directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Representants de la Catalunya del Nord i les Terres de l'Ebre defensen les corrides al Parlament

El president nordcatalà demana no dividir el país entre la part tolerant i la que no ho és

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Catalunya del Nord, Christian Bourquin, i el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions de Bous de les Terres de l'Ebre, Miquel Ferré, han defensat aquest dijous les curses de braus en la seva compareixença al Parlament de Catalunya. Bourquin ha advertit que si bé cada cop hi ha menys fronteres entre la Catalunya sud i la nord, amb aquesta prohibició se'n pot crear una de nova. Per la seva part, Miquel Ferré, ha comparat aquest dijous la prohibició de les curses de braus amb la censura franquista del cinema. 'A finals dels 70 una colla de catalans havien d'anar a Perpinyà a veure unes pel·lícules que estaven prohibides per un censors'.
toros, corrida, torero, curses, braus
Comparteix
   


Etiquetes
Ferré ha ressaltat que 'la situació actual' li porta al record d'aquells temps perquè en el cas que s'acabi prohibint les curses de braus a Catalunya els aficionats' hauran 'de desplaçar-se a Vinarós, Castelló i València ja que a Catalunya 'no es podrà veure les cuses de braus'.

El president de la Catalunya del Nord, Christian Bourquin, ha estat l'encarregat d'explicar la visió que la Catalunya del Nord té de les corrides. Durant la segona sessió de compareixences de la ILP per prohibir les curses de braus, ha defensat la llibertat dels que gaudeixen de les corrides i ha advertit que, si bé cada cop hi ha menys fronteres entre la Catalunya sud i la nord, amb aquesta prohibició se'n pot crear una de nova. Ha reivindicat la continuïtat de les tradicions com a part de la història i de la identitat pròpies, però també de l'herència 'que cal perpetuar i transmetre a futures generacions'. Al seu parer, atacar la corrida 'és una mena d'atac a un espai de llibertat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
SOM I SEREM! fletxa Tordera
3 d'agost de 2010, 19.06 h

El fet de que encara hi hagin curses de braus a la Catalunya nord, es el resultat de l`influència espanyola que tot ho contamina. I aquesta gent de les terres de l`Ebre sembla que vagin a destemps. M`imagino que la majoria hi esteu en contra... Aviam si espabileu! Feu-vos notar. Ah, i Joan: Aviam si es veritat que a la Catalunya nord les curses de braus van a menys. Ja n`hi ha prou de tanta tortura i patiment!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de març de 2010, 12.14 h

De matar impunement un animal, fent-lo patir prèviament, a matar una dona, maltractar salvatgement o matar un nadó o infant, només hi va un pas. Quan un frueix del martiri d'un animal o fruir-ne d'un, d'un ésser humà, només hi ha una diferència: Que per la del ésser humà hi ha la presó pel mig, altrament molts de què ara estem departint un tema, ja estaríem morts. Així i tot, ja es veu en quina societat estem vivint, violència, manca absoluta de moral, mala educació i manca de val... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Catalunya Nord
4 de març de 2010, 22.05 h

En Christian BOURQUIN no és president de Catalunya Nord. És president del Consell General, mena de diputació.

A Catalunya Nord a quasi tots els llocs on s'ha volgut fer "corridas" ( quatre o cincs indrets) han plegats, fer manca de públic, queda Ceret. Esperem més tranparència dins els comptes dels promotors !
Mai ha sigut una festa popular aquí. És una manera maladucada i crual de treure quatre sous als turistes.

Si el senyor Bourquin vol defensar la catalanitat i el català que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ferran fletxa Sabadell
4 de març de 2010, 20.33 h

A Catalunya, ni corridas (d toros) ni correbous. I qui hi estigui en contra és un subnormal i un assasí que no té un puto sentiment. Un toro, encara que aguanti més, pateix tant com els cristians que anaven als lleons. I no em vingueu amb el cuento de que es poden defensar que no cola. TOTS els toros acaben morin quan entren a una plaça de toros. Matar-los per menjar, d'una manera que no patissin encara es podria entendre, però això és una puta barbaritat pròpia de l'edat dels romans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Montse fletxa Calella
4 de març de 2010, 20.24 h

Doncs si es crea una nova frontera pqerquè a l'Ebre i al Rosselló hi ha molts salvatges millor que millor, quan s'hagin civilitzat que ens avisin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alec fletxa Reus
4 de març de 2010, 18.11 h

Jo n'estic en contra. El model de festa està clar que és espanyol. Però hi ha altres activitats festives com els correbous que són autòctones d'aquí. Tot i això ha de quedar clar que això és l'herència d'una festa romana; un circ/amfiteatre, sang, dolor i a voltes llàgrimes, exaltació del torero, etc... Però vist el conflicte que està provocant proposaria almenys la mateixa propaganda que se li dónen a les sardanes, que és nul. I no aquest excés mediàtic que trobem en tots els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carla fletxa Barcelona
4 de març de 2010, 18.07 h

PSC = Assassins ERC = Còmplices


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.