directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern defensa la seva 'resposta eficient' a la nevada però demana disculpes als ciutadans

31 carreteres continuen tallades per la neu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern ha defensat aquest dimarts haver donat una 'resposta eficient' i 'positiva' al temporal de neu que ha afectat Catalunya en les últimes hores, tot i que ha admès que hi ha aspectes millorables. Els consellers Joan Saura i Joaquim Nadal han demanat disculpes tant als ciutadans que no van poder tornar a casa aquest dilluns com per la 'manca d'informació' que van patir les persones atrapades als trens o que es van quedar a l'espera en alguna estació. Saura ha admès que la informació és 'millorable'. A hores d'ara encara hi ha 31 carreteres tallades i 149 trams de carretera continuen afectats, segons les darreres dades del Servei Català de Trànsit (SCT).
joaquim nadal, joan saura, interior, ptop, nevada
Els consellers Joaquim Nadal i Joan Saura.

Comparteix
   


Etiquetes
Les vies principals ja s'han reobert, com és el cas de l'autopista AP-7 entre Maçanet de la Selva i la frontera amb l'Estat francès, al terme municipal de La Jonquera (Alt Empordà). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) la neu s'allunya de Catalunya, el vent amaina i l'onatge perd força però s'espera que partir de demà a la nit disminueixin força les temperatures i hi hagi glaçades generalitzades. La Direcció General de Protecció Civil manté activada l'emergència 2 del pla Neucat, i la fase d'alerta del Procicat per risc de vents, estat de la mar i allaus. Uns 220.000 abonats del Baix Empordà, la Selva, el Gironès, Osona i el Bages continuen sense electricitat tot i les previsions de Red Eléctrica i Fecsa-Endesa de restablir el servei aquesta tarda.

Saura i Nadal han estat els encarregats de fer balanç de la gestió del temporal de neu després de la reunió del Consell de Govern. Saura ha posat èmfasi en la col·laboració amb els ajuntaments i els mitjans de comunicació, i ha afirmat que la resposta per part de les administracions a la situació produïda ha estat 'eficient' i 'positiva', tot i que es poden 'millorar' alguns aspectes.

El conseller ha garantit que es van fer alertes el diumenge i que des de primera hora del matí el director de Protecció Civil estava al capdavant de l'operatiu. Sobre el seu viatge a Palma per reunir-se amb altres comunitats amb nous Estatuts, Saura ha assegurat que va anar a la trobada amb el compromís de tornar d'immediat a Catalunya per la situació d'alerta que hi havia. En aquest sentit, ha garantit que ja estava a Barcelona a les dues del migdia, sabent que 'la gravetat de la tempesta era a la tarda'.

Estat de la xarxa de carreteres

A la demarcació de Barcelona, hi ha 43 trams de via afectats i 15 carreteres tallades. Són la N-II, a Tordera; la C-61, a Arenys de Mar; la C-153, a Santa Maria de Corcó; la C-37z, a Castellfollit del Boix; la BV-5011, a Badalona; la BV-5114, a Sant Celoni; la B-110, al Bruc; la B-122, a Terrassa; la B-500, a Badalona; la BP-1121, a Monistrol de Montserrat; la BP-1432, a Bigues i Riells; la BV-1001, a Sant Martí Sesgueioles; la BV-1415, a Cerdanyola del Vallès; la BV-1462, a Barcelona-Sant Cugat del Vallès; i la BV-4024, a Bagà. En tres trams, a més, hi ha restricció per als camions, la C-16 i C-58 (Vacarisses) i C-25, entre Sallent i Santa Maria d'Oló.

A les comarques gironines, hi ha 14 trams tallats. La N-II (Jonquera i Caldes de Malavella-Bàscara ), la C-31 (Castell-Platja d’Aro), la C-35 (Maçanet-Llagostera), la C-63 (Vidreres), la C-65 (Cassà de la Selva), la C-66 (Palafrugell-Besalú), la C-38 (Molló i Sant Joan de les Abadesses), la GI-503 (Darnius), la GI-614 (Roses) i GI-660 (Bisbal d’Empordà). En dos trams, hi ha restricció de camions, a l'A-2, a Caldes de Malavella i a l'A-26, entre Olot i Besalú. En 12 trams es necessiten cadenes.

Pel que fa les comarques de Lleida, hi ha 74 trams afectats, en els quals s'han d'utilitzar cadenes, però no ha calgut tallar cap via. En un tram, a la C-55, entre Riner i Solsona, la circulació està restringida per als camions.

D'altra banda, a les comarques de Tarragona hi ha sis trams de via tallats. Són la C-241b, a Santa Coloma de Queralt; la C-242, a Cornudella de Montsant; la TP-2311, a la Cabra del Camp, i la T-233, a Solivella. A la C-44, a l'Hospitalet de l'Infant, la circulació està restringida als camions. En un tram més, es necessiten cadenes.

Previsió meteorològica per a les properes hores

La neu s'allunya de Catalunya, el vent amaina i l'onatge perd força. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el temporal s'ha acabat i el balanç indica que la nevada ha estat una de les més importants dels darrers anys pel que fa a gruixos i a extensió geogràfica afectada, comparable a la del 30 de gener de 1986, a la de l'1 de març de 1993, a la del 14 i 15 de desembre del 2001 i a la del 27 i 28 de gener del 2006. A partir de demà a la nit disminuiran força les temperatures i es produiran glaçades generalitzades. La Direcció General de Protecció Civil manté activada l'emergència 2 del pla Neucat, i la fase d'alerta del Procicat per risc de vents, estat de la mar i allaus.

La neu ha caigut amb abundància, però de manera especial a les comarques gironines i barcelonines, i a l'est de les lleidatanes i de les tarragonines. Ha arribat fins i tot al litoral, quallant a la costa de l’Empordà, de la Selva, del Baix Penedès, del Baix Maresme i del Barcelonès.

A l'àmbit de tot Catalunya la nevada és comparable a les del 30 de gener de 1986 i a la del 14 i 15 de desembre de 2001, i lleugerament superior a la de l'1 de març de 1993 i a la del 27 i 28 de gener de 2006.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.