directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez-Camacho torna a apostar per un pacte a la basca amb el PSC

Descarta un acord amb CiU després de la visita de Mas al notari i el suport a les consultes independentistes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que ara per ara 'hi ha una gran impossibilitat' per arribar a acords postelectorals amb CiU, un partit, ha dit, que no ha demanat perdó al PPC ni als seus votants per anar al notari i que dóna suport a les consultes independentistes. Així de clara i contundent s'ha mostrat Sánchez-Camacho en una entrevista a l'ACN, on ha assegurat que un pacte amb el PSC és una possibilitat 'que està sobre la taula', i ha recordat que continua vigent la proposta de pacte a la basca que va formular Mariano Rajoy. La líder dels populars catalans ha afirmat que el seu partit aspira a tenir capacitat de decisió en la governabilitat de Catalunya, ja que 'no es pot aguantar un tercer tripartit o un govern clarament independentista de CiU'.
rajoy sanchez camacho
Comparteix
   


Etiquetes
En diferents ocasions Sánchez-Camacho ha remarcat que no veu factible un pacte amb l'actual CiU ni, en conseqüència, fer a Artur Mas president de la Generalitat. La dirigent del PPC ha criticat que ni Mas ni CiU 'han demanat disculpes per haver anat al notari als més de 300.000 votants catalans i això està en la seva memòria', ha alertat.

En aquest context i com també critica el PSC, ha destacat que 'CiU fa la campanya del doble llenguatge amb propostes constructives i propostes independentistes'. 'No puc ara per ara plantejar-me una possibilitat d'acord amb un partit que dóna suport a les consultes i els seus representants parlen de ruptura amb Espanya. Ningú m'assegura que tingui una idea clara de quina és la relació de Catalunya amb Espanya', ha manifestat.

Per contra, ha remarcat que un dels eixos de la seva campanya serà 'la defensa d'una Catalunya constitucional amb la millor relació de convivència amb la resta d'Espanya'. En aquest sentit, ha dit que aquest projecte no el veu amb Mas i que ara veu 'una gran impossibilitat per arribar a un acord amb CiU'.

Continua vigent la proposta de pacte a la basca


D'altra banda, quan es refereix a pacte amb el PSC no ho rebutja, sinó que el titlla com 'una possibilitat que està sobre la taula'. De fet, preguntada per si segueix vigent un pacte a la basca a Catalunya com va proposar fa uns mesos el president del PP, Mariano Rajoy, a Barcelona i si és també la seva aposta, replica amb un contundent: 'Sí. Sens dubte'. 'Aquesta és una proposta que forma part del meu itinerari de treball', ha dit, al temps que ha recordat que des de que va assolir la presidència del PP català el primer que va fer va ser posar-se a disposició per parlar amb totes les forces polítiques. Així mateix, ha admès que no va entendre perquè des del PSC 'es van posar molts nerviosos' quan es va llançar aquesta proposta d'acord.

'Els socialistes han dit que no volen arribar a cap acord', però també ho deia l'actual lehendakari, 'Patxi López, i després va canviar d'opinió', ha afirmat Sánchez-Camacho. 'A Catalunya les coses són diferents' que Euskadi, 'però això no treu que el PP estigui en disposició de parlar amb tothom'. 'Si hem demostrat que podem arribar a acords amb un altre lloc, també podem fer-ho a Catalunya', ha afegit. 'No hi pot haver un tercer tripartit ni un govern independentista ni rupturista amb Espanya', ha remarcat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 18.12 h

Com us les foten als d'ERC!...

Ja fa temps que el P$C-P$OE i el PP-C volen el pacte a la basca, però en Montilla us mantindrá a la recàmara per si la cosa no suma.

Sereu plat de segona taula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
15 de març de 2010, 10.47 h

Sra. sanchez-camacho, el seu partit és ILEGAL I ANTICONSTITUCIONAL, encara estic esperant que em demani perdó per tenir oficines obertes en el nostri territori.
BROU DE GALLINA PER A L’ ÀNIMA CATALANA
Estimats col.legues de fatigues, la opressió nacional del nostre poble i l`alienació mental és molt gran, i el pitjor de tot és que sembla ser que pocs ho perceven, i el que és pitjor, ens cauen pestilències i ningú sap d`on venen, és per això que he decidit fer aquestes series “br... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 09.20 h

Mentres els gamarussos d'ERC van repetint el mantra de que vé la "sociovergència", els seus sòcis estratègics de l'espanyolissim P$C-P$OE van treballant a l'ombra per aconseguir quant sigui possible un pacte a la basca que els permeti deslliurar-se d'ells.

Per sort tenim a CiU que ho fará impossible, perqué sino estariam ben arreglats si depenguessim d'aquestes tòtiles d'ERC.

Cal arraconat al tripartit P$OEmontillista fins a lo més profund de la irrellevància politica avants no sigui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.