directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Josep Maria Martí s'imposa en les eleccions del Col·legi de Periodistes i en serà el nou degà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Josep Maria Martí és el nou degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), després que en les eleccions d'aquest divendres hagi obtingut un miler de vots davant dels 600 que s'ha endut Salvador Cot. Finalment, la candidatura continuista de Martí s'ha imposat per 1.138 vots contra els 666 que ha aconseguit la llista renovadora de Cot. Aquestes dues xifres representen el 63,08% i el 36,92% dels vots, respectivament. Les picabaralles entre candidatures, que havien precedit la jornada electoral, no s'han fet notar aquest divendres, i els dos candidats han participat amb normalitat en la jornada i han viscut junts el recompte des de la seu del CPC.
Josep Mari Martí, Col·legi de Periodistes
Comparteix
   


Etiquetes
Josep Maria Martí va ser director de Ràdio Barcelona entre els anys 1989 i 2001 i segueix vinculat a la Cadena SER. És director de l’Observatori de la Ràdio i professor titular de Comunicació Audiovisual a la UAB.

El recompte de vots ha conclòs a les deu de la nit amb el resultat esmentat. Josep Maria Martí ha obtingut prop d'un miler de vots, pels quasi 600 que han donat suport al candidat Salvador Cot, malgrat que aquest ha obtingut un major suport dels col·legiats numeraris -jubilats o que no es troben en actiu.

A més d'escollir el nou degà, Barcelona escollia els 18 membres de la Junta de la Demarcació, que inclourà membres de les dues llistes en concurrència, en una relació proporcional al diferencial de vot dels candidats a degà. Pel que fa als nous membres de la Junta, encara no es coneixen els resultats del recompte que ja es preveia llarg en fer-se a través de llistes obertes. El resultat de les eleccions s'ha conegut a les dotze de la nit, i en proclamar-se vencedor, Martí ha assegurat que 's'han fet unes eleccions democràtiques' i ha agegit que amb aquest resultat 'guanya el Col·legi'.

Demarcacions

Amparo Moreno ha estat confirmada com a presidenta de la Demarcació de Terres de l'Ebre, mentre que la vicepresidenta és Pilar Poy, la secretària Sílvia Berbís, el tresorer Josep Baubí, el vocal primer Joan Joaquim Launes, i la vocal segona Joana Domènech.

El president de la Demarcació de Tarragona és Ignasi Soler, la vicepresidenta Sara Sans, la secretària Cori Sebastià, la tresorera Carina Filella, la vocal primera Núria Valls i la vocal segona Meritxell Fuguet.

El president de la Demarcació de Girona és Narcís Genís, el vicepresident Jordi Grau, la secretària Susanna Quintana, el tresorer Jaume Serra, el vocal primer Rosa Gil i el vocal segon Laura Fanals.

El nou president de la Demarcació de Lleida és Josep Lluís Cadena, el vicepresident Jesús Riverola, la secretària Yolanda Jiménez, la tresorera Àngels Antón, la vocal primera Mònica Mombiela i el vocal segon Josep Jover.

La candidatura Un Col·legi útil per a tothom s’ha imposat a totes les demarcacions, amb els següents resultats: a Barcelona ha obtingut 939 vots (el 61,70%); a Girona, 71 (61,82%), a Lleida, 34 (59,66%); a Tarragona, 78 (86,67%), i a Terres de l’Ebre, 16 (88,89%).

Per la seva part, els resultats de Guany@ el periodisme han estat els següents: a Barcelona ha aconseguit 583 vots (el 38,30%); a Girona, 48 (38,18%), a Lleida, 21 (40,34%); a Tarragona, 12 (13,33%), i a Terres de l’Ebre, 2 (11,11%).




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.