directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU reclama al Govern una línia d'ajuts als ajuntaments per cobrir les despeses generades pel temporal

El diputat i alcalde de Figueres, Santi Vila, assegura que s'han sentit 'molt sols'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Convergència i Unió (CiU) ha presentat una proposta de resolució al Parlament en la qual s'insta el Govern de la Generalitat a establir una línia d'ajuts extraordinaris per cobrir les despeses derivades de l'emergència que han hagut de cobrir els municipis afectats pel temporal de neu que ha afectat Catalunya. La proposta ha estat signada pels diputats de CiU de les comarques gironines. L'alcalde de Figueres i diputat de la federació nacionalista, Santi Vila, ha denunciat que els alcaldes s'han sentit 'molt sols' a l'hora de gestionar la crisi i que han hagut d'afrontar despeses com ara l'allotjament de persones que han quedat atrapades pel temporal.
santi vila, alcalde de figueres, ciu
L'alcalde de Figueres i diputat de CiU, Santi Vila.

Comparteix
   


Etiquetes
Vila ha explicat que l'objectiu de la resolució és 'donar resposta al sentiment de la demarcació de Girona' i a uns alcaldes que 's'han sentit molt sols'. 'També és important que des del Parlament i el Govern es donin resposta i es busqui compartir financerament tot l'impacte que han tingut les nevades'.

Per això, ha plantejat al Govern obrir 'una línia d'ajuts extraordinaris' perquè els ajuntaments puguin fer front a les despeses que han hagut d'atendre com a conseqüència dels efectes del temporal. Vila ha explicat que hi ha hagut municipis que han hagut de fer front a despeses com ara l'allotjament de persones que s'han vist atrapades pel temporal o que hauran de reparar desperfectes en boscos o zones perifèriques. Vila creu que els ajuntaments han de justificar davant del Govern què han fet en la gestió d'aquesta crisi.

El també candidat de CiU per les comarques gironines a les properes eleccions al Parlament ha assegurat que els alcaldes de la zona s'han sentit 'molt sols', ja que 'l'acompanyament s'ha de fer des del primer dia'. Tot i això, ha admès que diumenge al vespre 'sabíem el que ens venia a sobre'. 'El més paradoxal és que el Govern no estigués des del primer moment amb els ajuntaments', ha afegit.

Sobre les deficiències en el subministrament elèctric a les comarques gironines, Vila ha dit que un cop se superi la situació actual 'haurem de plantejar altres iniciatives per revisar d'una vegada què ens està passant amb la crònica precarietat de la xarxa elèctrica' a aquesta zona. Vila ha denunciat que els generadors s'han repartir pels municipis 'de forma compulsiva i desordenada'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.