directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ja són 42 els alcaldes de les comarques gironines que s'han sumat al manifest contra les elèctriques

També critiquen la 'parsimònia' de la Generalitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Fins a 42 alcaldes de les comarques gironines s'ha sumat ja al manifest crític contra les companyies elèctriques arran del temporal de neu que ha deixat sense llum durant més de cinc dies a nombroses poblacions de la demarcació i un total de 220.000 persones. Alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics (CiU, PSC, ERC i ICV) del Baix Empordà, l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès i la Selva s'han adherit al manifest que critica 'l'opacitat' i la informació 'imprecisa i poc creïble' de les companyies elèctriques, la seva lentitud a l'hora d'oferir alternatives a la falta de subministrament i la parsimònia de la Generalitat per posar en marxa els protocols de protecció civil davant de l'avaria.

família, sopar, sopant, menjar
Comparteix
   


Etiquetes
El manifest sota el títol 'Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines', està signat per set alcaldes de diferents partits polítics afectats pel tall de subministrament elèctric arran de la gran nevada: l'alcalde de la Bisbal, Lluís Saís (ERC), l'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià (ERC), l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrès (PSC), l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU), el de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó (PSC), el de Colomers, Josep Maria López Gifreu (ICV) i l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU).

En el manifest, els alcaldes reclamen que es prenguin mesures 'que millorin tot allò que sabem que ha fallat, si cal corregint protocols o desviant inversions, millorant coordinació, informació i recursos humans i materials'. En aquest sentit, fan sentir la seva queixa per les dificultats que han passat en les fases més crítiques de la crisi provocades 'per una manca de comunicació i d'informació davant de les actuacions previstes per les administracions i les empreses de subministrament, per les operadores de telecomunicacions, així com per les concessionàries d'infraestructures''. Així doncs, critiquen l'actuació tant de les companyies elèctriques com de les administracions. 'No hi ha res pitjor que la poca informació o insuficient' conclouen.

A més, denuncien que la manca de subministrament elèctric s'està allargant molt més del que seria desitjable i 'molt més del que és comprensible i tolerable' a més alerten que està provocant 'un greu perjudici' a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels municipis. Els alcaldes qualifiquen d'inacceptable que les companyies elèctriques actuïn amb tan poca celeritat per oferir alternatives a la manca de subministrament elèctric i denuncien que s'hagi donat als alcaldes una informació 'poc precisa i sovint poc creïble'.

Amb tots aquests arguments, els set alcaldes sotasignants reclamen a la Generalitat que revisi els protocols d'actuació i de protecció civil davant de situacions d'emergència, per tal de fer-los 'més àgils i operatius', així com una millora dels serveis de comunicació tan del Govern com de les companyies elèctriques. A més, els alcaldes reclamen a la Generalitat que exigeixin a les elèctriques que es restableixi el servei 'en la major brevetat possible' i obligui a les companyies a fer una auditoria de l'estat de totes les línies de distribució, les que han quedat afectades i les que no, amb l'objectiu que es facin les inversions necessàries.

A més, els municipis afectats denuncien que han hagut de destinar recursos econòmics 'que no tenim per poder donar resposta i protegir els nostres ciutadans'. Davant d'aquesta situació, demanen al Govern línies d'ajuts per fer front a les despeses que ja han assumit i per minimitzar els efectes de la nevada, especialment pel que fa a la neteja de boscos i restauració de camins.

Els alcaldes alcen la veu per reclamar canvis en els protocols d'actuació, recursos i disculpes a qui pertoqui perquè en el futur no es repeteixi una situació com la que estan vivint aquests dies. 'Que l'experiència ens serveixi a tots plegats per ser millor governants millors servidors públics', conclou el manifest.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 14.26 h

Si fins i tot els alcaldes de la seua corda estan fins els collons del tripartit, com no hem d'estar els ciutadans?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.