticat una caiguda del PIB estatal del 0,7% pel 2010

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya va ser una de les autonomies que més van contribuir a la caiguda del producte interior brut de l'Estat el 2009, segons un estudi de la Fundació de Caixes d'Estalvi (Funcas), amb un descens del 4,7%. Només a l'Aragó es van registrar nivells de caiguda de l'economia més grans, del 4,87%. Catalunya forma part del grup de nou comunitats que van sumar al 2009 descensos més grans que la mitjana estatal, que va ser del 3,8%. A Balears el PIB va caure un 2,75%, al País Valencià, un 3,95%, i a la Comunitat de Madrid, un 3,30%. La Fundació de caixes també ha revisat a la baixa les seves previsions sobre l'evolució de l'economia de l'Estat per a 2010 i ha pronosticat una caiguda del PIB del 0,7% pel 2010.

Comparteix
   


Etiquetes
El nivell d'atur de l'Estat va quedar situat en un 18,01%, mentre que el de Catalunya es va situar en el 16,25%. Canàries encapçala la llista de desocupació, amb el 26,2%, i Andalusia del 25,4%. El País Valencià va registrar un 21,23%, Balears un 18,02%, i la Comunitat de Madrid, un 14,04%.

Pronòstic de caiguda del PIB del 0.7% pel 2010
La Fundació de Caixes d'Estalvi també ha revisat a la baixa les seves previsions sobre l'evolució de l'economia de l'Estat, i ha pronosticat una caiguda del producte interior brut (PIB) del 0,7% pel 2010, dues dècimes més del que preveia en la seva anterior presentació de perspectives, el mes de novembre passat. Pel 2011, Funcas creu que l'economia creixerà un 0,8%, cinc dècimes menys del previst. L'entitat atribueix aquesta caiguda de les previsions de creixement als efectes negatius que tindran als comptes públics les retallades de la despesa pública destinades a restablir l'equilibri fiscal.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
4 de març de 2010, 20.02 h

@E.92. les forces d'ocupació, pallús, són les que governen amb vosaltres a la Gene a un munt d'ajuntaments i a les tres diputacions que teniu, i fins fa poc al Ajuntament de Barcelona. Suposo que els immigrants t'agraden perquè no tens el barri o el poble ple com ens passa als obrers de debò i no als pijos com tu. Tant debò si tens una filla o germana folli amb un moro fonamentalista i la faci anar amb la burka, i la foti a pencar mentre ell es fuma tot el dia, perquè no té feina, ni al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de març de 2010, 16.31 h

Al meu poble han col·locat a molta gent d'ERC fent fora a bona gent i humils treballadors que no tenen res a veure amb la política, però el més greu han estat els alts càrrecs otorgats a familiars i amics d'esquerra, molts d'ells sense tenir prèvia preparació per aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
blanenc fletxa blanes
4 de març de 2010, 16.00 h

i quants polítcs a dit ha col-locat el tripartit la mare que els va parir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de març de 2010, 15.10 h

L´herència de CIU i del PP són desorbitants: Economia del totxo. Construeix pisos, afavoreix l´inmigració amb sou baix i destrueix el medi ambient. Resultat: Uns PAÏSOS CATALANS EN CRISI. Quina eixida tenim? Els independentistes tenim una eixida el concert econòmic i el dret a decidir. Igualtat, llibertat, fraternitat. Visca la classe obrera! Mort a les hipoteques! Visca la joventut! Fora les forces d´ocupació! Acollim els inmigarts fem fora els ocupants!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
4 de març de 2010, 14.14 h

Els èxits del tripartit s'acumulen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.