directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els polítics demanen que l'Estat tingui en compte el clam contra el magatzem de residus

Els assistents a la marxa creuen que seria una 'irresponsabilitat' instal·lar-lo a Ascó

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tots els representants dels partits polítics que han assistit a la manifestació contra el cementiri nuclear d'aquest diumenge a Móra d'Ebre han reclamat al govern espanyol que tingui en compte el clam del territori contra la ubicació del magatzem de residus nuclears a Ascó. Així, tant des d'ERC, ICV, PSC com de CiU, es creu que seria una 'irresponsabilitat' que el Ministeri d'Indústria espanyol escollís Ascó entre els candidats. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha denunciat la forma de fer política del govern espanyol 'imposant decisions al marge del que vol la gent'; mentre que la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, ha rebutjat que la decisió pugui recaure en un únic ajuntament.


cementiri nuclear manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
El dirigent ecosocialista ha recordat que no es pot prendre la decisió d'on ubicar el cementiri nuclear fins que el govern espanyol no decideixi fins quan s'han de generar aquests residus –en relació amb la vigència de les tres nuclears que hi ha a Catalunya-. Herrera ha explicat que no es pot instal·lar el cementiri 'al territori més nuclearitzat de tot l'Estat', i ha recordat que ara 'hi ha més consens que mai en contra d'aquesta instal·lació tant al territori, al Parlament, com al Govern'. En referència a la moció aprovada al Congrés dels Diputats reclamant que es tingui el compte el consens territorial per decidir on s'ubica el cementiri nuclear, el dirigent d'ICV ha manifestat que espera que 'Zapatero decideixi que en cap cas el cementiri vindrà a Ascó, ni a les Terres de l'Ebre, ni a Catalunya'.

Per la seva part, la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, ha qualificat 'd'incomprensible' que un ajuntament decideixi 'per tot un país', i ha recordat que s'està treballant perquè es tingui en compte el consens territorial. Així, el diputat al Congrés per ERC, Joan Tardà, ha adreçat unes paraules al president de la Generalitat, José Montilla, recordant-li 'que faci honor a la seva paraula i no renegui' d'aquesta oposició al cementiri nuclear.

Tardà ha assegurat que la paraula 'la té Catalunya' i ha demanat al Govern que 'planti cara davant una possible decisió d'Espanya' d'ubicar el cementiri nuclear a Ascó. 'No val argumentar que el problema és Espanya. Posem sobre la taula el compromís del país', ha reblat.

Per part del PSC, el diputat ebrenc i alcalde de Batea (Terra Alta), Joaquim Paladella, també ha volgut tornar a manifestar-se contra el cementiri nuclear. Així, ha recordat que fa més d'un any que la federació del partit a l'Ebre es va manifestar contra la instal·lació del cementiri al territori. Paladella també ha insistit que el president de la Generalitat ja es va manifestar en contra d'aquesta instal·lació, i ha recordat que ja va enviar una carta a Zapatero per dir-li que no hi havia consens al territori sobre aquesta ubicació. 'Amb aquesta manifestació toca demostrar que hi ha consens en contra del cementiri', ha afegit.

Per últim, com a representant de CiU, ha assistit el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Joan Pere Gómez, que ha insistit que una instal·lació d'aquestes característiques 'no només afecta Ascó'. Així, ha reivindicat un model 'no basat' en les nuclears sinó en la diversificació econòmica, i ha assegurat que ubicar el cementiri a les Terres de l'Ebre 'seria un greuge comparatiu amb la resta de l'Estat'. A més, Gómez ha insistit que la decisió d'ubicar el cementiri nuclear en un lloc o en un altre és 'política' i que si el president Montilla i el govern espanyol no ho volen 'no es farà'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
API fletxa ppcc
8 de març de 2010, 16.02 h

Sembla que enl Carod s'ha comprat un àtic dúplex a la zona més rica de Tarragona de 800.000 euros, amb una hipotèca de 640.000 euros. I a Barcelona un pis de 6.000.000 d'euros a nom d'una empresa vinculada a la seva dona. I cap mitjà no diu res, vés per on. Tot legal, però fa un tuf que s'estén de Guardamar a Salses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
8 de març de 2010, 10.38 h

Aquesta és una altra prova més de que necessitem tenir un estat propi com més aviat millor.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.