directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

600 farmàcies venen preservatius a meitat de preu etiquetats en català

La campanya neix d'un acord entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania, els col·legis de farmacèutics i Durex

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un total de 600 farmàcies ofereixen des d'avui capses de tres preservatius a un preu de 1'5 euros, la meitat del preu de mercat, i etiquetats en català. La campanya és possible gràcies a un acord entre el Departament d'Acció Social de la Generalitat, els col·legis de farmacèutics i Durex. Villalbí ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és 'millorar l'accessibilitat econòmica' dels joves a aquest mètode anticonceptiu amb la pretensió final que tinguin relacions sexuals 'sanes i segures'.

Comparteix
   


Etiquetes
En total, s'han fet 60.000 envasos que inclouen tres preservatius i un tríptic informatiu, amb l'explicació en català i en castellà. En la campanya participen el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, que agrupa els quatre col·legis de les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Els farmacèutics s'encarregaran d'orientar als joves i els distribuiran un díptic amb informació sobre sexe segur, malalties de transmissió sexual i Sida.

Aquests preservatius també es distribuiran a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). 'Animem als joves que si volen tenir relacions sexuals en tinguin tantes com vulguin del tipus que vulguin però d'una manera responsable i sana, tant per ells com per les seves parelles, en relacions homosexuals i heterosexuals', ha declarat Villabí.

Disminueix la percepció de risc
El secretari de Joventut ha alertat que en els últims anys ha disminuït la percepció del risc i ha afegit que això pot ser conseqüència del fet que el VIH ja no sigui una malaltia 'amb conseqüències tan negatives com es veia fa anys' i que altres com la sífilis i la gonorrea 'siguin tractables'.

'La desaparició de la percepció de risc ha provocat una relaxació especialment en la gent que no ha viscut la Sida en altres moments més crus', ha afirmat. Les xifres indiquen que el 47% dels nous casos de Sida declarats a Catalunya entre el 2001 i el 2009 van ser de persones de entre 15 i 34 anys, segons dades facilitades pel Departament. La incidència és major entre els homes, ja que dels 2.700 que van contraure el virus, 1.984 eren nois i 716 noies.

A més, l'any passat es van detectar 193 casos de sífilis i gonorrea entre joves de 20 a 29 anys. En aquest tram es dóna la taxa d'infeccions més alta i representen el 36% dels 70 casos totals detectats. També es van infectar sis joves de 15 a 19 anys, segons dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i de Sida de Catalunya.

D'altra banda, també han crescut els embarassos no desitjats entre el joves. Així, mentre l'any 2000 la taxa d'embarassos entre adolescents de 14 a 17 anys era de 7,9 noies per cada 1.000 habitants, el 2008 va augmentar fins les 11,7 noies per cada 1.000 persones, segons dades facilitades pel Departament.

El 2007 es va registrar la xifra més alta, amb 12,6 noies embarassades de cada miler. A partir de llavors hi ha hagut un descens. També ha crescut la taxa d'avortaments, i en la franja de 15 a 29 anys s'ha passat de 13,14 noies de cada 1.000 a les 20 dones de cada miler.

Villalbí ha lamentat que 'en alguns casos' hi ha qui interpreti la píndola del dia després com un mètode anticonceptiu. Davant aquesta situació, ha defensat que el preservatiu és el mètode anticonceptiu més segur contra les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.


Els suecs RFSU també fa temps que es venen amb el tríptic informatiu en català i tenen el web normalitzat. Tot i l'etiquetatge en català, el web de Durex continua sent exclusivament en espanyol.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Thor fletxa Igualada
12 de març de 2010, 18.18 h

Es que queden retratats alla on van. Diuen que els catalans ens creiem especials, i no s'adonen que el que passa es que ells no arriben a la mitjana...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de març de 2010, 16.37 h

En todas si quieres podemos probar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sandra fletxa La Seu d'Urgell
12 de març de 2010, 12.27 h

Molt bona idea! Com podem saber en quines farmàcies es distribueixen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Thor fletxa Igualada
11 de març de 2010, 17.29 h

Millor invertir en condons que en bestieses com les "corridas". Bona iniciativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de març de 2010, 11.28 h

Tambien debe subencionarlos la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.