directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Arriben a Lloret de Mar els primers grups electrògens després de dos dies sense llum

Diversos pobles de la Costa Brava continuen sense electricitat, sense comunicacions i sense aigua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Lloret de Mar (Selva) és un dels municipis que encara continua a les fosques després de dos dies sense abastament elèctric, al costat de Palafrugell, Tossa i d'altres municipis de la Costa Brava. Ni els grups electrògens que han arribat a la ciutat aquest migdia podran recuperar la totalitat de la xarxa elèctrica. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ha assegurat que els efectes del temporal van ser 'devastadors', deixant el poble sense llum, sense comunicacions i, en algunes zones, també sense aigua. 'Això anirà per llarg', ha reconegut Crespo abatut. L'apagada a Lloret de Mar té conseqüències per a veïns i comerços, però també per a desenes de turistes que eren de vacances.

Comparteix
   


Etiquetes
Els carrers de Lloret de Mar estan desèrtics. Comerços, bars i restaurants no han pogut aixecar encara la persiana des de que dilluns el temporal d'aigua, vent, neu i fred va deixar la població pràcticament aïllada, sense electricitat, sense telèfon i, en algunes zones, també sense aigua. Veïns i turistes es dediquen a caminar pel passeig marítim aprofitant que llueix el sol i han pujat les temperatures.

L'alcalde, Xavier Crespo, reconeix que el efectes del temporal han estat 'devastadors' i lamenta que els tècnics de Fecsa-Endesa no poguessin accedir a la subestació elèctrica del municipi fins a 24 hores després de la nevada. A més, les comprovacions a la xarxa es van allargar fins la nit de dimarts, quan es va confirmar que les sis línies que abasteixen el municipi estan 'defectuoses'.

El problema estarà solucionat parcialment a partir d'aquest dimecres, quan s'hagin instal·lat la dotzena de grups electrògens que acaben d'arribar a Lloret de Mar. Crespo també ha comentat que la companyia elèctrica també intentarà fer arribar dues línies elèctriques des de Blanes, amb l'objectiu d'abastir part de la població. 'En tenim per temps', ha assegurat resignat l'alcalde de Lloret.

Turistes a les fosques

Un dels col·lectius damnificats per l'apagada a Lloret de Mar són els turistes, que fa dos dies que gaudeixen de les seves vacances a les fosques i sense poder fer cap tipus d'activitat. Un grup de gallecs que va arribar diumenge al municipi en un viatge de l'Imserso es queixa que la direcció de l'hotel on s'allotgen no els ofereix cap solució.

Antonio Centeno, un dels hostes de l'hotel Montevista, explica que a Galícia també hi ha temporals, però que les solucions arriben amb més celeritat. 'Estem des de dilluns sense llum, a les fosques i fa molt fred', es lamenta. Centeno comenta que té les despeses pagades fins al dia 21 de març i no està disposat a aguantar més temps aquesta situació. 'Es quedaran sols', ha sentenciat.

Aquest és un dels casos dels disset hotels del municipi afectats per l'apagada. Els responsables dels establiments han declinat fer declaracions i tampoc han deixat entrar les càmeres. L'alcalde, Xavier Crespo, espera que aquests problemes no afectin a la imatge de la població com a destinació turística.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.