directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia aclarirà si hi ha relació entre el patrimoni de Jaume Matas i el cas Palma Arena

Durant la construcció del velòdrom palmenc van desviar-se fins a 50 milions d'euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Audiència Provincial de Palma haurà de revisar el proper 7 d'abril si existeix o no una vinculació entre l'increment patrimonial de l'expresident del Govern balear, Jaume Matas, i el desviament de fons públics durant la construcció del velòdrom de Palma. El jutge d'instrucció del cas Palma Arena, José Castro, va establir la connexió entre ambdues investigacions, en considerar que el patrimoni de Matas era 'una de les principals destinacions' dels 50 milions d'euros desviats durant la construcció del velòdrom. En aquest sentit, el jutge Castro va afegir el març passat a la seva investigació els escorcolls del patrimoni de l'expresident popular de les Illes realitzats per l'Agència Tributària espanyola, que van detectar obres d'art de gran valor i 8 televisors de plasma al Palauet de Matas al centre de Palma.

jaume matas pp balear illes
Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'auto del jutge del Palma Arena, és 'obligada' la continuïtat de les investigacions del patrimoni de 'Matas', ja que les decisions que van generar el sobrecost del velòdrom van ser preses 'unipersonalment, menyspreant els procediments administratius legalment establerts per controlar la despesa pública i la puresa de les adjudicacions'. Per això el jutge va decidir incorporar a les seves investigacions les dades patrimonials de l'expresident, després que la construcció del velòdrom es disparés dels 48 milions d'euros pressupostats inicialment als 110 que va costar l'obra.

Tal com informa DBalears, el proper 7 d'abril l'Audiència Provincial s'haurà de pronunciar per ratificar o anul·lar aquesta vinculació de Matas amb el cas Palma Arena, d'acord al recurs d'apel·lació interposat per l'adovcat d'un dels comerciants que va proveïr Matas de televisors de plasma pel seu 'Palauet'.

Segons la defensa del comerciant, el jutge no ha concretat quins indicis hi ha de la connexió entre l'expresident popular de les Illes i la malversació de fons al Palma Arena. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.